Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kad ste prestali nuditi dojenje?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno kad ste prestali nuditi dojenje?

mojoj cicavici su dvije godine. noc u pravilu prespava, a po danu ciki bez nekog reda, uglavnom kad sama trazi, ali nekad (a to je skoro svaki dan) je i ja ponudim kako bih je umirila ili rijesila neku kriznu situaciju . s druge strane, u nekim situacijama kad mi je nezgodno, a ona trazi, ja odbijem i kazem da ce cikiti kasnije. dakle, kod nas nema 'ne nudi, ne odbij', vec sve zavisi o situaciji (a i ovako ciki vise puta dnevno).

e sad, u zadnje vrijeme sve cesce razmisljam o tome da li bih ja vec trebala odolijevati iskusenjima da joj ponudim dojenje u situacijama kad to meni tako odgovara. to bi bio kao nekakav prvi korak u smjeru konacnog odvikavanja, ali se meni nekako ne da uciniti ga, (jos) ne zelim planirati prestanak. zapravo, je li s psiholoskog, odgojnog i ne znam kojeg stajalista pogresno kod tako 'velikog' djeteta uopce ikako nuditi?

kad ste vi prestale s nudjenjem dojanja svojoj djeci?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da s godinu dana. Naravno, s iznimkama tu i tamo, ali mislim da smo tada nekako počeli s onim - ne nudi, ne odbij (ali ne u smislu nekog odvikavanja, već tako, ne znam zašto)
    Ali kao što vidiš, prekjučer smo napunili 3 godine, a još uvijek cikimo, tako da nam to ništa nije značilo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam Paulu prestala nuditi negdje oko prve godine (možda koji mjesec više). Dojim je prema njenom zahtjevu. Nekad je znala tražiti svaki put kada se udarila a sada sve češće takve situacije uspijemo riješiti zagrljajem i poljupcem. U kriznim situacijama je nikad nisam odbila ali ako nije tražila nikad je nisam niti nudila. Pokušavala sam krize riješiti nekim drugim načinom.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije pogrešno nuditi. Reći će ti ne ako ne bude htjela, kao i za sve ostalo. Ako kaže ne, pogrešno bi bilo - forsirati.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan ima dvije godine i često mu ponudim, naročito kada je umoran, pa se legnemo i tako odmorimo jedno pol sata, sat

kada je nervozan i cendrav, isto

nakon toga je ko preporođen

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Rijetko mu kada sama nudim, uglavnom on traži sam, ne treba njega nuditi...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Rijetko mu kada sama nudim, uglavnom on traži sam, ne treba njega nuditi...
    I kod nas. 100 puta dnevno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas nekako spontano kako je ona sve više govorila, tako sam ja sve manje nudila, jer ona sama traži.
    nisam baš o tome razmišljala, baš je nekako spontano išlo.
    izuzetak su rijetke situacije kad bi se udarila ili neutješno zaplakala isl., ako ne bi sama tražila, onda bi je ponudila i to bi je umirilo.
    inače traži sama, ja ni ne stignem ponudit .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prestala sam nuditi kad sam ostala trudna, a m. je imala 20-ak mjeseci

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sada nudim samo navečer u krevetu kod uspavljivanja kada je umorna i cendrava. preko dana ne moram nuditi -sjeti se sama.

ali baš sam razmišljala da bi mogli uskoro krenuti s tehnikom "ne nudi-ne odbij".

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    ali baš sam razmišljala da bi mogli uskoro krenuti s tehnikom "ne nudi-ne odbij".
    ma daj...

ja se povremeno pokušavam služiti tehnikom "odbij ili barem odgodi", ali rijetko upali.

nuditi ne trebam već odavno.

ilustracija: jučer dolazim po dečke u park, andrej me ugleda i trči prema meni: "mamaaa, bok! ciku daj andinu! tu na kupi!" i projuri pored mene do najbliže klupe...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •