Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: Uskršnji doručak, ručak i kolači

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj sara38 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto ovako po staroj recepturi naših baka i mama. I list od ruže bude prekrasan, ali peršin je najljepši. Potopim noć prije u vodi puno crvene ljuske, a ove godine imam i ljubičastu. Kuham laganini i dodam šačicu soli i malo domaćeg octa. Kad se jaja ohlade, premažem ih salvetom natopljenom u ulju i pustim da se osuše. Budu sjajni i lijepi. Jedino ću ostavit koji bez listića radi curke, zalijepit ću joj pokoju sličicu.
    Samo da pojasniš postupak - znači u običnu hladnu vodu staviš ljuske od luka i u to jaja i tako držiš preko noći? I sutradan samo skuhaš?

    Boja bude intezivna? Jer mislim da ljuske jače otpuste boju u vrućoj vodi. Ja obično kuham dok sve u loncu ne pocrka

  2. #2
    sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Hrvatska
    Postovi
    1,364

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da pojasniš postupak - znači u običnu hladnu vodu staviš ljuske od luka i u to jaja i tako držiš preko noći? I sutradan samo skuhaš?

    Boja bude intezivna? Jer mislim da ljuske jače otpuste boju u vrućoj vodi. Ja obično kuham dok sve u loncu ne pocrka
    U običnu hladnu vodu stavim ljuske ali bez jaja. Tako ostavim preko noći. Sutradan, u tu vodu s ljuskama stavim jaja umotana u čarapu i listić, dodam sol i ocat i stavim kuhati. Kuhanjem se stvara intenzivna boja. Meni budu jaja bordo crvena (ne volim "bljedunjavu" boju)...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •