-
Postoje veterinarske dijete za gastritis, osjetljivost, alergije na hranu, ali mislim da nikome nije u cilju da mu pas samo to jede ako baš ne mora.
Trebaju pronaći od kakve hrane psu nije loše tj. ne dobiva napade gastritisa. Ne znam je li ta njihova čista konjetina konzerva ili suha hrana, ali neka pogledaju sastav, hrana bi trebala biti bez žitarica. (pretpostavljam da i je jer se konjetina preporučuje osjetljivim psima pa valjda sve te hrane rade bez žitarica). Ako je konzerva u pitanju neka zdravorazumski paze kako izgleda, moj pas je jeo neku sensitivity konjsku konzervu neko vrijeme i bio je ok, da bi se onda odjednom ta konzerva totalno promijenila, postala je masnije i jasno psu je opet bilo loše. Općenito, kvaliteta psećih konzervi očito baš i nije pod nekim strogim nadzorom.
Generalno, ako pas jede suhu hranu vjerojatno bi najbolje bilo da mu probaju dati neku od skupljih, premium hrana, jer se te hrane rade bez žitarica. Primjeri takve hrane su Orijen, Taste of the Wild, a ima ih još. Imaju oni svi i konzerve, to nismo probali. Psu se može i kuhati (ali i od toga može dobiti gastritis), može mu se davati i takozvani BARF (sirova hrana), svatko će preporučiti nešto drugo, jer na kraju krajeva svakom psu nešto drugo i odgovara. I kod ljudi netko dobije gastritis od masne hrane, a netko od paprike.
Ono što nikako ne bi smjeli raditi je davati psu bilo kakvu hranu za ljude, komadiće svoje hrane, ostatke ručka.
Nažalost i većina psećih nagradica je jako loša, i od toga pas isto dobije napad gastritisa. S druge strane, pseći život bez nagradica je tužan.
Postoje npr. jedni Royal Canin keksići koji su za osjetljive pse, a postoje i sušene kockice, trakice čistog mesa (pilećeg, pačjeg).
To smo mi davali ponekad psu, a sad ne dajemo više baš ništa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma