Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
ja imam s ocem potpisan doživotni ugovor o uzdržavanju. on je tako htio i ispoštovali smo njegovu želju. moja sestra zna za taj ugovor i nije imala ništa protiv.
I moji imaju ugovor s bratom SAMO su to 4g. tajili, a ja slucajno saznala. I sad me zanima jesam li "paranoicna" ili i vama to "smrdi".

Situacija je sljedeća:

Mama i tata zdravi i u vrijeme potpisivanja ugovora oboje su radili. Sad je tata u mirovini, mama ima jos 2g. do mirovine. Sa svojim primanjima pokrivaju svoje troskove i zdravi su.(i u mirovini ce imati dovoljno za sebe). Dakle potpisali su ugovor, nisu mi ni rijeci rekli i cijelo vrijeme su sutjeli o tome da nisam slucajno otkrila pitanje kad bih saznala.

Zive u kuci s odvojenim ulazima. Brat zivi gore (njih 5ero), starci dolje, njih dvoje. Rezije placaju po pola, cuvaju im klince kadgod treba, kuhaju im svaki vikend, odrzavaju kucu i dvoriste samo starci.
A kad njima nesto treba onda cimaju mene, jer se gospodu ne smije dirati i uznemiravati (i ja imam svoju obitelj), kad 1 u 6 g. treba 1 dan pricuvati unuku - ne moze se uzet slobodan dan vec poslije posla.... Ima toga previse, ali je OT. Ovo je samo malo da snimite situaciju.

Zato pitam kad, s kim i zasto se potpisuje ugovor, jer je meni totalno van pameti potpisivati s vlastitim djetetom (nije da mu/nam ne vjeruju da ce/cemo se brinuti o njima) i to nije da su onemocali, bolesni ili financijski nestabilni.
Ono sto meni prolazi kroz glavu jer tajili su i zdravi i s dostatnim primanjima i ipak potpisali ugovor, a brata ionako obozavaju, zele iskljucivo njemu ostaviti nekretninu.