Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Pri kraju sam snaga...

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pri kraju sam snaga...

zene, pomozite.
    Malac ima mjesec i 10 dana, a dogadja nam se slijedece: 15 minuta spavanja, 45 minuta dojenja (uz lagano dremuckanje). I tako svaki drugi-treci dan. Znam da postoje skokovi u razvoju, ali zar ovako???
    One dane izmedju doji 15 minuta, spava po 2-3 sata.
    Zelim dojiti, ali ja imam jos dvoje djece koja me trebaju. Od toga je jedno skolarac sa svim obvezama skolarca, a ima diskleksiju....
    I nemam nikoga tko ce skuhati rucak umjesto mene i obaviti sve ono sto vec treba napraviti.
    Premorena sam, isfrustrirana...dajte neki savjet ili barem neku rijec utjehe.
    Moram li reci da me sa svih strana bombardiraju izjavama tipa: daj mu vode djete ti je zedno, daj mu caja protiv grceva, mlijeko ti nista ne valja - kupi neko adaptirano i daj djetetu da se najede....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da te utješim, vjerojatno se radi o skoku u razvoju. malac si navlači mlijeko.
    Izdrži još 2-3 dana i sve će ti se vratiti u normalu.
    Kuhaj jednostavna jela, tipa tjestenina sa svačim ili sve iz jednog lonca, ako imaš maramu veži bebicu i doji ju a ti radiš kaj treba, pomažeš svom školarcu.
    I izdrži, fakat je nekada teško sa dvoje djece.
    Šaljem ti

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E-hey, draga, i kod nas je bilo tako (isto sam imala uz sisavca još dvoje) ali lakše je kad znaš da će proći, zar ne! Stvarno traje 2, 3 dana i poslije sve 5. Sjećam se kako sam i ja na kraju dana pomišljala na sve i svašta, ponajprije da je gladan i da ne mogu više tako, da me i druga djeca trebaju, ali stvarno brzo prođe. Izdrži, meni je taj skokić bio najteži!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kate13 izdrži! cure su ti dobro rekle

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam zene moje, nisam valjda dovoljno jasno napisala...(fakat sam totalno nekoncentrirana) - stvar je u tome da to traje vec danima.
    Svaki drugi-treci dan je tako...od kad smo dosli iz rodilista.
    Probala sam i sa maramom, ali on se dere iz petnih zila kad je u njoj.
    Naravno, kad se probudi nakon tih 15 minuta spavanja place i gura sakice u usta kao da danima nije nista jeo. Jel zaista moguce da skokovi u razvoju budu toliko cesti?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...najbolje nazovi SOS, dobit ćeš najkompletniju unformaciju, mi samo možemo nagađati

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kate, dobro si napisala, ja sam skuzila odmah. Dijete ti ocito uziva u cici i vjerojatno veci dio vremena zadovoljava i druge potrebe osim hranjenja.
    Mozda da ga pokusas buditi iz tog laganog dremuckanja, tako da podoji budu malo kraci i efikasniji. A to vec znas kako ces.

Makar, jos je rano i jos se uvijek navikavate jedno na drugo, jos se uspostavlja ponuda i potraznja. Da nemas ovo dvoje starijih jednostavno bih ti rekla "lezi i uzivaj i zaboravi sve drugo". A ovako ti mogu reci samo "izdrzi jos malo, sigurno nece jos dugo potrajati".

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preostaje mi, ocito, samo ovo sto je dijanam rekla - da izdrzim. Ne zamjerite, ali stvarno me ulovio ocaj i frustracija i morala sam se malo potuziti.
    Maloprije je i MM lijepo objasnio sve ovo: malac je rodjen dva tjedna ranije i to je sigurno jedan od razloga sto trazi vise kontakta.
    Hvala vam svima jos jednom...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kate13, imaš li možda maramu? Mene je marama spasila. Ja sam znala istovremeno dojiti Ria, peglati i telefonirati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kate13 javljaj kako ide

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Preskočila sam
    A jel ga dojiš u marami? Rio nije htio biti u marami ako ga ne bih odmah prikopčala.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    A jel ga dojiš u marami? Rio nije htio biti u marami ako ga ne bih odmah prikopčala.
    Nece ni cut uopce biti u marami...

Danas smo na cici svakih sat vremena tj. poceo je u npr. 18 sati, klopao 30 minuta, odspavao 10 i evo ga vec trazi ponovno. MM ga cuva dok ja ovo pisem.
    Nekako mi je neugodno zvati SOS telefon, ipak je vikend. Probat cu sutra nazvati ako se ovako nastavi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ću ti dati skorman savjet, možda se dijete barem malo umiri. Skini se gola do pasa, razgoliti i dijete, neka vam se dodiruje što veća površina kože. Neka sisa, ili neka mu je sisa uz glavu, pod nosom, u ručici. Probaj se opustiti, ali zaista opustiti, na način da se prepustiš tom ugodnom osjećaju da te dijete sisa. Dok se ti odmaraš, jedeš ili piješ, tata neka stavi sebe u polu/ležeći položaj i njega na svoj torzo.
    Naravno, SOS DOJENJE je stručnije, ovo je jedan savjet iz vlastitog iskustva.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovcice draga, uvijek se skinem do struka kad dojim....osim, jasno kad smo vani
    Definitivno moram zvati SOS sutra jer, evo od zadnjeg mog posta nismo se razdvajali. Sada je odspavao ravno 5 minuta i opet sve iz pocetka.
    Temperaturu nema, osip nikakav nema, nosic je cist, pelena promijenjena...sve je ok, a ne prestaje plakati i gurati sakicu u usta.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drzim ti fige jer je i meni trenutno takvo stanje, ma cini mi se da je oduvik takvo stanje, da je uvijek taj skok u razvoju a da ona nikako da preskoci
    Ja sam pokleknula par puta i dala adaptirano da vidim je li gladna (slasno je pojela..) i izdajala da potaknem svoje mlijeko, ali sada opet zelim samo dojiti i mislim se Pa kad mogu druge zene, zasto ne bi uspile i mi, je l tako?
    Saljem da izdrzimo i uspijemo,
    laku noc

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure, za hrabrost i snagu. Ne popuštajte crnim mislima, želim da vam kriza što prije prođe.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ovcice draga, uvijek se skinem do struka kad dojim....osim, jasno kad smo vani
    Definitivno moram zvati SOS sutra jer, evo od zadnjeg mog posta nismo se razdvajali. Sada je odspavao ravno 5 minuta i opet sve iz pocetka.
    Temperaturu nema, osip nikakav nema, nosic je cist, pelena promijenjena...sve je ok, a ne prestaje plakati i gurati sakicu u usta.
    uh, vraćaju mi se sjećanja, nama je to isto dugo trajalo (par mjeseci)
    nadam se da te nisam bacila u bed, isto sve pokušavali pa i adaptirano , naravno nije ni to pomoglo jer naravno nije bio gladan, to su jednostavno zahtjevnija djeca, koja se teže prilagode prilikama izvan maternice

nemam neki pametan savjet osim izdrži, doji i mazite se i nosite, ako i dalje plače bar znaš da si sve pokušala i da si mu barem malo olakšala nelagodu
    ja sam mislila da će to biti tako zauvijek a sada umjesto malog plačka imam veselo i uvijek nasmijano dijete

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo nas opet...
    Proslu noc se budio svega 2 puta, dojili smo 20-ak minuta i ostatak spavali! E, ali od 6 ujutro na dalje opet iz pocetka. Nosamo se, mazimo, dojimo. Zvala sam svoju pedijatricu (nakon sto me moja sestra izludila time da mi je mlijeko u komi) i veli doktorica da je to glupost, da nema slabog mlijeka i neka samo izdrzim! Zena je za 5!
    Moja patronazna veli da nek mu samo dam barem jedan obrok adaptiranomg...ali necem bas!
    Stolica mu je zlatnozuta, nema ni traga zelenoj boji i to me drzi u uvjerenju da nije gladan vec tocno ovo sto veli yasmin - malo zahtjevnije djete.
    Evo, cuvamo se dok ovo pisem jednom rukom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zvala sam svoju pedijatricu (nakon sto me moja sestra izludila time da mi je mlijeko u komi) i veli doktorica da je to glupost, da nema slabog mlijeka i neka samo izdrzim! Zena je za 5!

Ako nije tajna napisi mi gdje ti je pedijatrica, ako je u Zaprešiću kako se zove, za koji mjesec morat cu prebacit tamo bebicu, pa cemo postat susjede

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Ako nije tajna napisi mi gdje ti je pedijatrica, ako je u Zaprešiću kako se zove, za koji mjesec morat cu prebacit tamo bebicu, pa cemo postat susjede
    Nije tajna, nedavno smo se prebacili k njoj...Ordinacija je u ulici Baltazara Krcelica (to je centar Zapresica) zove se dr. Mihalec Sonja.
    Kaj da velim, zena ima Rodin SOS telefon ispisan u cekaonici izmedju ostalih materijala o dojenju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •