-
Ja mislim da se odluka o trajanju školskih praznika ne bi trebala donositi na osnovu nečijih nostalgičnih uspomena na vlastito djetinjstvo, nego po nekim istraživanjima kakve što ima efekte
Nisam u toj priči još pa se možda predomislim, ali i meni se tri mjeseca čini puno predugo, šta se ne može uživati u slobodi i dokolici dva mjeseca?
a što se tiče učinkovitosti odmora, za djecu i za odrasle psihološka istraživanja su pokazala da je najbolji odmor od 3 tjedna, jer tek treći tjedan se zaista odmaramo, tako da bi recimo dva-tri tjedna iz ona tri mjeseca vjerojatno bila učinkovitija nelijepljena na zimske i proljetne praznike
Inače, sjećam se iz Gladwelove knjige Outliers (Izvan prosjeka mislim da je bio prijevod) sjećam se kako se pokazalo da se razlika u znanju između djece nižeg i višeg društvenog statusa povećava baš preko praznika, jer djeca iz viših slojeva imaju organizirane praznike i tokom njih stalno nešto rade i uče, a djeca iz nižih slojeva društva su na ulici. Tokom školske godine se izjednače u školskim postignućima, i onda se preko praznika ta razlika poveća.
Uglavnom, meni se isto 3 mjeseca čini predugo, i mislim da se ne bi izgubilo toliko romantike ljeta u djetinjstvu da se smanje na 2 mjeseca, to mi čak stvarno smješno zvuči
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma