Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Leće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, ne znam odakle im toliki antagonizam prema mekim lećama.
    Možda je indikacija zaustavljanje rasta dioptrije? Lupam sada, ali ništa mi pametno ne pada na pamet.
    To što kažeš su nam rekli prije nekoliko godina: da polutvrde mogu zaustaviti rast dioptrije, ali tada smo se ipak odlučili za naočale. Maloj (hm, ima skoro 18 godina) je dioptrija ista već dvije i pol godine i mislim da to ne može biti prepreka za nošenje mekih. Baš sam se neugodno iznenadila jer na sam spomen mekih teta je vrlo rezloutno rekla da ljudi svašta naručuju i da onda oni "od zdravog oka dobiju bolesno" (citat završen). I sad razmišljam da pristojno otkažem termin jer mi se ne da zauzimati mjesto drugima, a znam da se kćer neće ponovo dati nagovoriti na epopeju s polutvrdima (tim više što oni inzistiraju na vježbama za stavljanje i koječemu što zahtjeva 6 dolazaka nakon prvog pregleda).

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    To što kažeš su nam rekli prije nekoliko godina: da polutvrde mogu zaustaviti rast dioptrije, ali tada smo se ipak odlučili za naočale. Maloj (hm, ima skoro 18 godina) je dioptrija ista već dvije i pol godine i mislim da to ne može biti prepreka za nošenje mekih. Baš sam se neugodno iznenadila jer na sam spomen mekih teta je vrlo rezloutno rekla da ljudi svašta naručuju i da onda oni "od zdravog oka dobiju bolesno" (citat završen). I sad razmišljam da pristojno otkažem termin jer mi se ne da zauzimati mjesto drugima, a znam da se kćer neće ponovo dati nagovoriti na epopeju s polutvrdima (tim više što oni inzistiraju na vježbama za stavljanje i koječemu što zahtjeva 6 dolazaka nakon prvog pregleda).
    Mim, iz osobnog iskustva mislim da je bolje dulje ostati na polutvrdim, ako ih može nositi. Ja sam nosila tvrde k'o klinka i onda godinama polutvrde dok s 19 nisam zaronila s njima i onda brže-bolje kod privatnika na moru uzela meke i preporodila se. Da, krasan osjećaj i kao da ih nemaš u oku i upravo zato ćeš ih nosit po cijele dane i noći. S tim da sam ja nosila godišnje, pa polugodišnje, pa mjesečne. Sve pet. Dok nisam došla do stanja gotovo potpune isušenosti oka i već ih više od godinu dana skoro pa uopće ne nosim (ponekad ih stavim kad idem van navečer, jer se bolje našminkam i sve bez načala, ali nikad ne izdržim normalno do kraja izlaska nego ih moram skinuti u nekom trenu, budući da doslovno umirem).

Oduvijek pazim na higijenu leća i koristila sam u posljednje vrijeme nošenja sve moguće kapi za vlaženje oka. Sad bih rado isprobala neke neke nove (ima tko kakvih preporuka???) mekane, jer stvarno ne volim nositi naočale, a imam dioptriju -8.5 i -9, pa ne mogu ni do wc-a bez njih.

Btw, zahvaljujući Opto centru sam doživjela gadnu upalu oka prije nekih 13-14 godina pa više ne idem kod njih, iako je dosta mojih prijatelja full zadovoljno s njima, a na Rebru sam bila u kabinetu za leće 2013. kod gorespomenutog Pokupca i sjajan je. Još me izribao jer godinama nisam bila na poštenoj kontroli, nego sam naručivala online ili bih se zaletila na brzinski besplatni pregled u neki centar u kojem bi usput naručila leće (zato me nitko nije upozoravao na probleme s isušivanjem, što je nepovratno, tj. jednom kad presuši, neće se oko samo tako ponovno vratiti u prvotno stanje, bez obzira kako ga i koliko mazili i pazili (nažalost)).

Dakle, pogotovo za prvi pregled, bolje u bolnicu, a trebali bi to svako toliko i ponoviti... (kad sam bila na kontroli na Rebru bila je i jedna cura s -0.25 i on je komentirao kako mu ljudi s tako malim dioptrijama, kojima de facto ništa i ne treba redovito dolaze na kontrole, a mi s godinama staža (koji bi se upravo zbog problema kao što je moj - trebali često javljati), pojavimo se jednom u 20 godina)
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 19.04.2015. at 05:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •