Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: ekstremno znojenje nogu - kakve cipele?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno ekstremno znojenje nogu - kakve cipele?

Mala ima dishidrozu na nožnim prstima uz očajno znojenje nogu. Uvijek ima kožne cipele i čarape s najvećim mogućim % pamuka. Npr. kožne balerinke nakon 2 sata nošenja usred zime izgledaju kao da je netko u njih ulio šalicu vode, moraju na cjelodnevno sušenje, o čarapama da i ne govorim. U zimskoj cipeli, tenisici, buci... još je naravno puno gore.
    Doma hoda isključivo u čarapama i ljeti i zimi.

Postoji li nekakva obuća uz koju bi to bilo podnošljivije? Imala je Geox, ali noge su bile jednako mokre. Razmišljam o platnenim Ciciban tenisicama s kožnim uloškom, "diše" li to platno ili ne?
    Još mi je gore ljeti, japanke ne može jer joj je dishidroza najjača kod palca, nosi vani najotvorenije kožne sandalice, ali ne može u njima na plažu ili po vrtu. U kroksama (orig.) s najviše rupica noga joj pliva u znoju. A čim joj je koža vlažna, stvaraju se mjehurići pa ranice.

Ima li tko kakvu ideju? Dogodine više nije u boravku i bit će 4-5h okovana cipelom svaki dan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zašto ne nosi šlape u predahu? neke otvorenije

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

I mojoj se maleckoj dosta znoje stopala, uvijek su carapice vlazne. Doduse, nema problema sa mjehuricima i zuljevima, ljeti nosi japanke bez problema. Imala je Ciciban papucice i nakon desetak dana koristenja nije vise htjela da ih nosi "jer je bodu". Kada sam rukom opipala unutrasnjost papuce osjetila sam kako je od vlage zguzvana ona koza po djonu koja se vjerovatno ukrutila prilikom susenja, pa su ostale grube neravnine koje su joj smetale. Od tad ni ne koristi papuce, samo carapice. Tako da ni te Cicibanke nisu neko najsretnije rjesenje. Mi imamo brdo carapa i vise pari obuce pa se tako snalazimo.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U boravku jest u Bambi šlapicama otvorenim, a mislim da će ih i dogodine u školi obuvati makar nemaju gdje ostaviti cipele (bar pod klupom). Šlapica na bosu nogu (ljeti) nije rješenje jer se uložak namoči i odmah "ogrubi" ovako kako Olja kaže.
    Ove školske joj kupujem svako 3 mj. nove jer i preko čarapa postanu grozne - prljavština u kombinaciji sa znojem - k'o da po blatu gazi.
    Ubili su me ti troškovi njenih nogu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A jesi probala neke tenisice za trcanje ? One ti imaju rupice i manje se znoji noga.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima takve tenisice sada, sve joj je to isto...izgleda da nema čarobnog štapića. Sama inzistira na obući broj većoj, ne podnosi da joj je stopalo "oklopljeno", najsretnija je kad joj prsti mogu čeprkati jedan po drugom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ne mogu ostavljati cipele ispred razreda ? Nasi su u nizim razredima tako. Sad u visim imaju ormarice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj nemaju ormariće?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kaj nemaju ormariće?
    Nažalost, mnoge škole nemaju ormariće.

Natrag na temu - cipele kožne (najbolja nam se pokazala brušena koža), ulošci kožni, čarape deblje - pamučne, a ne škodi ih promijeniti sredinom dana, ako je bio tjelesni ili samo ako se osjeti potreba.

Ljeti - sandale ili cipele koje imaju bilo kakvu vrstu rupa.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne mogu ti pomoći, jedino ti mogu reći da te razumijem... Moj će sada 15 god. a to jako znojenje nogu je počelo prije 2. god. Zamisli znojenje u kombinaciji sa pubertetom! Kada dođe iz škole i izuje se to je prestrašno. Odmah pere noge i oblači čiste čarape, a starke u kojima je u školi idu na sušenje i luftanje. Sada je još dobio i gljivice na stopalima... No, ljeti nema tih problema, hoda u kroksama (lažnim) i japankama i ok mu je, nema ni znojenja ni miomirisa!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pravo čudo da nema gljivice,ja ne smijem ni pomisliti da nosim cipele a da nisu kožne jer u slučaju da mi se noga oznoji i tako stoji odmah ih dobijem....
    sjećam se i rana kao srednjoškolka, otada plastiku ne kupujem...

moja je prijateljica problem pazuha riješila botoxom ali za ruke i dlanove je hidrex terapija...djeluje ali nažalost samo dok ideš na tretmane...pa ispadne skup sport...no ima i aparat za kućnu uporabu...

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pratim sa zanimanjem... I moj maleni ( uskoro dvogodišnjak) ima taj problem-vec od drugog mjeseca života imao je znojna stopala kao da ih zalijevamo vodom, bilo je ljeto pa smo mislili vruće je..ali nastavilo se i zimi... Jos nema te zuljeve jer stalno mijenjam čarapice vise puta dnevno, doma je malo u čarapama, malo u frodo papuca s otvorima kao sandale, ali svejedno mu se oznoje. Sad po zimi u čizmama i na minusu on bi doma dosao s mokrim carapama od znoja. Trenutno ima neke geox tenisice za van-malo je bolje u usporedbi s cizmama, ali ipak mu budu vlažne čarapice... Isto se dvoumim šta mu kupiti za ljeto za bosu nogu da mu ne proklizava noga od znoja..a da može i na plažu?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam se uvjerila da namakanje stopala u crnom čaju svaki dan oko 15 minuta (najbolje pred spavanje) jako pomaže da se smanji znojenje i vonj nogu. Kasnije, kad tegobe prestanu, dovoljno je 1-2 puta tjedno. Stopala ne brisati ručnikom, nego ostaviti da se samo osuše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •