-
Nositeljica sam mekanih leća od ranih dvadesetih. Dioptrija mi je rasla tokom puberteta, dok sam nosila tvrde ili polutvrde, znači bez obzira na leće, a nakon 18. godine uvijek je bila ista. Osim što poslije 40. se mijenja zbog starenja
Sad mi trebaju progresivne.
Uglavnom, htjela sam reći da nikad nikakvih problema sa suhoćom oka nisam imala. U očima ih imam od ujutro do navečer. Nekad sam imala godišnje, s kojima je puno posla oko čišćenja proteina, pa tromjesečne, a sada sam na mjesečnima, a ljeti u moru ili na putovanjima, koristim jednodnevne. Ne moram brinuti o otopinama ni o gubljenju, cijena je zanemariva za jednu leću. Naravno da imam i naočale, obične i progresivne, svašta ja kombiniram, već kako mi trenutna situacija nalaže 
Najbolje jednodnevne su mi se pokazale Johnsons, jer se najlakše skidaju, iako su izuzetno tanke. Trenutno imam mjesečne Air Optix, imaju 19 dana danas i posve su jednako udobne kao prvi dan.
Jučer su mi došle mjesečne progresivne mekane leće, po prvi put. Još ih nisam isprobala, čekam do kraja mjeseca da ove trenutne iskoristim. Baš me zanima kvaliteta vida s njima. Okulistica je rekla da ona nije bila zadovoljna oštrinom, pa opet koristi obične leće, a naočalama korigira za čitanje zbog godina, (mladi ljudi nemaju tih problema).
Na kontrole odem u bolnicu svakih par godina, a kod okulista u nekom od optičkih centara jednom godišnje. Prošli mjesec sam pregled za leće platila 200 kuna. Nije gledala samo dioptriju, nego i fundus oka i očni tlak.
Preporučujem mekane leće, jer s njima je osjećaj kao da nemaš ništa u oku, vidno polje je normalno jasno i široko ( više nego sa naočalama), a cijena je u konačnici najmanje bitna ako je vid oštar. Radije uštedjeti na nečem drugom, nego na očima. Moj stav.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma