vec jako dugo vremena prezivljavam sve trudnicke bolove muke i neznanja citajuci ovaj forum. pa sam se odlucila i sama pridruzit. i ne znam u koju bi kategoriju od postojucih napisala sve ovo u cemu sam. Prvi put sam uspjesno trudna . 31 tjedan danas. zivim u australiji i imam 22 godine. razmisljam o porodu na engleskom jeziku i vec me nervira. radim kao superviser i drzim 40 tak ljudi. posao je stresan i u normalnom stanju. ne mogu na bolovanje jer nam trebaju novci. sve u vezi trudnoce za mene je katastrofalno. niko nikad ne prica u stvarnom zivotu da te svaki j... dan nesto boli ili nesto smeta. pocetne mucnince, umor, nervoza i nevjerica..pa kasniji bolovi u misicima maternice, visak kila koje ti ne daju da se pokreces, ne sposobnost da radis i budes ono sto jesi. bolovi u trtici kukovima ledima, najnovije.. nesanica popracena budenjem na pisanje svakih 20 minuta. opterecenost prijevremenim porodom ( ja sam trudnica pusac). isto jedna od onih koja nikad nije ni htjela ostat trudna..pa ipak kad ti s to dogodi pocnes malo drugacije razmisljat...nerviraju me ljudi i reklamiranja trudnoce kao najlijepseg stanja zene. ovo je izmiljeno za relamiranje krema i trudnickih grudnjaka.. ako se mene pita... nervira me aposultno sve u vezi ovog stanja i jedva cekam samo da bebac vise bude ovdje i da se vratim u normalu jer cu sama sa sobom ovakvom poludit. moj mi partner pomaze do besvjesti a mene nervira cinjenica da se ni obrijat vise ne mogu samostalno.. jer. jeli.. nemogu vidit nista .. znate vec gdje.. ima li medu vama cura koje dijele moje misljenje da apsolutno nista nije blazeno u ovom stanju ili samo meni ove trudnoce ne idu bas od ruke.