-
Tema je jako zanimljiva..iznošenjem svojih, različitih stajališta, svašta ovdje učimo, barem ja..
Razmišljala sam o sebi, u sličnoj situaciji, i zaključila da imam, pa nazovi dosta strog stav po tom pitanju, pogotovo ako uzmemo u obzir da sam žena...Dosta žena, i na ovoj temi (dakle mlađih i srednjih godina, a ne samo starija generacija) nema problem s tim da dobije manje nego brat...da se odrekne u korist brata itditd..S druge strane, zamislimo bilo kojeg brata, koji se odriče svega u korist sestre? Zamislimo brata koji dobija manje od sestre? Taško zamislivo, jelda..
(Ako ovdje ima koja takva sestra, koja je dobila više, neka se javi, bilo bi interesantno saznati da ima i takvih..kao što vjerujem da ima puno sestrara koje su dobile, ili planiraju dobit manje..)
Brat bi uvijek to sestri zamjerio...a sestra ne bi dala brata i roditelje...ne bi se ljutila...ne bi uništavala odnose..
Ja, nekako imam više muški stav..I potpuno mi je svejedno, i ne gledam, imam li ja ili ne, živim li dobro i bez tog što eventualno trebam dobiti, ili ne..
Netko je napisao da je svejedno čega se odričemo ako živimo dobro i imamo sve..meni to nije nikakav relevantan faktor...i da, imam, vidim po komentarima na temi, jako krut stav..a opet, taj stav nema, ama baš ništa zajedničko s materijalnom vrijednošću kuće-zemlje-broda-biločega
Neznam kakav je to brat koji pristaje na kombinaciju u kojem sestra dobija manje?...Isto kao što neznam kakva je to sestra koja bi to dozvolila?..
Imala neznam što i koliko, kada bi mom bratu-sestri bilo ok da dobije više, da, debelo bih se zapitala o iskrenoj ljubavi u tom odnosu..iskreno bih se zapitala kakav je to odnos..on bi za mene bio tad narušen...ne zbog kvadrata i eura
Neki kažu, to nije vrijedno da bi pokvarilo odnos...no za odnos dvoje ljudi potrebno je dvoje...kako se to zove kad je jedan stalno dobar, a drugi ga iskorištava i to mu je ok..odgovorite sami..
Posljednje uređivanje od anin : 26.03.2015. at 22:04
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma