Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Što se tiče korisničkog nivoa, čisto sumnjam da će ijedno od naše djece uspjeti odrasti a da neće savladati korisnički nivo korištenja računala - znači baratanje fejsbukom, pretraživanje interneta, pisanje dokumenta, korištenje programa kakav je power point, pronalaženje i instaliranje software-a - to će sasvim sigurno savladati sami, kao što ja znam uključiti perilicu veša a moja prababa nije znala.
...
Igranje igrica na računalu nije početak ničega, druga je stvar što će osoba koja ima nekakvih tehnoloških sklonosti vrlo vjerojatno biti sklona i igricama, pa vjerojatno nema "informatičara" koji nije bar malo sklon ovisnosti o igricama.

Ja ne mislim da djeci treba braniti računalo i igrice, i mislim da je autorica ove teme previše dramatična i da stvari uopće nisu takve kakvim ih ona prikazuje, i ne mislim da je sadnja cvijeća plus a igrica na računalu minus, ali da igrice na računalu imaju potencijal stvoriti ovisnost - imaju, kao što fejsbuk i generalno online socijaliziranje kriju opasnosti za (pre)mlade korisnike.
ovako i ja mislim, malo sam iskombinirala postove.
iako, kad su u pitanju igrice - one su u slučaju j ipak bile početak interesa za tehnologiju. tu je trebalo ubaciti neki hakerski program, pa onda zakupiti server - ne znam dalje ni ponoviti
sad je za tri koplja ispred mene, tipičnog korisnika. to što ja odlično znam excel jer mi treba u poslu, a on ne - to je manje bitno.
inače, u školi sam imala sliejdeće predmete : paskal, basic, fortran i C. i niš se nije uvatilo. :D to mi onda bio bauk i tako je i ostalo. pitam se jel su još uvijek ti programski jezici u funkciji il je sad i to sve puno jednostavnije.
pisali smo program na papir, profesorica ga je tipkala na komp - ako ne radi (npr zaboravio si jednu točku) - jedan.