Dobila sam naputak doktora da moram pazit na prehranu, tj na količinu unosa kalorija. U posljednje vrijeme tražim recepte s malo kalorija, pa reko da vidim imate li vi kakve. Ovaj recept koji ću prva objavit je preuzet Coolinarike, meni je bio prefin julčer, a tamo ima nešto malo recepta za hranu s malo kalorija. Inače, ako vas zanima kako ja računam kalorije, jednostavno u google upišim ime proizvoda i tablicakalorija.com i nađem odgovor brzo na toj stranici ( http://www.tablicakalorija.com/ ). Inače super stranica, sve namirnice ima, imate i kalkulator kalorija, ma super uglavnom.
Krumpir iz pećnice
Ovo jednostavno jelo od krumpira možete pripremiti za dana kada pokušavate biti na dijeti, kad niste “od jela” ili ste, recimo, u selidbi – samostalno ili kao prilog.
Sastojci
Broj osoba: 5 osoba
- 1 kg krumpira
- 1 žlica Vegete Twist za krumpir By Podravka
- 5 žlica ulja
Priprema
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina: Jednostavno
1 - Krumpir ogulite, operite i narežite ga na kriške. Pospite ga Vegetom Twist krumpir i promiješajte.
2 - Stavite ga u vatrostalnu posudu, dodajte ulje, a posudu prekrijte alufolijom. Pecite krumpir u pećnici na temperaturi 180-200°C oko 20 minuta.
3 - Nakon toga maknite foliju i pecite još 20 minuta dok se krumpir ne zarumeni.
Posluživanje
Krumpir iz pećnice poslužite uz razna pečenja i ribe.
Savjet
Ako želite da vam krumpir bude sočniji, umiješajte luk narezan na kolutiće.
Dobar tek!