Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

A i luka treba biti puuuno.

Ja uzmem djeteline, listić peršina, stolisnik i slično pa s tim ukrasim jaja farbana u luku. Uzmem čarapu i u nju gurnem kuhano jaje, stavim listić pa čvrsto zavežem koncem, zatim drugo jaje i tako cca 12 komada - cijela "ogrlica" ispadne. To kuham u luku. Tamo gdje su bili listići, ostanu praznine. Može se metnuti i tratinčice i ljubice - ostanu obrisi cvjetića, ali nije mi to nikad tako lijepo uspjelo kao obris običnog peršinovog lista i djeteline).
Ja isto ovako po staroj recepturi naših baka i mama. I list od ruže bude prekrasan, ali peršin je najljepši. Potopim noć prije u vodi puno crvene ljuske, a ove godine imam i ljubičastu. Kuham laganini i dodam šačicu soli i malo domaćeg octa. Kad se jaja ohlade, premažem ih salvetom natopljenom u ulju i pustim da se osuše. Budu sjajni i lijepi. Jedino ću ostavit koji bez listića radi curke, zalijepit ću joj pokoju sličicu.