Citiraj AmaranthQuinoia prvotno napisa Vidi poruku
Ma doma mogu kontrolirati njen zivot,ali bojim se kada krene u vrtic i skolu. Mislim da djeca vole pripadati skupini i po svemu oponasaju jedni druge. Bojim se da ce se osjecati autsajderski ako nece imati mobitel i sl. To naravno ne znaci da ce ga dobiti,ali vec sad razmisljam kako cu izvesti to sve a da ne ostane zakinuta. Mogu ju ja odgajati u stilu da zna da nisu svi isti,ali sumnjam da ce to biti vjerodostojno ako jedino ona bude razlicita. A i voljela bih znati da postoji jos roditelja koji razmisljaju kao ja.
Evo da te utješim, ja razmišljam kao ti.
Tako razmišljala dok sam imala dijete kao ti al isto tako razmišljam i danaskad imam doma jednu 6-godišnjakinju i jednog 4-godišnjaka.

Lijepo se igraju vani sa svojim vršnjacima, vole prirodu i aktivnost. TV gledaju vrlo malo u odnosu na druge jer je i malo uključen. Nikad u životu nisu odigrali nijednu igricu na mobu, tabletu ili kompu. Ne fali im, ne traže. Ja sretna.
Jedino je u nekim fazama odrastanja trebalo bit kreativan i npr. u čekaonici ne podmetnut djetetu mob nego bit malo kreativniji i ponijet neku bojanku ili slikovnicu ili prazan list papira za crtanje ili što već

Može se, ne brini.
Jako brzo oni skuže kako koristit računalo i svu današnju tehnologiju, taj diome uopćenebrine. Malenoj smo kupili onu Cvrčkovu učilicu za pripremu za školu koja se mora instalirat na komp i naravno odmah je skužila sve, to joj je jedini "odnos"s kompom.
Ima jednu frendicu čiji je tata ovisnik o igricama (ono po cijele noći) i kćerka je prava gamerica kako kaže mama.

ja se toliko užasavam bilo kakve ovisnosti u životu zato se toga klonim, a kadvidim djecu zabuljenu u ekrane u nekom svom svijetu ko zacarani, bas me tuga uhvati. Šta ću ne mogu protiv sebe?!