Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Psiholog - savjetovanje i terapija

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Psiholog - savjetovanje i terapija

Imam bliskog člana obitelji, sklonog depresiji. Pomažu razgovori sa psihologom, ali to je jako skupo, 200kn za 1h, a osoba si to ne može priuštiti.

Dakle, da li imate kakvu preporuku za neke psihološke radionice, individualne ili grupne, besplatne ili barem nešto povoljinije?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Preko uputnice psihijatru?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imali smo i mi jednu osobu u siroj obitelji. Otisla je dobrom psihijatru. Smjestena tjedan dana u bolnicu da pogode dobru terapiju i lijekove, a tek je onda odlazila i na razgovore. Sad je neprepoznatljiva i jako dobro.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    tako sam i ja išla u Siget. jedino što su termini dosta popunjeni i mislim da se dosta čeka na prvi pregled. ja sam bila 3-4 puta, otpirlike jednom mjesečno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Grad Zagreb ima neke besplatne programe, ali nemam pojma da li je to prikladno u ovom slučaju, ni kako se može tamo doći i ubaciti.

Oni su uglavnom orijentirani na djecu i mlade.

O ovome je riječ:
    CENTAR ZA ZAŠTITU MENTALNOG ZDRAVLJA DOMA ZDRAVLJA ZAGREB -ZAPAD
    Centar za zaštitu mentalnog zdravlja je projekt Doma zdravlja Zagreb – Zapad. Radno vrijeme Centra je svaki dan od 8,00 do 20,00 sati. Za potrebe rada u navedenom radnom vremenu angažirane su dvije medicinske sestre, jedan radni terapeut, četiri psihologa i devet specijalista psihijatara, od kojih su dva sub-specijalisti za patologiju dječje i adolescentne dobi. Programi Centra za mentalno zdravlje su tri savjetovališta Savjetovališta za roditelje male djece (0 do 3 godine), predškolsku i ranu školsku dob (5 do 12 godina), trudnice i dojilje. Usluge zdravstvene zaštite pružaju se osobama s duševnim smetnjama, članovima obitelji i skrbnicima osoba s duševnim smetnjama. Poseban program namijenjen je osobama zlostavljanim na radnom mjestu (mobbing). Aktivnosti se provode u Domu zdravlja Zagreb-Zapad; Centru za mentalno zdravlje, Baštijanova 52, tel:01 366 75 46. Usluge koje se pružaju korisnicima su besplatne, korisnici se mogu javiti bez uputnice, a uz prethodnu najavu.
    Više o tome: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=44632

* * *

S druge strane, liječnik obiteljske medicine (primarna zdravstvena zaštita) trebao bi znati kamo se osobu može uputiti na terapiju.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam nedavno zvala navedeni centar, rekli su da je prvi slobodni termin u rujnu.

Ima sjajnih psihijatara po bolnicama, može se doći s uputnicom, a na Rebru je i Klinika za psihološku medicinu gdje ima psihologa kod kojih se iznenađujuće brzo može doći na red. Samo se nazovu informacije i teta fino sve objasni.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Grad Zagreb ima neke besplatne programe, ali nemam pojma da li je to prikladno u ovom slučaju, ni kako se može tamo doći i ubaciti.

Oni su uglavnom orijentirani na djecu i mlade.

O ovome je riječ:

Više o tome: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=44632

* * *

S druge strane, liječnik obiteljske medicine (primarna zdravstvena zaštita) trebao bi znati kamo se osobu može uputiti na terapiju.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nedavno zvala navedeni centar, rekli su da je prvi slobodni termin u rujnu.

Ima sjajnih psihijatara po bolnicama, može se doći s uputnicom, a na Rebru je i Klinika za psihološku medicinu gdje ima psihologa kod kojih se iznenađujuće brzo može doći na red. Samo se nazovu informacije i teta fino sve objasni.
    valjda im moj nemir zbog nadolazećeg razvoda nije spadao u krizna stanja pa sam se ja načekala za prvi pregled

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    valjda im moj nemir zbog nadolazećeg razvoda nije spadao u krizna stanja pa sam se ja načekala za prvi pregled
    Rossa, pa kad to? Moje iskustvo je sad iz travnja.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Rossa, pa kad to? Moje iskustvo je sad iz travnja.
    Prije par godina, ali ja sam išla u Siget, a ne na Rebro.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Odbija psihijatra, boji se hospitalizacije.

Prije 3g je imala krizu, išla je kod psihijatra u Vrapče, ali to se svelo na preglede 1x mjesečno od 5min i recept za antidepresiv.

Okidač za depresiju bude neki životni problem - tako je bilo zadnji put i sada opet - ako se neka situacija čini neriješivom, upadne u depresiju.

Možda bi mogao i psihijatar, koji nije sklon hospitalizaciji, i da se njim može razgovarati? Imate preporuku za nekoga, poželjno zapadni ZGB, Rebro je jako daleko?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U mojoj bližoj okolini preko nekoliko osoba je išlo psihijatru baš zbog depresije. Nitko nije spominjao hospitalizaciju, tako da mislim da je taj strah bezrazložan. Baš se puno razgovaralo a i lijekovi su odradili svoje. Išli su kod dr. Jadrana Morovića u Runjaninovu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pp

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala cure na preporukama, budemo nekako!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vinogradska ima i dnevnu bolnicu. Mislim da to ukljucuje i grupnu psihoterapiju, radionice i slicno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •