-
Nocno dojenje i kolicina mlijeka
Pozdrav zene, majke!!!
Moja prva beba ima 2mj10d. Otpusten je sa 3180, prvi mjesec ima 4300, drugi 5100 otprilike. Zbog zutice i pritiska okoline prvih mjesec dana je osim dojenja dobivao i ad. Postepeno izbacujemo ad ali nastavljam sa izdajanjem i dodavanjem na bocu. Problem ravnih bradavica smo rjesavaili nastavcima ali beban je poslije sam fino izvukao.
Prije 20ak dana se pocinje buniti, jako izvijati dok doji. U svadji sa svima i sama u strahu da ne jede dovoljno ukidam bocu i pocinjem samo dojiti. Uzasno je bilo prvih par dana ali nekako uspjevamo i evo vec tjedan dana nije ni vidio bocu i doji bez problema. Opet u strahu ja ga vazem i u tom tjednu je dobio 180g. Ja prezadovoljna i ponosna. Boca i izdajalica su spakirane na sigurno. Jos uvijek ponekad dajem dudu ali ne uspavljuje se s njom, posluzi da se malo smiri ako ne mogu iste sekunde odgovoriti na neki njegov zahtjev. Moj slijedeci cilj je pomalo i dudu eliminirati ( opet borba sa ukucanima, naravno).
No moje pitanje je tehnicke prirode vezano za samo dojenje. Mlijeka imam, dojke su mi se vratile na staru velicinu, mekane su, bradavice takodjer. Dojim na zahtjev i to izgleda ovako vremenski: po danu svakih sat do dva u trajanju oko 15ak min na jednoj dojci. Zadnji podoj bude oko 22h i traje duze, oko 20ak min. Govorim o vremenskom periodu kada beba bas lijepo vuce i guta, sve otprilike. Sad sto mene brine, nije da se bunim, je to sto se on probudi tek oko 4 i po i doji u snu jedva 5-6 min. Zaspe i nema sanse da ga razbudim. Spava do 6 kada pocinje nas dnevni ritam. Ne bi ga rado remetila u nocnom spavanju ali zanima me kako mi se to moze odraziti na kolicinu mlijeka po danu jer evo sada npr, u 5 ujutro su mi dojke kao ispuhane, pritiskom nista he curi i nije bilo let downa pri podoju. Bi li trebala izdojiti jos po noci? Mozda su pitanja glupa ali u ovoj silnoj zelji da se posto poto vratimo na dojenje ja se gubim u tim detaljima. Kombiniram jednu dojku po podoju i onda slijedeci put dam tu istu ako je razmak kratak. Ipak ne primjecujem svaki put let down i primjetim da beban negoduje. Podoji pak zavrsavaju tako da on prikunja, izbaci bradavicu i ne zeli otvoriti usta ili iznimno da ga prebacim na drugu gdje on jos malo promrlja. Zeza li nas duda u tolikoj mjeri? Kako da sto efikasnije organiziram dojenje jer sam unatoc kilazi i 7-9 mokrih pelena jos uvijek zabrinuta. Htjela bi konacno ostaviti sve iza sebe i uzivati!
Oprostite ako su moja pitanja nejasna ali treba mo potora i vase znanje da ovu pocetnu krizu uspjesno prerodim. Puno vam hvala unaprijed!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma