Pokazuje rezultate 1 do 50 od 117

Tema: Dojenje i IQ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Isto tako kroz stoljeca djeca su iako dojena cesto umirala u ranoj dobi od raznih infekcija, upala i bolesti cisto zbog uvjeta zivota. Mislim da je broj umrlih dojencadi bio jaaaako visok dok nije uvedena obavezna primarna zdravstvena zastita i opce poboljsani higijenski uvjeti zivota. Prije se na porodu pupcana vroca rezala skarama, nozem, srpom pa cak i pregrizla ako ne bi nista dr bilo pri ruci. Zene radjale u stalama, na polju i sl.... nije bilo kasica, sokica, lezaljki, didaktickih igracki, kolica, bodija, varalica, slikovnica, ljuljacki, udobnih krevetica i sl... i dr cudesa bez kojih danas ne mozemo zamisliti odgoj djeteta....Sjetite se pocetkom proslog stoljeca malo koje dijete bi prezivjelo upalu pluca pa bilo ne znam koliko dojeno.. i dan danas dojena djeca imaju infekcije, upale i trebaju i pedijatra i antibiotike, lijekove... Boze dragi cak i za nicanje zubica ako poraste temp neke zene daju Lupocet. Prije nije bilo lijeka iz apoteke za skidanje visoke fibre vec raznorazna domaca medicina i puno vjere

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj orcha prvotno napisa Vidi poruku
    cak i za nicanje zubica ako poraste temp neke zene daju Lupocet.
    Zanemariti ću sve tvoje čudne ( u najmanju ruku, ali nastojim biti pristojna) misli o inteligenciji i o dojenju i o povezanosti istih, a zadržat ću se malo na ovoj izjavi.

Da li je tebe ikad išta boljelo? Da li si ikada imala temperaturu? Da li si zbog tih simptoma uzela Lupocet ( ili bilo koji drugi paracetamol ili neki drugi lijek koji ljudima, ma koliko godina oni imali, pomaže da im bude lakše preboljeti te simptome koje bolest ili stanje izazove) ?

Jer, ako jesi ( a gotovo sam posve sigurna da jesi, jer - tko nije? ), zašto smatraš da se bebi ne smiju olakšati simptomi bola i/ ili povišene tjelesne temperature i sva neugoda koju oni donose, samo zato jer su posljedica rasta zubića? Vau, koji stav!

Priznajem da sam namjerno tako složila rečenice, jer, ja sam dojeno dijete

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •