Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
Bas sam si mislila dali da stavim ovaj link.. Pa eto, kako se sakuplja lova po najnovijoj ideji Vinogradskog odjela za ovisnosti: http://www.jutarnji.hr/-roditelji--o...oman-/1248996/.. Apsurdne ideje bedastog Zoricica i Marsica..
Uzmi u obzir da ja ne znam apsolutno ništa o idejama i radu dvojice ljudi koje pominješ osim toga što čitam na linku, tako da u raspravu o njima konkretno ne mogu ni da ulazim.
Međutim, sve činjenice sa linka su potpuno tačne, MM je prosvetni radnik i već godinama primećuje sve negativne posledice neumerenog korišćenja ekrana.
Pojedini srednjoškolci dolaze totalno neispavani i nesposobni da uopšte prate nastavu, jer spavaju par sati, ostalo vreme igraju igrice. SVI učenici na odmorima sede i gledaju u ekrane.
Ove godine je stanje takvo da đaci zahtevaju da učionice ostanu konstantno zamračene i tokom odmora (!), jer inače ne vide ekrane...Jedna učenica je promenila razred zbog facebook zlostavljanja "drugova" iz razreda. Jedan učenik je na pragu da ponovi razred jer sve svoje vreme van škole troši na igrice, ne jede, ne pije i ne spava, doslovno.
Što su sve pokazatelji da ni roditelji, ni škola nimalo nisu dorasli problemu ove zavisnosti, tj. ili je ne percipiraju kao problem ili nemaju rešenje.
Uostalom, nemam rešenje ni ja.
Ako moje dete bude deo razreda koji na odmoru zuri u ekrane, ja stvarno ne znam kako (i zašto?) bi joj zabranila da im se pridruži.