-
Ugovor o DOŽIVOTNOM uzdržavanju nije isto što i ugovor o DOSMRTNOM uzdržavanju. Može se naći i pročitati, jedna stranica https://www.gov.hr/moja-uprava/obite...drzavanju/1705.
Nisam Majka Tereza, kod nas je normalno da se dijete odriče nasljedstva u korist roditelja koji je dulje živ. I isto to očekujem od naše djece ( očekivanja
)
Sada tražim ovo o nužnom dijelu i izgleda da ga nema ako je Ugovor o doživotnom uzdržavanju ispoštovan. No, imam bliski primjer da se morao isplatiti nužni dio, vjerojatno su oni našli rupu ili caku.
Znam da se ti osjećaš povrijeđeno jer misliš da su roditelji učinili nešto neprihvatljivo, ali, da li i ti svojoj djeci baš uvijek isto daš? Baš nikad mlađe ne dobije stari skafander od starijeg, a ovaj novi? Život nije pravedan. Naravno da možeš roditeljima ukazati da su te povrijedili, no ne znam koliko vajde od toga. Oni su odlučili kako su mislili da je najbolje.
A na tebi, kao djetetu je da to prihvatiš ili ne.
Odluke moje mame i nepravdu u dijeljenju ne preispitujem. I neću kao malo dijete reći: aliiii, njoj si dala veći Lego negooo meniii...a, doživjela sam ja tih nepravda i živim s njima.
Ma, nema veze, svatko ima svoj stil. Nekoga to sekira silno, a netko prihvati i gotovo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma