Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Samohrana majka - svjesni odabir

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

ne kužim u čemu je problem ako ocu ne misliš uskraćivati ništa.ne vidim zašto bi brak bio bolja opcija.ne slušaj druge pogotovo ne one sa zaostalim razmišljanjem.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko sam ja shvatila - ovdje ne razgovaramo o braku ili ne-braku, već o tome da s3ja treba dobro razmisliti o tome što će napraviti. u cijeloj priči, ja brak vidim kao totalno sporednu stvar. čak i da procijeni da tog čovjeka može voljeti na sve načine ili u dovoljnoj količini - uvijek bi ostala "sjena" nečeg što zovu "brak zbog djeteta".
    dakle - razgovaramo o eventualnim (ne)mogućnostima neke vrste veze koja ima/nema potencijalne (tj. za sada nedefinirane) šanse.

al sam to fino objasnila!

jassi - stvarno je rijetko naći osobu koja ovako otvori srce kao što si ti nama. vjerujem da si divna mama!

kina - obzirom na stavove okoline - s3ja može doživjeti svašta dok se duhovi ne smire. na žalost... ali to je period koji je obično najteži, i treba ga znati preživjeti.

s3ja - prijevod mog nicka je "vještica"

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj joj kako se sve uzljuljalo. ma ovo je super sto smo takvu temu dotakli jer su obje strane rekle svoja misljenja koja nisu ista ali je jedno zajednicko-nase malo zlato mora odrasti u ljubavi i miru i dobiti nas maksimum kako bi stvorili kvalitetnu osobu bez rana na srcki koja ce moci hrabro i odlucno kroz zivot-eto zasto nas trbaju nasi mali !!! pa bili njihovi ocevi s nama ili ne!!!!!!!!!!zajedno smo odgovorni za njihov zivot i tu se moramo pokazati
    dakle slusajte srce,ne budite krute, pravedne uvijek i nasmijane, jer iako sam ja recimi jucer tulila ko kokos ,danas sam se cerekala s toncekom ujutro tako da je to pobilo sve ono od jucer.MA TE MALE I TOPLE RUKE I TOPLI DAH NA NASIM LICIMA KOJI OSIJETIMO -TO JE BOGOM DANO I NEZAMJENJIVOOOOOOOOO!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam bila u sličnoj poziciji kao S3ja, ali nikad ne reci nikad, tko zna kako i što bi bilo da mi se život nije posložio ovako kako jest (muž i dvoje djece).
    Ono što mi je malo upalo u oči čitajući ove postove je da se većina cura nije stavila u poziciju oca iz ove priče. Ako je zaista dobar čovjek i voli s3ju i dijete koje je na putu, čini mi se da za njega ovaj razvoj sitaucije nije baš ono što je želio i mislim da je doveden pred gotov čin.
    Naravno da to nije razlog da ona zbog toga pristaje ne brak i zajednički život jer teško je kada nema osjećaja s bilo koje strane.
    Što god odlučila želim vam svu sreću, i sam imam prijateljicu koja je samohrana majka, super sve hendla s djetetom, ali da joj je lako, nije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo još jedne koja ne samo da nije samohrana, nego nije ni majka. Pa uzmi s rezervom moja razmišljanja - kao uostalom, i sva ostala.
    I ja sam se pitala što taj ćaća kaže o svemu - sjedi li on ko junferica i čeka da ga odabereš i kako reagira na tvoje nećkanje?
    Mi smo sve različite i živimo u različitim situacijama - tako da priča "meni bi bilo grozno samoj s bebom" ili "meni je to cool" zapravo nemaju puno smisla.
    Pitala bih te sljedeće: da li ti ZNAŠ da on nije osoba s kojom želiš dijeliti život (ili dio života) jer ti se ne sviđa kao osoba i emocionalno ti je odbojan? Ili ti je kao osoba OK, samo te brine to što nisi naročito obeznanjena od ljubavi prema njemu? Istina je vjerojatno negdje između, a samo ti znaš na koju stranu više "vuče". Ako je samo nedostatak jakih emocija ono što te brine, JA bih mu dala šansu. Mislim da tata-frend iz prikrajka teško održava motivaciju bivanja brižnim tatom.
    Uz malu bebu svaka pomoć je dobrodošla, a uvijek možeš odustati od zajednice bude li ti ga previše. Osobito što nisi opterećena pravnom formom, pa odluku ne moraš donijeti zauvijek. Mislim da je odluka "probati" a) lakše promjenjiva, b) manja mogućnost pogreške.
    Osobno nikada nisam patila od jakih emocija i velikih zaljubljivanja - meni je mirna naklonost, ugoda i prijateljstvo puno važnija. (Naravno, uz seksualni dio - ali koliko sam shvatila, taj je preduvjet već ispunjen prije koji mjesec ) Moje brojne prijateljice u ozbiljnijoj dobi još se furaju na romantiku i fatalne privlačnosti, koje ih godinama zaobilaze. Ne znam je li to dio tvoje priče; sasvim sam nepozvana da ti kažem što da činiš, ali pitala sam se o tvojim očekivanjima i razlozima "protiv" - meni oni nisu dovoljni. Ponavljam, moje iskustvo i moj način gledanja tebi može biti sasvim neupotrebljiv.
    I na kraju podužeg posta (SORRY) toplo bih ti preporučila da porazgovaraš s nekim stučnim, barem telefonom. Ovo je odluka koja može izuzetno utjecati na ostatak tvog života i života tvog djeteta, čini mi se važno da je doneseš utemeljeno. Naša prepiska temeljem tvojih par rečenica čini mi se jako nedovoljna. Evo ti par sugestija:
    psihološka pomoć - 01 4828 888
    plavi telefon - (01) 4833 888
    Od srca želim sve najbolje tebi i tvom bebiju

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eto mene opet o moram o sexu...

Citiraj Metvica prvotno napisa
    Naravno, uz seksualni dio - ali koliko sam shvatila, taj je preduvjet već ispunjen prije koji mjesec
    cini mi se razumnim ovo sto je metvica napisala osim ovog gore... khm... tocno je ako su osjecaji jos uvijek tu...ali ako nisu... nikakav preduvjet za daljnji seksualni zivot nije ispunjen time sto su prije imali odnose...

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala, Metvica na zanimljivom i vrlo korisnom postu u kojem mi nudis konkretna pitanja za promisljanje i konkretnu pomoc (mada mi takva strucna pomoc nije potrebna, okruzena sam sa dosta strucnjaka u svom zivotu)...No, nazalost, od pocetka ovog mog posta do danas dogodile su se neke stvari (necu o detaljima), jako tuzne i ruzne i nakon kojih su mi sada moje nedomice smijesne. Sada znam. On definitivno nije taj.
    I bas nista vise ne ocekujem od njega. Nije mi laka ova spoznaja, kao ni iskustva koja sam prozivljavala, ali, eto, privikavam se, molim boga za njega da se malo opameti i ispricavam se bebi sto je mama posljednjih dana toliko tuzna...Hvala bogu, ima ljudi oko nas koji nas jako vole
    Hvala vam svima koje ste se javljale i pokusale mi pomoci.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sad bar znaš na čemu si. želim ti puno sreće. samo hrabro naprijed!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    sad bar znaš na čemu si.
    da li zna? ili "zna"...
    trudnoću ne zovu bez veze "drugo stanje"....

u svakom slučaju - sreća će joj trebati...

(jel mogu privremeno promijenit nick u "gavran" edgar allan poe...? )

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znam

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Draga s3ja, žao mi je da su se dogodile ružne stvari, ali barem prije rođenja djeteta znaš na čemu si. Poznanica je zatrudnila s čovjekom s kojim je imala "ležernu" vezu i planirala je odgajati dijete kao samohrana majka, dajući ocu sva prava, što se svima (pa i meni) činilo kao super odluka. Ubrzo nakon rođenja djeteta se sve strašno zakompliciralo, jer je taj muškarac želio nastaviti vezu, a kad ga je odbila, htio joj je oteti dijete, tvrdio na CSR da je ona psihički bolesna... Ispostavilo se da je beba i bolesna, tako da se njezin život pretvorio u pakao - s jedne strane se 100% davala svom djetetu,a s druge strane se morala braniti i boriti protiv bivšeg. Takvo štone bih nikome poželjela.

Nadam se da imaš podršku obitelji i prijatelja da ne moraš kroz sve prolaziti sama

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

anki napisa:
    sad bar znaš na čemu si. želim ti puno sreće. samo hrabro naprijed!
    i čekaj svog

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •