-
Rodjena je 07.02.2006., 3.900g, 52cm. Iz bolnice je izasla sa 3.660g.
Nakon mjesec dana na pregledu pedijatrica je rekla da je donesemo izvagat za tjedan dana jer je dobila samo 390g (4.050g je imala a samo sam je dojila). Taj prvi mjesec je rijetko kakila, ali patronazna je odgovorila da je sve kod dojenih beba normalno, pa nisam dizala paniku. Od pocetka je dojim na zahtjev, to je bilo skoro svaki cas, a zbog epiziotomije nisam mogla sjedit, a lezeci bi bebica brzo zaspala pri dojenju.
Kad je dr rekla da je to malo i da je za tjedan dana opet vaganje, pocela sam izdajati, na jednoj dojci bi Petra dojila, a drugu bi istiskala u bocicu, sto bi pojela na kraju dana kad bi vidila da je gladna. Ta bocica me spasavala (jer je ona sporo dojila, pa pajkila, a bilo je nemoguce probudit) Taj sam tjedan jednom dala i (kršitelj koda) (valjda tada nisam imala izdojenog u boci, ne sjecam se vise..)
Taj je tjedan dobila 200grama, a ja dobila krila.. Polako sam i dalje izdajala i stavljala je cesto na prsa. Koristi dudu od kad je izasla iz bolnice, treci dan. Nije mi bila to namjera, ali tu prvu noc doma je stalno plakala, a ni muz ni ja se nisamo bas snalazili, pa kad bi podojila uspavali bismo je dudom..
Nisam mjenjala dojke prije nego bi beba odustala od prve, doji, doji, a onda plač pa bi stavila na drugu..
Sad vidim da sam je trebala drzat na jednoj strani, da je plakala jer joj je mozda tesko doc do zadnjeg mlijeka, a i na dudu sam je navikla.
-Nisam joj davala caj ni vodu, ustalila se praksa da sam izdajala a kad bi navecer dojeći zaspala, kad bi vidila da nije vise gladna, izdojenu bocicu bi zamrzavala.
1. mjesec je dobila 390 g i 3 cm
2.mjesec je dobila 750g, 3 cm
3.mjesec dobila 910g, 3cm.
1. mjesec je kakila svako 3 dana u početku, a svaku pelenu bi pomokrila, oko 6,7 na dan.
Od drugog mjeseca kaki svaki dan jednom, nekad dva -tri puta, a piski 6,7 puta.
Sto se tiče boli u dojkama - osjecala sam je samo one prve dane kad sam izisla iz rodilista, kad bi podoj tek poceo, nikako vise. Dok jednu dojku sisa iz druge pocne curit mlijeko pa sam zbog toga stavljala bocicu i pocela izdajat..bila sam zbunjena jer sam vidila da mlijeka ima a ona ne dobiva na tezini. Kolostrum mi se pojavio mjesec prije nego sam rodila, i to je jako kapalo navecer u snu pa sam ocekivala da sa količinom mljeka necu imat problema..
Onda mi je doslo malo stresno razdoblje, oko krstitki, promjena mjesta boravka, pa mi se odjednom cinilo da imam manje mlijeka..
Prije 4 dana sam pila Medazol od kojeg dva dana nisam smjela dojit, pa mi je opet uletilo adaptirano lijeko u kombinaciji sa svojim iz zamrzivaca..
Zelim se u potpunosti rjesim formule, dojit normalno, uskladit konacno ponudu-potraznjui izbacit izdajanje ako nije potrebno..
Curica od rodjenja izgleda zdravo, jako je vesela, prospava cijelu noc (jedno vrijeme sam se dizala oko 3 ujutro izdajat jednu dojku jer su mi bile prepune, kad je krenilo s izdajanjem..)
Ispricavam se na duzini maila..
pozdrav i hvala unaprijed
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma