Drage mame,vec dve godine pratim sve o PANDAS Syndromu ovde na ovoj temi,a i drugim forumima. Kod mog sina koji ima 8 godina su se pojavile prisilne radnje,tikovi motoricki i vokalni,strah… i to sve u periodu gde je on imao vec nekoliko upala uha i grla. Najpre smo pomislili da je u pitanju Turetov sindrom i ako u obitelji sa obje strane nikada nije bilo tako neceg.
Iscitavajuci sve o tikovima naisla sam i na PANDAS Syndrom. I pocela da vracam film unazad i prisetila se tih upala cestih. Na forumu zahvaljujuci vama sam saznala za Dr. Kovacevica koga sam kontaktirala za postavljanje dojagnoze. Nakon prvog mail-a nam je rekao da nase dete ima clasican PANDAS Syndrom. Obavili smo prvu kosultaciju sada u subotu. Dobili smernice sta trebamo dalje napraviti i ocekujemo njegov pismeni izvestaj. Kod mog sina nije bio povosen Antistreptolicin Titer,vec samo ukupni IgE.Mi zivimo u Njemackoj i nismo sigurni da cemo ovde uspeti da sprovedemo terapiju,ali dr. Kovacevic predlaze Hrvatsku ili Srbiju.
Posto sada imamo potvrdu 95% da nas sin ima PANDAS odlucila sam da se pridruzim forumu i da vam se od srca zahvalim sto ste sva vasa saznanja vezano za PANDAS ovde nesebivno podelilo sa ostalima koji su u slicnoj situaciji i na taj navin i nama pomogli da dodjemo do pravog doktora.Hvala vam!