Rnjuska, ja potpuno razumijem tvoju ljutnju, kao cini mi se i ostali. Sto se tice podjele imovine, mislim da ona ne mora uvijek biti takva da svi dobiju apsolutno podjednak dio, ali da to u svakom slucaju mora biti uz pristanak i znanje svih sudionika. Kod nas je slucaj takav da ce sestra dobiti jednu nekretninu a troje ce dijeliti drugu, ali to je zato sto to troje ima rijeseno stambeno pitanje, a ona ne i ne pada nam na pamet rasparcavati tu drugu nekretninu, gdje ona svakako i zivi, niti traziti od sestre da ona nadoplacuje nama. Ali sve je to vrlo transparentno i uz pristanak ostalih.

Bez zelje da kvarim tvoje odnose s bratom ili pravdam roditelje, ali mislis li da postoji neka mogucnost da je on na neki nacin naveo tvoje roditelje na taj postupak? Ono, nekim emocijama, razgovorima... a oni slabi na njega. Ne misleci da ce tebe ostetiti, ili mozda cak razmisljajuci kako ce on jednog dana tebe obestetiti? (Imam slican slucaj u siroj porodici gdje dva brata prakticno ne pricaju jer supruga jednog smatra kako bas njima pripada vecina porodicne kuce.)