Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: okrugle modrice po trbuhu i ledjima?!

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno okrugle modrice po trbuhu i ledjima?!

Prije desetak dana sam vidjela kod mog sina (3,5godine) modrice po nogama,ali puno smo bili u parkovima i ide u vrtic pa sam mislila da je malo vise divljao i udario se. Ali jucer sam primjetila dvije male okrugle modrice,jedna na ledjima,druga na trbuhu i sokirala sam jer ne vjerujem da se udario na tim mjestima. Danas smo zvali pedijatricu ali termin nam je dala tek u ponedjeljak a ja ne znam mogu li cekati do tada sa ovolikom zebnjom. Jesu li vasa djeca imala ikada modrice po tim mjestima? da nazovem pedijatricu opet ujutro i zamolim je da nas primi? nema nikakve druge simptome,samo mu od jucer nos curi. normalno se ponasa,jede i spava. u vrticu nam nisu spominjali da se udario ili da su djeca imala neke medjusobne sukobe.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim da malo previše paničariš. Ako je dijete dobrog općeg stanja, čemu tolika panika.
    Bit će sve dobro, smiri se.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Divno je videti tete koje roditeljima ulivaju poverenje.
    Moja ćerka je više puta iz vrtića došla sa velikim modricama, ogrebotinama, čvorugama itd. na najrazličitijim delovima tela a da se ni ona ni tete apsolutno nisu sećale odakle joj. Ona je inače vrlo nemirno dete, pa se ja ne čudim previše.
    Ali nevezano za vrtić i temperament, oba deteta su mi do sada imale modrice po valjda svim delovima tela, uključujući i leđa i trbuh.
    Ne znam šta te toliko uznemirava vezano za modrice-da li su izraženo jake boje ili su baš na izrazito neobičnom mestu?

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Nisu cudne,obicne okrugle male modrice. Samo mi cudno na koji nacin se mogao udariti da modrica bude na prsima,ili na dnu ledja. nemam pojma o modricama,moj je oduvijek jako oprezan i nije dosad imao osim ogrebotina po koljenima nista. ma zapravo sam guglala modrice i izisle su kao simptom leukemije i jos neke bolesti,i uhvatio me strah. pitala bih ja i tete u vrticu ali one ce se kao i obicno osjecati napadnutima i reci da ne znaju otkud je. pretpostavljam da bi mi rekle i same da su nesto primjetile. on je zapravo smrsavio i iako dovoljno jede,ipak manje nego prije. prije 3-4 mjeseca je imao 20 kila,veceras ga izvagala,ima 18. doduse,hranimo se zdravije nego ranije pa jede jako puno voca npr. i izjavljuje da ne voli nista sto skuham. ali kad mu dam pecivo veliko koje voli onda cijelo pojede. znaci,ne bi trebalo znaciti da je izgubio apetit samo mu se moja nova jela mozda manje svidjaju? nadam se da je to...smirit cu se valjda tek u ponedjeljak kad mu izvade krv...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme vidim da mu pla iras vadit krv da bi smirila sebe??!!!
    daj polako i smireno i porazgovaraj s pedijatricom. Cijelu pricu si iskonstrirala po meni neargumentirano.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

možda ga je neko dijete stisnulo malo jače ili se nalsonio na neku igračku dok je ležao.
    moja se stalno pojavljuje s nekim ranama za koje ne zna odakle joj (ako ona ne zna gdje se udarila, ne čudim se što ni teta ne zna), a meni se svako toliko pojave modrice za koje ne znam čim su izazvane. sad imam dvije na nadlaktici, kao da me netko zgrabio, a uopće se ne sjećam tako nečeg.
    ako je dijete dobro, mislim da pretjeruješ.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

eh, i meni bi se vrtio takav film
    spadam u panicare
    i isto bi vadila krv
    i bila u krivu

evo, sinoc cijelu noc nisam spavala, jer mi je srednja cura imala krv u stolici
    mene prerezalo
    danas sam ju pomno promatrala i ispalo je da ima jako tvrdu stolicu

uglavnom, uzroci ovakvih stvari su obicno banalni, a jako rijetko ispadne da nisu
    i eto ti straha...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

potpuno razumijem pokretačicu teme. i moja je jedno vrijeme imala puno više modrica nego inače i to baš na tim neobičnim mjestima. i sjećam se da sam se prepala ko nikad jer i u ono vrijeme bez googla su postojale medicinske enciklopedije pa sam vrlo brzo u glavi stvorila paranoju oko te dijagnoze koje se i mama nikaaa boji. i naravno da sam je odvela liječnici koja ju je odmah poslala vaditi krv i nalaz je naravno bio ok. tih mojih paranoičnih ispada je bilo više, ali nisam baš uvijek ovako reagirala. nekad bi me mm uspio smiriti pa bi vrijeme pokazalo da ipak nije tako strašno kako mi se činilo. tako da tih "nepotrebnih" vađenja krvi i nije bilo puno.

ali to sam ja, drugo ime za hipohondriju

nikaaa, ako te to stvarno toliko muči, odvedi dijete na pregled. nadam se da će i doktor potvrditi da je problem samo estetske prirode.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako postoji takva mama, bez paranoje, odmah ću joj isklesat spomenik, osobno
    broj svakakvih bolesti koje su moji imali je ooogroman zahvaljujući guglu.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 22.04.2015. at 06:51

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    stvorila paranoju oko te dijagnoze koje se i mama nikaaa boji. i naravno da sam je odvela liječnici koja ju je odmah poslala vaditi krv i nalaz je naravno bio ok..
    meni je tu istu situaciju napravila doktorica i radi te iste dijagnoze nas HITNO poslala u zaraznu, sva sreća da nije bila dijagnoza na koju si ti pomislila i na koju je doktorica ciljala,jer sam skužila o kojoj se radi ćim je ona digla paniku, na kraju ispalo alergija, moja klinka je alergičar i takve slične modrice je imala i ko beba kad se počela čistiti od alergija, a baš 2 tjedna pred taj iscident je zamjenjena klopa u vrtiću, dobila osip koji je rezultirao takvim modricama-podljevima.

u svakom slučaju posavjetuj se s doktoricom.

Sarfila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme vidim da mu pla iras vadit krv da bi smirila sebe??!!!
    daj polako i smireno i porazgovaraj s pedijatricom. Cijelu pricu si iskonstrirala po meni neargumentirano.
    Da, i? Neš ti vađenja krvi... I ja bih išla.

Nikaaa, nadam se da stvarno nije ništa opasno, no rađe otići 10 puta bez veze, nego jednom kad treba ne otići. Čak bih i inzistirala na tome ako bi i pedijatrica rekla da ne treba. Nisam se jednom opekla.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    Tashunice pocni mi klesat spomenik
    Nikad nikakve paranoje nisam imala ni za djecu ni za bliznje ni za sebe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tu sam i ja negdje...

Valjda zato jer je moja mama imala tu paranoju, zapravo ima je i dan danas. To je tlaka za okolinu, ufff...

Ja sam sama ustanovila da često nemam pojma odakle mojoj djeci modrice (ne u vrtićkoj dobi nego i prije i kasnije i uvijek) pa se nisam puno uzrujavala. Drugo su znakovi zlostavljanja, ali toga kod mojih nije bilo... Dapače , moj mlađi je grizao drugu djecu u vrtiću jer je bio jedini nehodač u grupi, ali to je potrajalo možda 2 tjedna - stručna služba mi je ponudila premještaj djeteta u mlađu grupu i kraj priče.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.04.2015. at 10:24

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Pa dobro,nece mu nista bit ako mu izvade krv,ionako nismo bili kod doktora cijelu zimu. A ja sam mozda najgora panicarka na svijetu pa me Lili ne razumije jer ona nije. On cijelu zimu nije imao niti prehladu,dva tri puta samo malo curio nos,a cak mu je ovo prva godina u vrticu. Sad kad to procitate pomislit cete kako je to odlicno,ali ja i u tome vidim nesto cudno jer koliko ovdje citam,djeca su u vrticu stalno bolesna,u nasem vrticu ponekad ih je ove zime znalo biti samo desetak. Mozda se njeegov organizam ne cisti kako treba. Ne koristim nista za imunitet,osim povremeno cesnjaka i povremeno popije malo caja od djumbira s nama. Ma kad vidim sto pisem,cini mi se da sam potpuno luda. Jel necije dijete bude bez temperature i viroza po cijelu zimu? Mislim,nemojte me odmah shvatit ko neku ludjakinju,iako znam da je pomalo ludo. A javit cu se u ponedjeljak,jer idemo na taj termin kod pedijatrice. Iako mene su smirile vase recenice koje mi govore da pretjerujem. A sto kazete na to sto je smrsavio 2 kile,jel to puno za par mjeseci za dijete od 3,5 godine? Prije je mahnito jeo zelenu salatu,povrce svakakvo,svjeze,skuhano. Sad nece,pa moram uvaljivat povrce u pire krumpir,u palentu,u bolonjez...Ali voce i dalje jede koliko god ga ima u stanu sve ce pojest,pogotovo jagode,kruske,banane,jabuke,kivi. Mozda mu se samo stvarno ne svidjaju moja nova jela.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Sarfila prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i? Neš ti vađenja krvi... I ja bih išla.
    Kako za koga, ako dijetetu to nije trauma, onda idite.

Moj urla, satima prije i poslije, baca se, drže 2-3 sestre...Tako da je nama vađenje krvi jedna od zadnjih mjera...Tako bi trebali ići kontrolirati željezo, odgađam već 2 mjeseca, jednostavno je ta trauma strašna.

A ako odeš bezveze, onda usput i pokupiš u čekaonici nešto, mi smo tako skoro svaki put.

Radi modrica se ne bi zabrinjavala, više bi me brinuo pad težine. Iako, moj je već zadnje 2g na istoj težini, oko 19kg, samo raste u visinu.

Sarfila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Nikaaa, polako... Obavit ćete u ponedjeljak pregled i nemoj paničiariti.

Što se jela tiče, mjenjaju se klinci. Moji su sve voljeli, sad pola toga ne, tak da...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj nikaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa dobro,nece mu nista bit ako mu izvade krv,ionako nismo bili kod doktora cijelu zimu. A ja sam mozda najgora panicarka na svijetu pa me Lili ne razumije jer ona nije. On cijelu zimu nije imao niti prehladu,dva tri puta samo malo curio nos,a cak mu je ovo prva godina u vrticu. Sad kad to procitate pomislit cete kako je to odlicno,ali ja i u tome vidim nesto cudno jer koliko ovdje citam,djeca su u vrticu stalno bolesna,u nasem vrticu ponekad ih je ove zime znalo biti samo desetak. Mozda se njeegov organizam ne cisti kako treba. Ne koristim nista za imunitet,osim povremeno cesnjaka i povremeno popije malo caja od djumbira s nama. Ma kad vidim sto pisem,cini mi se da sam potpuno luda. Jel necije dijete bude bez temperature i viroza po cijelu zimu? Mislim,nemojte me odmah shvatit ko neku ludjakinju,iako znam da je pomalo ludo.
    Na ovaj dio emaila, nevezano za ostatak priče, mogu samo reći:da, jako pretjeruješ. Nemoj od zdravog djeteta raditi bolesnika i hipohondra. Imaš očito dijete sa dobrim imunitetom, i budi sretna radi toga.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerujem da će orijentacijsko vađenje krvi biti iz prsta, da se vidi kks
    jedan ubod u prst
    neš traume
    napravite to za svoj mir
    vjerujem da će biti sve ok, ali bolje provjeriti

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Na ovaj dio emaila, nevezano za ostatak priče, mogu samo reći:da, jako pretjeruješ. Nemoj od zdravog djeteta raditi bolesnika i hipohondra. Imaš očito dijete sa dobrim imunitetom, i budi sretna radi toga.
    samo nemoj reći pedici da te strah jer nije bolestan
    mogla bi te malo čudno gledati

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Oooo daaa...:D koliko sam samo dijagnoza podjelila sama sa sobom...kad sam prvo rodila, mislila sam ma ok, prvo dijete, paranoje oko svega i svacega, valjda ce s ostalom djecom biti ok, to jest biti cu opustenija..ma vraga, sad sve ono od prije X 3 komada..jest da neke brige i paranoje prođu kako dijete prođe neke faze, ali onda dolaze nove i takoooo...

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

alat spreman, hoćeš kraj josipa ili kraj tomislava

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa dobro,nece mu nista bit ako mu izvade krv,ionako nismo bili kod doktora cijelu zimu. A ja sam mozda najgora panicarka na svijetu pa me Lili ne razumije jer ona nije. On cijelu zimu nije imao niti prehladu,dva tri puta samo malo curio nos,a cak mu je ovo prva godina u vrticu. Sad kad to procitate pomislit cete kako je to odlicno,ali ja i u tome vidim nesto cudno jer koliko ovdje citam,djeca su u vrticu stalno bolesna,u nasem vrticu ponekad ih je ove zime znalo biti samo desetak. Mozda se njeegov organizam ne cisti kako treba. Ne koristim nista za imunitet,osim povremeno cesnjaka i povremeno popije malo caja od djumbira s nama. Ma kad vidim sto pisem,cini mi se da sam potpuno luda. Jel necije dijete bude bez temperature i viroza po cijelu zimu? Mislim,nemojte me odmah shvatit ko neku ludjakinju,iako znam da je pomalo ludo. A javit cu se u ponedjeljak,jer idemo na taj termin kod pedijatrice. Iako mene su smirile vase recenice koje mi govore da pretjerujem. A sto kazete na to sto je smrsavio 2 kile,jel to puno za par mjeseci za dijete od 3,5 godine? Prije je mahnito jeo zelenu salatu,povrce svakakvo,svjeze,skuhano. Sad nece,pa moram uvaljivat povrce u pire krumpir,u palentu,u bolonjez...Ali voce i dalje jede koliko god ga ima u stanu sve ce pojest,pogotovo jagode,kruske,banane,jabuke,kivi. Mozda mu se samo stvarno ne svidjaju moja nova jela.
    nika, moja velika je bila takvo dijete, oko toga stvarno ne moraš voditi brigu.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 22.04.2015. at 11:10

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nika, moja velika je bila takvo dijete, oko toga stvarno ne moraš voditi brigu.
    :ina:

mislim na to što nije bolestan.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

E bas vam hvala na utjesnim rijecima. i ne,necu spominjat pedijatrici da mi je cudno sto nije bolestan prosle godine po prvi put kod nje kad smo bili,ona nam je rekla da nam dijete ima previse kila za svoju dob i da malo poradim na prehrani i pazim. naravno,i do tada se zdravo hranili,ali lako je zdravo ga hranit kad hoce jesti. pojeo bi zdjelu salate,bilo ga milina gledat. a eto,sad polako pocinje odbijat zdravije stvari. pa valjda je i zbog toga smrsavio jer on bi zamjenio rucak za sladoled ili krafnu,a ja to ne dam tako i on nece nista. nije njemu bilo prosle godine problem vadit krv,rekla sam da ce ga malo bocnut i malo ce zabolit i odmah ce proc,nije pravio frku,ali je zaplakao kad ga je ubolo. to je bilo iz prsta tada. ma ne znam,kad se sjetim onog trenutka kad su mu nakon rodjenja vadili krv iz pete,i on se derao a ja ga drzala i moje suze kapale mu po cijelom tijelu...valjda sam preosjetljiva na svoje dijete. sad kad sam smirenija malo zahvaljujuci vama idem po njega u vrtic,dan je divan i nema nas kuci do predvecer

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

On cijelu zimu nije imao niti prehladu,dva tri puta samo malo curio nos,a cak mu je ovo prva godina u vrticu. Sad kad to procitate pomislit cete kako je to odlicno,ali ja i u tome vidim nesto cudno jer koliko ovdje citam,djeca su u vrticu stalno bolesna,u nasem vrticu ponekad ih je ove zime znalo biti samo desetak. Mozda se njeegov organizam ne cisti kako treba. Ne koristim nista za imunitet,osim povremeno cesnjaka i povremeno popije malo caja od djumbira s nama. Ma kad vidim sto pisem,cini mi se da sam potpuno luda. Jel necije dijete bude bez temperature i viroza po cijelu zimu?
    tako je moj mladji bio skroz zdrav prve godine u jaslicama (krenuo je sa godinu dana). nista mu nisam davala za imunitet, pa cak ni cesnjak ni djumbir.
    sto se tice kila, mislim da je normalno da je smrsavio ako si mu promjenila prehranu (u zdraviju), a sto se tice odbijanja zdrave hrane, moje iskustvo je da sto su stariji to vise zdrave hrane (voca i povrca) odbijaju. moji kad su bili maaali, jeli su svo povrce koje mozes zamisliti, sad vodimo borbe i moram ih ucjenjivati da pojedu bar nesto od povrca.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ijaaaooo Nikaaaa, uljepšala si mi dan, nasmijala si me do suza Da te nema, trebalo bi te izmisliti
    U svakom slučaju, i ja bih izvadila krv da primijetim neobične modrice na djetetovu tijelu. Ali ove tvoje brige zašto dijete NIJE bilo bolesno... Zakon si !

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam mislila da sam hipohondar i paničar, al ovo je i za mene vrh
    doduše, kad je j imao 4 mjeseca, zvala sam pedijatricu s ljetovanja - da zašto se ne smije. i stvarno, s tri mjeseca se počeo smijati i onda jednog dana odjednom - prestao. mrgud samo takav. ni smiješka.
    jadna žena mi rekla - očigledno mu ništa nije smiješno. i umrla od smijeha.
    ok, to mi je najveći biser bio

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam mislila da sam hipohondar i paničar, al ovo je i za mene vrh
    doduše, kad je j imao 4 mjeseca, zvala sam pedijatricu s ljetovanja - da zašto se ne smije. i stvarno, s tri mjeseca se počeo smijati i onda jednog dana odjednom - prestao. mrgud samo takav. ni smiješka.
    ok, to mi je najveći biser bio

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pisam od smijeha
    cvijeto, a stvarno ti je biser

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

svejedno mi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E bas vam hvala na utjesnim rijecima. i ne,necu spominjat pedijatrici da mi je cudno sto nije bolestan prosle godine po prvi put kod nje kad smo bili,ona nam je rekla da nam dijete ima previse kila za svoju dob i da malo poradim na prehrani i pazim. naravno,i do tada se zdravo hranili,ali lako je zdravo ga hranit kad hoce jesti. pojeo bi zdjelu salate,bilo ga milina gledat. a eto,sad polako pocinje odbijat zdravije stvari. pa valjda je i zbog toga smrsavio jer on bi zamjenio rucak za sladoled ili krafnu,a ja to ne dam tako i on nece nista. nije njemu bilo prosle godine problem vadit krv,rekla sam da ce ga malo bocnut i malo ce zabolit i odmah ce proc,nije pravio frku,ali je zaplakao kad ga je ubolo. to je bilo iz prsta tada. ma ne znam,kad se sjetim onog trenutka kad su mu nakon rodjenja vadili krv iz pete,i on se derao a ja ga drzala i moje suze kapale mu po cijelom tijelu...valjda sam preosjetljiva na svoje dijete. sad kad sam smirenija malo zahvaljujuci vama idem po njega u vrtic,dan je divan i nema nas kuci do predvecer
    E upravo tako, bravo.
    Uživajte!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    , s tri mjeseca se počeo smijati i onda jednog dana odjednom - prestao. mrgud samo takav. ni smiješka.
    e, pa pedica je bila prilično neozbiljna jer ovo može biti pokazatelj vrlo ozbiljne bolesti.
    srećom, kod vas je, ipak, ispalo po njenom, ali baš me štrecnulo jer poznavala sam bebača, a sada anđela, a bolest je, upravo, tako krenula.

Nikaaa, ako te tako brine, kks se može i privatno izvaditi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja u principu mislim baš obratno. da bi jako neozbiljno bilo da me slala s ljetovanja na pretrage jer se mali prestao smijati. a ima 4 mjeseca. najlakše je za sve slati na bespotrebne pretrage, da ne bi slučajno falio tih 0,003% vjerojatnosti da je riječ o ozbilnoj bolesti.

i zato internet ne valja. jer sve može biti simptom. a u 99% slučajeva ipak nije. modrice su samo modrice. inače, stvarno se ubiješ od paranoje i panike.
    to ja teoretski samo, naravno. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nisam ni mislila da je trebala slati na pretrage već da je njena reakcija neozbiljna.
    i taj bebač je bio slične dobi, nije stvar starosti.

inače, ne znam za sebe jesam li paničar (u smislu da poduzimam akcije), ali hvata me strah i na male stvari.
    već sam negdje pisala da su nam se od sitnih i bezazlenih stvari rađale komplikacije, pa je, valjda, taj strah i normalan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A uz franju?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam panicar.
    tko je vidio panicariti pretrazujuci internet?
    to je tako predvidivo.
    za hitne slucajeve hitnih stanja zovem dr.,
    a za sve ostale nehitne dvojbe tu je pubmed. : level 2:

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cvijeto ipak si ti zaslužila

zapravo kad bolje razmislim, a razmišljala sam jučer o ovome,
    ja i nisam paničar koliko moram odmah nešto znati, isti trenutak,
    strahovito sam nestrpljiva osoba.
    kad sve izanaliziram o onome što me zanima obično me na trenutak uhvati panika,
    a onda krenem samu sebe uvjeravati da je to zapravo ona druga, manje strašna situacija,
    koju gugl neće staviti na prvo mjesto.

baš što se tiče tih modrica, meni je žao što me liječnica nije ozbiljno shvatila prije 20-ak godina,
    danas mi liječnički karton ne bi bio takav da ne stane u oveći registrator,
    a dr na zamjeni me ne bi pitala -to ste vi za baku došli?
    dobro, ovo je ipak nešto što se tiče odraslih, ali svejedno...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

otvorila sam topic iz radoznalosti jer je non stop pri vrhu i bome se nasmijah
    Civjeto da smijanje, fakat si zasluzila

pokretacici teme mogu reci da nemam pojma da li moji imaju i di imaju mordrice, niti sam znala u toj dobi koju ona spominje. moja frajla je rijetko bolesna. ovu zimu nas troje lezali po tjedan dana u gripi ona jedan dan. u vrticu privi put je izostala radi kozica mislim. dakle ima djece kako sto je tvoje dijete.

a da ne ispadnes panicar, ta ista otporna frajla je sa tri mjeseca imala neke tockice. na sistematskom izvrtio ju pedijatar na sve strane i kao gotovi smo cijepljenje, a meni naravno na vratima padne na pamet da pitam za te tockice. kao kad sam tu. uzeo ju je u ruke, upalio lampu onu s povecalom i prva recenica imate li vi gospodje gdje to drugo dijete odvesti (BC je tad imao 2 godine), noge su mi se tad odsijekle. cijepili je nisu, mene poslali u klaicevu direkt. jer to sto je ona imala su bile petehije (mikrokrvarenja). dok sam udomila starijeg i dovezla se do kaliceve sam se smirila, jer dda joj je nesto ne bi se veselo smijala (srecom da nije imala 4 mjeseca pa da joj je sve bilo smijesno ).
    onda u klaicevoj kad sam dala papire odmah su je primili. na kraju je ispalo da ona ima tako ta neka mikrokrvarenja. cijelu prvu godinu zivota joj se to javljalo. npr. vidim opet petehije, nazovem lijecnika i kazem opet ih ima, jel moram doci, ona je veselia i sve ostalo je OK. a on meni a znate da morate, dovedem je a ona osmijeh od uha do uha. dan danas joj zna curiti krv iz nosa. samo odjednom, ima modrice, ali kks savrsena.

tako da izgleda od tih modrica i svega moze biti svasta a moze biti i nista. tako da ako ce te smiriti idi s klincem, mada kao sto vecina rece vjerojatno nije nista.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Dobro ste se vi zabavili na moj racun ajde ne zamjeram,sa odmakom od dva dana i meni je cudno sto sam toliku paniku digla. ali moram negdje pitati,a ovaj forum puno citam,a malo pisem i zakljucila sam da ste vi super zenske,plus vecina ima mnoooogo vise iskustva od mene pa sam bas vas htjela upitati. Deckove modrice su jucer pozutjele(kao i svake koje prolaze) i danas se vec skoro i ne vide. Posto cijelu zimu nismo bili kod pedijatrice ipak cu otici na termin u ponedjeljak da ga malo pregleda i da vidim s njom za gubitak tezine. slike od prosle godine s bazena-on je bio pretilo dijete,i previse je jeo sigurno. promjena prehrane je valjda donijela svoje. ide spavati u 8,pola 9,pojede obrok oko 4-5 popodne,i onda trazi voce oko 7. bit ce da je i to utjecalo na tezinu,jer prakticki ne vecera nista znacajno. Ma nek ste vi malo nasmijale na mladu nadobudnu mamu panicarku i neka se pokazalo da ste u pravu. Hvala vam,zene moje

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Svaka i tebi čast, nikaaa, ne vedroj naravi i pozitivi.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

optimizam teski,cak i naivni je moja osobina. sve dok se ne radi o mom djetetu udara mi na zeludac stres jako,i vec dva dana nista ne mogu jesti jer sam bila izludjena modricama. bez obzira sto sad vidim da je stvarno sve u redu i ne cekam sa zebnjom ponedjeljak uopce vise,ipak se moj organizam pobunio protiv tolike nervoze,strepnje,straha zbog dvije modrice djeteta od 3 i pol godine. uh...ma i ja sam se smijala zbog cvijete i jer joj se dijete nije smijalo,ali da se moje nije smijalo ja bi prvo izguglala ludaca,pa bi mi izbacilo par teskih dijagnoza i onda bi zvala tri pedijatra da mi se svi odreda smiju i onda bi se smirila,a taman u tom svemu bi i djetetu opet doslo da se smije valjda :D

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nika, najbolji lijek je roditi još 2-3 djece, ono sve jedno zaredom
    Ja svojima više ni imena ne znam, kamoli imaju li modrice Čak i curicu zovnem imenom naše kujice

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Čak i curicu zovnem imenom naše kujice

ja svojima nonstop brkam ime, a imam ih samo dvoje!

(mozda bi se ja trebala zabrinut za sebe )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja svojima više ni imena ne znam, kamoli imaju li modrice Čak i curicu zovnem imenom naše kujice
    to ne ovisi kolko imas dece nego o tebi nas je bilo jako puno i mama je uvijek znala tko se kak zove i kad je rođen nije brkala, moja svekrva je svu unučad zvala imenom prvog unuka, čak i drugog deteta

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

znam ja kako mi se zovu djeca i kad su rodjena (i sve ostalo), ali kad se natezem sa njima pobrkam kad izgovaram imena ........

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e onda ne znaš primjeniti njihova imena u praksi

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

eh znam za taj lijek da rodim jos jedno,ali eto ja priznajem da mi jako godi sto mi je dijete malo vece,pa on sjedi i cita svoju slikovnicu a ja citam svoju knjigu. ili sjedim u parku i citam a on se igra. to nije dugo,ali meni je potrebno. ne mogu ja uopce zamisliti ponovno trudnocu(iako sam uzivala u njoj) pa dojenje pa plakanje a ne znas sto je,pa grcevi,pa nespavanje. s ovim prvim nisam spavala sat vremena u komadu prvih 8 mjeseci...sad sam ponovno pocela pomalo pisati svoju knjigu(nemam zelje za objavljivanjem,samo uzivam kad pisem) sebicno je,ali ja sebicnost ne smatram nuzno jako losom osobinom,dok ostane na zadovoljenju vlastitih potreba. a imam vremena jos puno i da se predomislim pa tko zna tek mi je 28 o ovome cemo na nekoj drugoj temi. znam da ustvari vec ima takva tema,ali nisam ja na njoj pisala pa to nije isto :D

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    e onda ne znaš primjeniti njihova imena u praksi
    primjenim ja imena u praksi, samo sto malo pocnem zamuckivati ka.. fi.. ka... dok ne naciljam cije ime trenutno treba izgovoriti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čak i curicu zovnem imenom naše kujice
    a možda i nije problem u tebi, nego u maloj ako se okreće na ime koje nije njeno

tak je moj klinac u 5. razredu dobil jednu profu koja je išla s mojim mužem u osnovnu, i odma ga je počela zvati imenom muža, mali se nije obaziral i skroz ju je ignoriral dok ga nije počela zvati njegovim imenom.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •