Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kako zaspati u jaslicama bez cike?

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Kako zaspati u jaslicama bez cike?

Molim iskusne mame dojilice za savjet?

Za mjesec i pol dana moja malena će krenuti u jaslice.
    Ponosno izjavljujemo da još uvjek cikimo i da nećemo prestati sve dok L. bude to željela.
    Cikimo uglavnom pred spavanje ,dnevno i noćno, i u jutro kad se probudimo. Bez cike teško zaspimo, gotovo nikako.
    Dudu ne volimo a flašicu uglavnom samo žvačemo.

Mene sad muči kako će zaspati u jaslicama bez cike. Da li bih ju trebala polako pripremati tako da ju pokušam prek dana uspavati bez cike? Kako?
    Može ona zaspati bez sisanja tako da ju nosim u marami ili vozim autu, ali sumnjam da će ju tete u jaslicam nanašati kako bi ona zaspala.

Bojim se, ako bih sada nastavila normalno dojiti, da će to biti šok za nju kada krene u jaslice jer neće više biti cike da ju uspava. :/

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nejdemo u jaslice (baka ju je čuvala dok sam ja radila) ali isto me mučilo kako će zaspati. Bez problema, zna da baka nema ciku. Kod bake bez cike, kod mame s cikom i nije bilo nkakvih problema, poslije je naučila i kod mame bez cike

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne trebas je pripremati. Ona zna da ciku dobije kod mame. Kad nema mame, nema cike. Mislim da se ova tema puno puta potezala po forumima. I vecinom su mame pisale da djeca bez problema zaspu kad idu u vrtic, kod bake na spavanje itd.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bez problema; točno kako su ti cure već rekle
    zna lana gdje je mama 8) , a gdje nije

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nisam imala problema sa uspavljivanjem dojenog djeteta (a uspavala sam ih jaaaaaako puno) 8) .
    mislim, imaju djeca prvih dana problema sa spavanjem, ali nisam primjetila razliku dojeno-ne dojeno. dakle, ne brini.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala vam puno!
    Sad mi je malo lakše.
    Ma znam da će se ona s vremenom naviknuti , samo me brine kako će joj biti prvih dana. Na razgovoru teta u jaslicama mi je rekla da pokušam ne dojiti preko dana kako bi bilo lakše i meni i Lani kada krene u jaslice, što se meni naravno nije svidjelo. Svakako ju želim što više dojiti, ali bih se grizla da mi se dijete bezpotrebno pati jer joj ja prije toga nisam pomogla (pripremila), a mogla sam.

Ispričavam se ako sam nepotrebno otvorila novi topik ako se o ovoj temi već prije pisalo. Jednostavno ne stignem puno švrljati po internetu, pogledala sam zadnje topike, nisam našla nešto slično toj temi pa sam otvorila novi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tetin savjet je totalno bezvezan. Pa bas joj sada, kad je ceka stresno razdoblje privikavanja, treba omoguciti vise mazenja i dojenja.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noa je krenuo u vrtic s godinu dana, dojio je nebrojeno puta i nocu i danju, neovisno o uspavljivanju. doma je prvi put zaspao bez cice s 26 mjeseci. za tri dana je skroz prestao dojiti...

tete u vrticu su bile zlatne zene, nosile su ga dok ne bi zaspao (a cesto i cijelo vrijeme spavanja ) nekoliko mjeseci... a to sam ja saznala tek kasnije, kad je bilo gotovo i poceo sam zaspavati u kreveticu... govorile bi mi: sve je u redu - malo ga nosimo, dok ne zaspe, pa u krevetic...

ponavljam - zlatne tete sanja i olivera, da se zna

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebe se nosaju i maze nastavite se dojiti van vrtica i ne nasjedaj na fore da je adapt. ovakva ili onakva jer se dojite

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja sam dojila Noaha- puno- prije i poslije upisa u jaslice.
    to je i mene zabrinjavalo ali nije mi palo napamet prestati dojiti zbog toga!!!!!!u početku (mjesec dana) tete su ga zadnjeg stavljale spavati i posvetile mu pozornost (upisao se mjesec dana kasnije od ostale djece;dakle u listopadu). bilo je dana kada jednostavno nije htio spavati samo bi ležao i kako su rekle: "razmišljao ali nije oči sklapao". polagano je i on počeo spavati bez problema.ako je njegova teta bila na bolovanju i imali su zamjenu na spavanju nije htio spavati, odmarao ali ne i spavao.(2x).
    jedno vrijeme je imao rutu spavanja točno jedan sat (sva djeca još spavaju a on :"teta čitaj slikovnicu"). nakon perioda adaptacije vele tete počeo je nešto pjevušiti sam sa sobom i zaspao bez obzira na drugu djecu. sada se uspava kad vidi djecu kako spavaju...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uh, baš je dobro čuti ovakve lijepe stvari, moram priznati i mene je jako brinulo uspavljivanje, jer ako nije na cici, onda je zaspao nošenjem, a nisam znala da tete to rade

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i meni su tete preporučivale da ostavim cicu samo za večernje uspavljivanje .
    Trebalo mu je točno tri dana da sam zaspi (krenuo je u vrtić s godinu dana). Prva dva dana su ga tete nunale pa je spavao na ramenu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sara je juce bila poprvi put ceo dan u vrticu i naravno da nije spavala,
    a vaspitacica je odmah okrivila dojenje i rekla je da sam trebala da je odviknem pre poslaka u vrtic

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •