Citiraj orcha prvotno napisa Vidi poruku
Hocu reci da mi se cini da generaliziranje tipa sva dojena djeca su pametnija i zdravija tesko vrijedja djecu koja mozda igrom slucaja nisu bila dojena a jednako su mozda u nekim sl i vise pametna i zdravija. To je isto da ja susjedi koja ima krasnu bistru curicu od 18 mj koja nije dojena jer je majka iza poroda jedva ostala ziva i bila u bolnici prvih par mj odvojena od malene da ce joj dijete imati nizak IQ, biti vjetovatno opterecenje za zdravstvo zbog boljezljivosti i posli kad naraste tesko naci posao ili biti lose placena...
najveci svjetski diktatori i zacetnici ratova kroz povijest isto su bili dojeni... sta je tu poslo po krivu?
U istrazivanju kazu da su dojena djeca imala bolje rezultate za do 4 boda na testu.
e, sad , ako su moji roditelji inteligentni iznad prosjeka, a je mene zapao dobar gen, mama se dobro hranila u trudnoci , nakon poroda sam primala svu stimulaciju i nije me dojila... Moj susjed je imao roditelje prosjecne inteligencije, ispao je u prosjeku , mama se prosjecno hranila , dobivao je prosjecnu stimulaciju i dojio je do 3 godine.
Susjed ce na svojih prosjecnih 100 dobiti u najboljem slucaju jos 4 boda, pa ce biti 104.
Ja cu u startu biti 130 , pa mogu prezivjeti i bez ta cetri boda.
Opet sam inteligentnija od susjeda kako god okrenes.
ali to ne znaci da dojenje NE potice i inteligenciju.
Susjedu je sigurno dobro doslo ta cetri boda.