Results 1 to 20 of 20

Thread: Obiteljsko ljetovanje u planinama

mitri's Avatar

Default Obiteljsko ljetovanje u planinama

S obzirom da su u srpnju i kolovozu velike vrućine i na moru pola dana moramo biti zatvoreni u klimi, razmišljamo da ove godine godišnji odmor provedemo negdje u planinama. Imate li kakve preporuke? Ono što nam je bitno je da u blizini ima nekog sadržaja za djecu te da nije prevelika udaljenost od Zagreba (max. 3 sata vožnje).

Bled i Bohinj su moja rana velika ljubav. Osim planina imate i jezera za kupanje, nadohvat ruke vam je Ljubljana, malo dalje Postojna, sve na dometu jednodnevnih izleta.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

imas po alpama puno onih kinder hotela. a i oni imaju razno razne sadrzaje za klince.

Quote Originally Posted by mitri View Post
    S obzirom da su u srpnju i kolovozu velike vrućine i na moru pola dana moramo biti zatvoreni u klimi, razmišljamo da ove godine godišnji odmor provedemo negdje u planinama. Imate li kakve preporuke? Ono što nam je bitno je da u blizini ima nekog sadržaja za djecu te da nije prevelika udaljenost od Zagreba (max. 3 sata vožnje).
    Mi svake godine bar dio godišnjeg provedemo u planinama.
    U Hrvatskoj, moja preporuka su vam Lokve ili Fužine. U Lokvama smo bili kad nam je sin imao 10 mjeseci, nije još ni hodao, a obišli smo s njim tog ljeta Gorski kotar uzduž i poprijeko (Lokvarsko jezero, mini-farma Lazac, Matić-poljana, Golubinjak, Tuhobić, bili smo čak i do Risnjaka s njim).
    Kasnije sam vidjela da su tamo otvorili i Muzej žaba, a i špilja Lokvarka je ponovo otvorena za posjet.

Fužine su isto prekrasne, iako malo više turistički usmjerene (ali sadržaja sigurno ne fali, a ako hoćete, možete se i odvesti na jednodnevno kupanje i opet natrag u svježinu).

Od Slovenije, sve preporuke za Bohinj (Bled ne - previše mi je mondeno-luksuzno nastrojen, i ne osjećam se baš ugodno tamo). Na Bohinju možete pješačiti, voziti se žičarom na Vogel (fantastično!), voziti brodićem po jezeru, možete se i kupati. U obližnjoj Bohinjskoj Bistrici je lijepi aqua-park, ako ste ljubitelji bazena. Ima u blizini i rančeva s konjima.

Također, lijepo nam je bilo i u Kranjskoj Gori, ona je prepuna sadržaja za djecu, ali meni je veliki minus što su od malog, pitomog alpskog sela stvorili turistički resort pretrpan apartmanskim kućama, tako da se jedva može prolaziti po onim uskim uličicama. Tako da već nekoliko godina nismo zadržavali u Kranjskoj Gori, nego ako idemo u taj kraj, odsjedamo ili kod jezera Jasna (mirniji predio, podalje od glavnog centra) ili na Vršiču u nekom od planinarskih domova (ok, to je smještaj samo za noć-dvije).

Ako preferirate seosku atmosferu, onda preporučujem Logarsku dolinu ili još bolje Robanov kot, ima nekoliko kmetija s odličnim smještajem i prehranom, a izbora za šetnju koliko voliš.

Otkako nam je sin porastao, češće su nam kombinacije cjelodnevno hodanje s noćenjem u planinarskom domu, tako da nisam neko vrijeme bila po ovim smještajima, ali mjesta su ostala ista, samo je stvar osobnih preferencija što izabrati i na koliko dugo...

Elly's Avatar

I ja x-am Bohinj. Stare Fuzine su bas slatke, ako zelite apartman, a imas i hotel Jezero na samom jezeru (sa bazenom, bitno ako naleti kisa).
    Jedno od nasih najljepsih ljetovanja smo proveli na Bohinju.
    Bled mi je, kao i Tanji, nekako umjetan (ali OK za otici, prosetati, otici na otok, provozati sa brodicom, pojesti krempitu u slasticarni hotela Park... :mrgreen).

Hm, malo pojašnjenje, da ne bude zabune:

Fužine (u množini) - mjesto u Gorskom kotaru između Delnica i Rijeke, ima hotel "Bitoraj" i mogućnosti privatnog smještaja
    Stara Fužina (u jednini) - selo na rubu Bohinjskog jezera, nema hotela, ali ima privatnih pansiona, apartmana, dućančić (nekad bio Mercator, što je sad? Konzum??) i vulkanizer, za slučaj da vam pukne guma na cesti između Bohinjske Bistrice i ničega (i to smo isprobali )

Ja sam skužila na što je Elly mislila, ali netko tko nije tamo bio mogao bi se zbuniti, pa da preduhitrim

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Ja sam skužila na što je Elly mislila, ali netko tko nije tamo bio mogao bi se zbuniti, pa da preduhitrim
    Je, jednina je, my bad

Uglavnom, topla preporuka za mjesto Stara Fuzina kod Bohinjskog jezera (apartmani u seoskim kucama, idila)
    ili hotel Jezero na Bohinjskom jezeru - preko puta hotela je most koji vodi u Staru Fuzinu.

In love's Avatar

Ja bi dodala još dolinu rijeke Soče. Prekrasno. (Tolmin, Kobarid, ....)

In love's Avatar

Ili Austrija sa svojim jezerima.
    Vrbsko jezero ,Faaker see, ......

Quote Originally Posted by In love View Post
    Ja bi dodala još dolinu rijeke Soče. Prekrasno. (Tolmin, Kobarid, ....)
    Posočje mi je posebna ljubav - prekrasan i poseban kraj, samo ga nisam spominjala jer je pokretačica teme tražila nešto na max. 3 h vožnje od Zagreba
    Jedina mana Posočja je dugotrajna vožnja, iz Zagreba je taj kraj teško dostupan. Ona cesta preko Idrije nam je ostala u baš ružnom sjećanju, vijugava je i dosadna i nikako nije za one sklone povraćanju u vožnji
    Ali, ako se odlučite na to - isplati se! (ne mislim na povraćanje, nego na boravak uz Soču ). Prije par godina boravili smo tamo na jednoj kmetiji iznad Kobarida. Posebna atrakcija za djecu bili su janjci hranjeni na bočicu. Planinarsko-pješačkih ciljeva kao u priči. Taj kraj je bogat vodenim atrakcijama - slapovima, kanjonima, brzacima, u gornjem toku Soče ima nekoliko visećih mostova, prava uživancija.

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Posočje mi je posebna ljubav - prekrasan i poseban kraj, samo ga nisam spominjala jer je pokretačica teme tražila nešto na max. 3 h vožnje od Zagreba
    Ali, ako se odlučite na to - isplati se!
    Taj kraj je bogat vodenim atrakcijama - slapovima, kanjonima, brzacima, u gornjem toku Soče ima nekoliko visećih mostova, prava uživancija.
    X-am. Gornja Korita Soce su stvarno prekrasna (cesto odemo na jedan dan), a moze se i kupati ljeti ( i uz gornji tok, ali i nize gdje je rijeka sira ima i nekoliko uredjenih kupalista).
    Mjesta gdje mozete nociti su npr. Bovec, Trenta...

Osoblje foruma spajalica's Avatar

i ja se slazem da je tamo predivno, no kao sto je tanja napomenula, nije bas za svakog klinca ugodan put.

još jedan x na tanju, nama je bohinj prekrasan uvijek,
    evo upravo se vratili sa vikenda, predivno,
    bled izbjeći, previše komercijalno, ali zato ribčev laz pa šetnjom do ukanca
    pa do izvora savice, neprocjenjivo,
    može se ubaciti i ta žičara do vogla ali poskupo je

mitri's Avatar

Hvala na odgovorima, izgleda da ćemo na Bohinjsko jezero.

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by mitri View Post
    Hvala na odgovorima, izgleda da ćemo na Bohinjsko jezero.

http://www.kolektiva.com/hr/bohinj-p...lu-jezero.html

In love's Avatar

Ja zvala za ovo i na kraju me jeftinije ispala rezervacija ditekt kod hotela, obiteljska soba ( 2 sobe spojene )

Elly's Avatar

Naravno, ovisi o tome koliko je osoba.

In love's Avatar

Sjetila sam se jos Rogle u Sloveniji. Ljeti bude gore odlicno, mi smo znali cesto pobjeci od vrucina u dolini.

Mima's Avatar

Slutim da ne primaju kućne ljubimce.

In love's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Slutim da ne primaju kućne ljubimce.
    Ako misliš na hotel Jezero - ne primaju.