Pokazuje rezultate 1 do 50 od 293

Tema: Kućni ljubimci - mačke, psi i ostale (generalno)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Socijalizatori? To su psi koji se pripremaju da budu vodiči?
    Svaka čast!
    Vodiči, pomagači ili terapijski psi - ova naša ludica teško da može biti vodič, ali je mazilica i nadamo se da će biti odličan terapijski pas

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Vodiči, pomagači ili terapijski psi - ova naša ludica teško da može biti vodič, ali je mazilica i nadamo se da će biti odličan terapijski pas
    Svakako će se naći neka uloga/zadatak po mjeri baš za tog psa. Uživajte dok je kod vas. Mnogi ljudi i kasnije održavaju kontakte s tim psima i njihovim vlasnicima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je tako plemenito, ali ja ne bih mogla, vezati se i onda dati psa dalje
    tim više što me kod tih vodiča muči, kad ostare, da ne ostanu u tim obiteljima u kojima su odradili svoj radni vijek, već ih šutnu
    znam grubo govorim, ti ljudi nisu u mogućnosti brinuti za psa od kog nemaju koristi, moraju uzeti novog koji će im raditi
    ali gledajući iz perspektive psa to mi je jako tužno

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    tim više što me kod tih vodiča muči, kad ostare, da ne ostanu u tim obiteljima u kojima su odradili svoj radni vijek, već ih šutnu
    znam grubo govorim, ti ljudi nisu u mogućnosti brinuti za psa od kog nemaju koristi, moraju uzeti novog koji će im raditi
    U pravu si da je teško - ali nije nemoguće.
    Što se tiče pasa, oni se nakon svog radnog vijeka uvijek dobro zbrinu. Ako mogu ostati u obitelji kod koje su radili - onda je to najbolje.
    Drugo najbolje je da ostanu negdje u blizini gdje su navikli - npr. u široj obitelji. Treće najbolje je da se vrate socijalizatoru - i to se dešava.
    Ako to ne upali onda se ide na udomljavanje - a to su vrlo vrijedni psi koji su i dalje većinom u punoj snazi i nije teško naći udomiteljsku obitelj.
    Zadnjih par godina koliko sam u toku svega par puta se desilo da nam je dojavljeno da pas traži udomitelje, a i to se riješilo u roku dan-dva.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U pravu si da je teško - ali nije nemoguće.
    Što se tiče pasa, oni se nakon svog radnog vijeka uvijek dobro zbrinu. Ako mogu ostati u obitelji kod koje su radili - onda je to najbolje.
    Drugo najbolje je da ostanu negdje u blizini gdje su navikli - npr. u široj obitelji. Treće najbolje je da se vrate socijalizatoru - i to se dešava.
    Ako to ne upali onda se ide na udomljavanje - a to su vrlo vrijedni psi koji su i dalje većinom u punoj snazi i nije teško naći udomiteljsku obitelj.
    Zadnjih par godina koliko sam u toku svega par puta se desilo da nam je dojavljeno da pas traži udomitelje, a i to se riješilo u roku dan-dva.
    nisam ni mislila da će ostati na cesti
    ali to je biće koje svoje srce da osobi kojoj pomaže
    i da, bolje je da se negdje sigurno udomi, što hoće, nego da završi u azilu
    ali taj pas pati za svojim čovjekom

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

potpis

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

navodno čak 30% pasa ne prođe test i ne postanu vodiči/terapijski psi
    moji poznati su uzeli labradoricu na socijalizaciju, mislim da negdje sa 14 ili 16 mjeseci idu na taj zadnji test
    ona nije prošla i ostala je u svojoj socijalizatorskoj obitelji (koja ne da nije imala ništa protiv, već su biti presretni)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    vikend, tj dva-tri dana nisu dosta
    pogotovo ako su to neradni dani
    za to kratko vrijeme će biti zanimljivo i zabavno ići par puta dnevno prošetati ga, igrati se s njim, maziti ga, neće biti tlaka očistiti dlake s poda i kauča, prati cape,
    a kad je tjedan-dva-tri, onda tek dobiješ pravu sliku kako to izgleda i koji je angažman dugoročno u pitanju
    Apsolutno se slažem zato sam i napisala da bi bilo neki radni tjedan kad svi imaju svoje poslovne i škol.obveze da vide kako sve to treba uskladiti.

Naši frendovi (3 obitelji) su se rasporedili na 4 šetnje svaki dan i to:

mama top termin ranije dizanje i zornjak šetnja
    dijete 1. šetnja prijepodne
    dijete 2. šetnja popodne
    tata šetnja navečer pred spavanje

i dosta striktno se drže tog rasporeda

Kupanja, nabavka hrane, posjeti veterinaru, nošenje uzoraka sve spalo of course na mame.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •