Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Spavanje, položaji, tegobe

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno Spavanje, položaji, tegobe

Zadnjih tjedana sam primjetila da sam jako nemirna u snu, stalno se budim na desnom boku, na leđima, na pola stomaka... uopce ne znam kako mi to uspijeva... cijeli svoj zivot zaspem i cijelu noc spavam na lijevom boku i sad kad bi to bas trebala prakticirat ja se borim cijelu noc... stalno se budim sva nesretna i isplasena da zasto sam u nekom polozaju u kojem ne bi smijela biti i okrecem se na taj lijevi bok... namjestim si ja jorgan ili jastuk izmedju nogu i udobno mi je i bas lijepo zaspem i onda borba... da ne pricam da se probudim oko pola 5,5 pa nema spavanja do 8, pa onda ko pretucena odspavam od 8-11,12...

Koliko si zapravo s time skodim? jel bolje odspavat mirno kako god spavao (bilokoji polozaj dok je udoban) ili je zbilja potrebno stalno se vracat na tu lijevu stranu?

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja prvi put cujem za ovo!
    Spavam iskljucivo na desnom boku i na ledjima jer kad sam na ljevom probada me ispod ljeve sise i to bas jako tako da nema sanse da spavam na ljevom boku.
    Zasto treba spavati na ljevom boku? Bas sam se sad iznenadila...
    Ja super odspavam - najmanje 7 a nekad i puno vise sati sa jednim budjenjem za wc i budim se odmorna i sve 5. Mislim da je najvaznije biti odmorna al mozda nesto ne znam...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Opusti se ženo. Ništa neće biti bebi bez obzira u kojem ti položaju spavala. Ako je tebi ugodno, sve je u redu. Lijevi bok se predlaže trudnicama kad beba zaostaje u razvoju jer ima veze s protokom hranjivih tvari kroz pupčanu vrpcu itd. Pa nećeš se vezati da ne spavaš u nekom drugom položaju

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa ja zaspem na lijevom pa posli zavrsim tko zna kako.a 29tt sam danas.
    Ne zamaram se.ako mi pase nekad legnem i na pola droba.a na ledima jako rijetko jer mi tako nestaje kisika i bude mi lose.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Joj super, hvala, bas ste me smirile... ja sam to tolko doslovno shvatila da tjeram mm na drugi dio kauca jer ja moram bit na lijevom boku

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Joj super, hvala, bas ste me smirile... ja sam to tolko doslovno shvatila da tjeram mm na drugi dio kauca jer ja moram bit na lijevom boku
    Ma neeeeeemoraš uopće. Ok je za svaku bebu, preporučljivo kod zastoja, ali ako je sve ok, uživaj u spavanju! Ja znam trudnicu koja je do kraja spavala na trbuhu! Stoga chill

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kad sam bila na 3d uzv u bolnici, sef ginekologije koji je radio ultrazvuk rekao mi je na kraju "S obzirom da ste visoka i mrsava trudnica nemojte lezati na ledima nego na boku i to na lijevom. Cak i kad gledate televiziju ili nesto citate." Dodao je samo da je to do protoka krvi i nekog pritiska sto ja znam :D E sad, zasto i kako nije mi objasnjeno detaljno, ali i ja sam dobila taj savjet ili napomenu. Drzim je se uvijek osim po noci kad se probudim npr.na desnom boku pa se vratim na lijevi, ali ne opterecujem se previse

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja se ne opterecujem svjesno...al ocito me podsvjesno to kopka tolilo da bas ne spavam kak treba...

Offtopic jel ti tvoja dr dala uputnicu za 3d ovak ili zbog neke provjere neceg?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam bila na 3d uzv u bolnici, sef ginekologije koji je radio ultrazvuk rekao mi je na kraju "S obzirom da ste visoka i mrsava trudnica nemojte lezati na ledima nego na boku i to na lijevom. Cak i kad gledate televiziju ili nesto citate." Dodao je samo da je to do protoka krvi i nekog pritiska sto ja znam :D E sad, zasto i kako nije mi objasnjeno detaljno, ali i ja sam dobila taj savjet ili napomenu. Drzim je se uvijek osim po noci kad se probudim npr.na desnom boku pa se vratim na lijevi, ali ne opterecujem se previse
    Zato što u položaju na leđima, maternica ti pritiskuje vene koje dovode krv u srce i mozak pa ti se može vrtjeti.
    Ove njegove riječi su samo preporuka, bez indikacija (ja ne vidim visinu i mršavost kao neki problem...ako je sve ok s bebom...)

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni je prije 2 tj na fet echu rekla da spavam kako mi paše jer su svi protoci ok! Čak mi se ne vrti kad sam na leđima, a na lijevom boku mi je teško, guza brzo odrveni jer mi je oštećen jedan živac od spinalne još kad sam išla davno operirat koljeno. Tak da HB da mogu spavati kak hoću!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni nedostaje spavanje na trbuhu!!
    Spavam na oba boka, a posto hodocastim na wc 5x tijekom noci, lijepo izmjenjujem bokove svaki put. Trudnicki jastuk stavim izmedu koljena i kao potpora trbuhu i super mi je tako spavati. Bez njega bi tesko...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivana.sky, dala mi je uputnicu jer to tako inace radi odnosno kako ona valjda ima neki stari uzv onda salje u bolnicu na taj novi 3d negdje oko 19., 20.tjedna da se uzmu mjere bebi (da li je sve na mjestu i da li se razvija kako treba). I sljedeci bi trebala oko 30.tjedna (tako mi je rekao ovaj u bolnici, da ce se tad gledati da li raste kako treba).

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

S 20tt se radi big anomaly scan. S 13 je mini anomaly, kad vam je gledala i nuhalni nabor, a s 20 se mjere i svi organi.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Eto nas na 33+2 i najlakse i najljepse mi je spavat na ledjima ko bi reko... kakogod da se okrenem na nrku stranu trbuh je tezak i povlaci, razvlaci, pritisce... na ledjima mi je super

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

A meni je baš suprotno, kad sam na leđima onda mi se stvara neki pritisak i to na želudac, al i ne spavam na leđima osim ako se u snu slučajno okrenem na leđa. Ja spavam na lijevom i desnom boku uz banana (baby) jastuk koji si lipo namjestim i tako mi je najbolje. Super mi je taj jastuk.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam cječu trudnocu prespavala na trbuhu i sve je bilo ok, na boku ni dok nisam trudna ne mogu spavati!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jel vam se dogadja da vam trnu kukovi? Ubi me to, cijelu noc, a i popodne na kaucu, premjestanje s boka na bok... vald od tezine ili koji klinac

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

... sad su mi poceli i pucat kukovi kad se idem okrenit... ko da "ispadaju iz lezista"
    Prestrasno. Baba.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni beba ne da da spavam na levom boku. Cim legnem osetim nesto sto je isto kao stucanje, samo ubrzaniji ritam od toga. Ne znam jel moguce da joj nesto prikljestim... I onda sam celu noc na desnom. A prepone me ubijaju i kad hodam i kad se okrecem, uzas. O vrucini da ne pricam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •