-
Hvala na odgovoru drage zene 
Nekako mi je bilo guzvasto ovih dana pa vam nisam stigal ranije zahvaliti.
Svakako da cu jednom probati doc, bas bi te voljela upoznati Yummy 
Da, zivimo u East Belfastu, imamo ok susjede oko sebe tako da nije strasno no moram priznati da se ni meni taj dio ne svida previse.
Htjela bih samo nadodati da smo mi tu imali poteskoce s pronalaskom kuce. Kako nam se nije previse zurilo, imali smo nekoliko kriterija koje smo zeljeli zadovoljiti (da je polunamjesteno, da nema vlage, I da nije neka neodrzavana kuca u izoliranom dijelu, ali opet da nije ma glavnim prometnicama...). Takvo sto nije bilo pretesko naci. Problem je bio sto smo uvijek bili odbijeni. Upocetku smo mislili da je to mozda zbog djece...
Takoder smo imali poteskoca s garantorom. Kako bi ovdje iznajmio neku nekretninu, vecina najmodavaca zahtjeva osobu koja garantira da ce nadoknaditi eventualnu stetu po izlasku iz nekretnine. Nama je to bila pravna osoba (poznata korporacija u kojoj MM radi), a tu preferiraju fizicke osobe. U pocetku je tesko pronaci nekoga tko ce samo tako garantirati za tebe. U posljednih nekoliko godina tu se doselilo dosta Rumunja koji su poceli devastirati nekretnine I netragom nestajati.
Neznam, mozda nismo imali pocetinicke srece no mislim da poneki, nazalost, nas Hrvate svrtavaju u skupinu ludi Balkanaca... Znam jednu bugarsku obitelj kojima je to isto bio problem dok talijanska, poljska I sl. obitelj je bez problema pronasla nekretninu.
Jos samo jedna stvarcica vezano za nekretninu. Tu je uobicajena praksa da ti agencija preko koji si unajmio dolazi u kvartalnu inspekciju kako bi utvrdio stanje. Nasim poznanicim (Ircima) koji zive u South Belfastu (renta 1.600£) dolazi vlasnik kuce, pregledava svaki kutak kuce I prigovara.
Zasada smo tu. Ukoliko odlucimo ostati mozda se preselimo kako bi gravitirali muzevoj firmi, negdje juznije, neznam...
Meni jako fali moja sira obitelj, prijatelji, posao... Imala sam odlican posao s dobrom placom, uzela neplaceni dopust no dala sam sad otkaz jer MM je tu odlicno I sad sam malo luda jer nisam navikla biti doma...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma