Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Meni je jednostavno smijesno da se TV kao jedan od "ekrana" naziva modom i novotarijom. Zar ne postoji od prije drugog svjetskog rata? Koliko je to ono, 75 godina "samo"?
Druga smjesna stvar mi je opreka knjiga koja "aktivira" mozak i igrica koja ga onda valjda - deaktivira ?! Koliko je tek onda meni deaktiviran mozak, i mojim kolgama na poslu, rodbini, prijateljima i ostalima koji smo svi igrali igrice Stvarno se zapitam da li su osobe koje pisu to ikad odigrale neku igru u zivotu.

Eto, ja cu nastaviti smatrati normalnim i razumnim da mi djeca nauce razliku izmedju laptopa i tableta kao i razliku izmedju kruske i jabuke, kao i ostale osnove koristenja danas svakodnevnih tehnologija, a tko to ne zeli uvijek se moze nadati da ce mu skolski sustav osposobiti dijete za funkcioniranje u 21 stoljecu (ja sam temeljem onog sto sam do sad vidjela odavno zakljucila da je bolje nauciti ih od pocetka ispravno nego kasnije ispravljati krive drine... )
Nisam ja rekla da knjiga aktivira mozak, a igrica deaktivira. Rekla sam da kad čitaš knjigu (bez slika), mozak ti mora sam stvarati slike, povezivati odnose, dakle aktivno sudjeluje, dok kod npr televizora dobiješ gotovu sliku, priču, radnju..mozak je više na stand bye..

Ja nisam generalno protiv tehnologije, ali me zabrinjava problem pretjerane konzumacije iste. Jer su dokazane štetnosti. Mislim da svako dijete može u vrlo kratkom roku pohvatati sve izazove današnje tehnologije (tableti, mobiteli, kompjuteri-svi su otprilike slični za korištenje), pa mi se ne sviđa činjenica da današnje curice od 7 godina (umjesto da trče po parkiću i igraju se) sjede čoporativno na klupicama i gledaju u mob. I isto tako da su na fejzbuku i slično.