Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
ne moraš ti vjerovati, ali ja kažem da u slučaju o kojem ja govorim,
duboko u sebi, a i izvan sebe smatram, da je onaj koji je ostao zaslužio da i dobije kuću.
jer kad roditelju treba pomoć, neće trčati onaj koji 100, 300 ili 800 km udaljen,
isto tako kad treba u dućan, kad treba kod doktora,
kada treba stotinu malih dnevnih sitnica, on je taj koji je tu.
s druge strane ni financijska strana nije zanemariva,
u kuću je uloženo dosta.

i ovo što kažu sirius i rehab,
ja imam tu komociju da živim sama, imam svoj mir,
onaj koji sada daje sve od sebe i na kraju krajeva ulaže,
za mene je u potpunosti zaslužio da se odriče u njegovo ime.
nisam baš sigurna u ovo.
npr moja sestra trenutno živi kod sveki, u kući koja ima tri kata i u dosta je lošem stanju. sestra od muža živi 1000 km daleko, u drugoj državi i ima viši standard od njih, svoju kuću (dobila na lotu )
samo to što tu žive (trenutno) znači da sestra nema pravo na kuću?
kad pričaju o tome vidim da apsolutno na taj način ne razmišljaju.
oni svjesno žive tu, mogli bi nemam pojma, ići u podstanare. ovako im je trenutno bolje. sveki čuva malu, ne troše za podstanarstvo, tu i tamo se iživciraju, ali sve u svemu to im je najbolja kombinacija za sad.

a što se tiče pomoći roditelju...
mislim, pomoći ćeš im, naravno, i kad treba u dućan i kad treba kod doktora. to mi nema neke veze prevelike s nekretninom i nasljedstvom.
meni su recimo obje none umrle.
prije nego što su umrle, jedna nažalost rano sa 78, razboljela se i u 2 mjeseca umrla, a druga s 98, od kojih je zadnjih par godina bila u domu. to je ta što je moju mamu uključila u oporuku.
i sad bi trebalo isključiti iz nasljedstva njenu kćer koja živi u zagrebu i njene unuke koje žive u zagrebu zato što smo joj mi bili na raspolaganju?
mi smo imali to bogatstvo da smo bile blizu none, da smo odrastale s nonom, za razliku od unuka iz zagreba. i da smo je mogle dva put godišnje odvest kod doktora i svaki dan posjećivati u domu. u koji je btw zapilala da ide. a kćer je htjela da dođe živjeti kod nje u zagreb. kad više nije mogla sama. s 95