Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: stari staž-ulazi li u njega rodiljni i porodiljni dopust?

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno stari staž-ulazi li u njega rodiljni i porodiljni dopust?

Pozdrav,
    'Kako bi se pristupilo izračunu osnovice za naknadu (komplikacija, porodiljnog dopusta), korisnik mora prije dana početka korištenja prava imati 12 mjeseci neprekinutog staža osiguranja ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine prije početka korištenja prava. U protivnom, isplaćivat će se najmanja zakonom propisana naknada.'

Zanima me da li u stari staž osiguranja ulazi i rodiljni dopust ostvaren na prethodnom radnom mjestu. Radila sam (9 god) u firmi, 15 dana nakon porodiljnog (6+6mj) dobila otkaz, 6mj bila na burzi i sad radim u novoj firmi. Da li mi se za osnovicu za naknadu računa i taj porodiljni u staroj firmi? Nakon koliko staža u novoj firmi imam pravo na punu naknadu za novi rodiljni dopust? Po gore citiranome vec za 6mj rad, molim odgovor cim prije.
    Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad si završila porodiljni?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mene zanima moram li otvoriti porodiljni 28 dana prije termina? Mogu li raditi dulje akoje to umom intersu da skupim potreban staž? Po mojoj računici falit će mi 17 dana pa da primam plaću a ne onih 1660 kuna...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

casa a kad si ponovo počela raditi???

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne razumijem pitanje, radim trenutno na trećem radnom mjestu u posljednje dvije godine gedano od dana kad bih trebala otvoriti porodiljni. Falit će mi 17 dana da skupim potrebnih 18 mjeseci staža. Ne ispunjavam uvjet o 12 mjeseci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad si bila na zadnjem porodiljnom, tj. kad si ga završila

si potrošila cijeli go za ovu godinu???

kad si ono planirala rodit, možeš sve i na pp
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.11.2015. at 13:20

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Na zadnjemporodiljnom sam bila kao nezaposlena. Nemam pravo koristit godišnjai s ovog radnog mjesta jer neću raditi punih 6 mjeseci u trenutku u kojem bih trebala otvoriti novi porodiljni. Termin je krajem 4. mjeseca, a ja bih po vlastitoj računici koja se slaže s onom tete u mirovinskom trebala raditi do 11 dana prije poroda. Radim od kuće, ovo mi je 4. trudnoća i znam da sam u stanju raditi do pred izgon, ako bude imalo nalik na prethodne trudnoće.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim nemam ja druge mogućnosti da ostvarim punu plaću a ne onih 1670, to znam. Mene zanima mogu li raditi do 11 dana prije termina i tad otvorit porodiljni? Postoji li zakonska prepreka za to?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znaš lida ta svaki mjesec proveden na poslu imaš pravo na jedan dan go, iako nemaš 6 mjeseci u komadu?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Znam, i ne želim koristiti to svoje pravo. Znaš li mogu li na porodiljni 11 dana prije termina?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I svejedno da želim koristiti to svoje pravo, opet mi fali dana....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I hvala ti na trudu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •