Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
Mene zbilja zanima na temelju čega ovo zaključuješ? Je li to tvoje subjektivno mišljenje ili je objavljeno neko istraživanje na tu temu?
Iz moje subjektive perspektive to uopće nije tako. Moja djeca od jasličke dobi provode vani svaki dan sigurno dva sata samo ako uzmem u obzir vrijeme u instituciji (jaslice, vrtić, produženi boravak u školi) plus naše popodnevno vrijeme i vikend. Osim valjda ako sjekire padaju.
U svakom slučaju provode puno više vremena vani nego ja i na tome im beskrajno zavidim, uredski posao baš ne dozvoljava puno sjedenja na suncu.

To je i moje subjektivno misljenje,a i postoje mnoga istrazivanja koja to potvrdjuju. Rekla sam,mozda necija djeca i provode dosta vremena vani,pa roditelj ne smatra da danas postoji taj problem,ali CINJENICA je da danas djeca vise vremena provode unutra,a premalo vani.
Ne znam zasto svi kao primjer navode svoje djecu koja su kao dosta po vani,pa jel tako tesko shvatiti da su GLOBALNO djeca puno vise u zatvorenom nego vani.

Ne znam kako zaljepiti linkove ovdje (pisem preko moba), pa cu navesti naslove clanaka koji govore o tome.

"Kids don't spend enough time outside" (sustaineblebrands)

"Children spend less than 30 minutes outside per week" (telegraph.co.uk)

"Children spend too long at screens and not long enough outdoors" (theguardian.com)

"Researchers warn kids dont get enough outdoor playing" (CBC News)

"Myiopia risk lowered when children play outdoors" (medscape.com)

Ima 800 clanaka na tu temu. Nije mi jasno kako taj problem nije ocigledan.
Pa i sama vodim svoje dijete van svaki dan po par sati,ali sam svjesna da generalno djeca puno manje vremena provode vani nego u moje vrijeme.
To vidim npr po oblacnom vremenu ili kad malo zapuhne,kad sve one mame koje sam vidjala vani s kolicima,nestanu..