Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
anabeg, mislim da ipak nije usporedivo.
uostalom, važan je dogovor. ako su svi za izvlačenje iz vreće, zašto ne? nek izvlače. pa ne govorimo o tome da u kvadrat treba biti isto.
al recimo da imaju jedan stan.
i dvoje djece.
od kojih jedno već ima stan. a drugo nema. i taj stan daruju tom djetetu koje nema stan. to dijete se useli, recimo, krene mu biznis, proda stan, treba mu veći. jel bi pravedno bilo da sad vrati pola? ili, nema veze. nek ima, šta ima veze, važno da se ne svađamo. kad dođe do ostavinske, tko će više potezati pitanje tog stana. ako se nikad o tome nije razgovaralo.
u pozadini toga je u principu upravo to - da nema otvorenog razgovora.
ma sve može, al ajmo otvoreno razgovarati. sve se možemo dogovoriti ako smo si u dobro :D al ne da se nešto podrazumijeva samo po sebi.
Cvijeto, ja razumijem što ti hoćeš reći, al ima ljudi koji bi se zakrvili zbog primjera koji sam ja navela. Vidiš da se i ovdje u nekim primjerima računalo, zbrajalo oduzimalo koliko što vrijedi..pa ako računaš da ovdje kod nas kvadrat zemlje možeš prodati za 150-200eura, pa kad jedno dijete dobije parcelu od 500kvadrata, drugo od 800 e da vidiš kako se to odmah u eure preračunava..
Sa trenutnom pameću ili će netko misliti naivnošću, glupošću ali nikad se ne bih zakrvila sa bratom ili majkom (na oca ne računam) zbog placeva, stanova, kuća. Evo npr. moj dida je mojoj teti prije mnogo godina dao parcelu da izgradi vikendicu,ni moja majka, ni druga teta nisu imale ništa protiv, prije 4 godine je dao i meni zemljište na kojem smo suprug i ja izgradili obiteljsku kuću..nitko se nije bunio, nitko nije prigovarao jer je u tom trenutku nekom nešto odlučio dati.Al je sve bilo transparetno, ništa se nije skrivalo. Ja ne znam dali smo mi familija koja se jednostavno dobro slaže ili smo svi skupa veliki naivci, al zasad zaista dobro funkcioniramo.