-
Kako zaspati u jaslicama bez cike?
Molim iskusne mame dojilice za savjet?
Za mjesec i pol dana moja malena će krenuti u jaslice.
Ponosno izjavljujemo da još uvjek cikimo i da nećemo prestati sve dok L. bude to željela.
Cikimo uglavnom pred spavanje ,dnevno i noćno, i u jutro kad se probudimo. Bez cike teško zaspimo, gotovo nikako.
Dudu ne volimo a flašicu uglavnom samo žvačemo.
Mene sad muči kako će zaspati u jaslicama bez cike. Da li bih ju trebala polako pripremati tako da ju pokušam prek dana uspavati bez cike? Kako?
Može ona zaspati bez sisanja tako da ju nosim u marami ili vozim autu, ali sumnjam da će ju tete u jaslicam nanašati kako bi ona zaspala.
Bojim se, ako bih sada nastavila normalno dojiti, da će to biti šok za nju kada krene u jaslice jer neće više biti cike da ju uspava. :/
-
Nejdemo u jaslice (baka ju je čuvala dok sam ja radila) ali isto me mučilo kako će zaspati. Bez problema, zna da baka nema ciku. Kod bake bez cike, kod mame s cikom i nije bilo nkakvih problema, poslije je naučila i kod mame bez cike
-
Ne trebas je pripremati. Ona zna da ciku dobije kod mame. Kad nema mame, nema cike.
Mislim da se ova tema puno puta potezala po forumima. I vecinom su mame pisale da djeca bez problema zaspu kad idu u vrtic, kod bake na spavanje itd.
-
bez problema; točno kako su ti cure već rekle
zna lana gdje je mama 8) , a gdje nije
-
nikad nisam imala problema sa uspavljivanjem dojenog djeteta (a uspavala sam ih jaaaaaako puno) 8) .
mislim, imaju djeca prvih dana problema sa spavanjem, ali nisam primjetila razliku dojeno-ne dojeno. dakle, ne brini.
-
-
Tetin savjet je totalno bezvezan.
Pa bas joj sada, kad je ceka stresno razdoblje privikavanja, treba omoguciti vise mazenja i dojenja.
-
-
-
i ja sam dojila Noaha- puno- prije i poslije upisa u jaslice.
to je i mene zabrinjavalo ali nije mi palo napamet prestati dojiti zbog toga!!!!!!u početku (mjesec dana) tete su ga zadnjeg stavljale spavati i posvetile mu pozornost (upisao se mjesec dana kasnije od ostale djece;dakle u listopadu). bilo je dana kada jednostavno nije htio spavati samo bi ležao i kako su rekle: "razmišljao ali nije oči sklapao". polagano je i on počeo spavati bez problema.ako je njegova teta bila na bolovanju i imali su zamjenu na spavanju nije htio spavati, odmarao ali ne i spavao.(2x).
jedno vrijeme je imao rutu spavanja točno jedan sat (sva djeca još spavaju a on :"teta čitaj slikovnicu"). nakon
perioda adaptacije vele tete počeo je nešto pjevušiti sam sa sobom i zaspao bez obzira na drugu djecu. sada se uspava kad vidi djecu kako spavaju...
-
uh, baš je dobro čuti ovakve lijepe stvari, moram priznati i mene je jako brinulo uspavljivanje, jer ako nije na cici, onda je zaspao nošenjem, a nisam znala da tete to rade
-
i meni su tete preporučivale da ostavim cicu samo za večernje uspavljivanje
.
Trebalo mu je točno tri dana da sam zaspi (krenuo je u vrtić s godinu dana). Prva dva dana su ga tete nunale pa je spavao na ramenu.
-
sara je juce bila poprvi put ceo dan u vrticu i naravno da nije spavala,
a vaspitacica je odmah okrivila dojenje i rekla je da sam trebala da je odviknem pre poslaka u vrtic
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma