Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 402

Tema: Krizma, pokloni, pretjerivanja naša svagdašnja...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To , udaja !
    mislim da se zadnjih desetak godina zaboravilo na dobru udaju.
    Emancipavija ovo -ono. Dobra i bogata udaja osigurava -emancipaciju ( od potencijalno loseg sefa).

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emancipacija i poticanje ravnopravnosti osiguralo nam je da nije sramota ni bogato se priženiti tako da ima nade i za nas majke sinova. Kćer mi je ionako rekla da se ona ne želi udavati....

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bome, meni se isto ispostavilo da nema neke bitne razlike praviti rucak doma ili negdje vani..za krstenje mlađe kceri smo rucak imali tu u jednoj konobi, posto je bilo van sezone, a ta konoba je otvorena samo u sezoni, bili smo sami, sto je bilo dobro zbog djece jer su mogli slobodno trckarati, plesati itd...bilo je oko 25 uzvanika...najblizih..to smo platili oko 4000kn. Racunali smo da nas doma nebi doslo skoro nista jeftinije, a nemas nikakvu strku, tone suđa itd...
    Inace sto se same teme tice, ja nemam problem s tim sto netko ima ili nema.Svatko radi onako kako hoce/moze ili misli da moze..Ako ce se netko zaduziti da bi nesto imao, a sto mu itko od nas moze. Ja ne bi tako, al sto ce nase prozivanje prominiti.. U principu bockali su me jedino komentari u kojima se netko zgraza nad tim jer netko nesto ima, tko je sto dobio, tko je kome od kuda dosao, koliko se para podjelilo, određivanja koje je dijete zasluzilo poklon...

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    meni je jezivo to zavirivanje u tuđi tanjur
    sad bi još dijete koje je dobilo skupi mob od tete iz njemacke trebalo prodati mob jer neki mjerkaju mob pa mamine cipele
    iju
    A ježi ga sad, zavirivanje ili ne-priča se razvila iz onog stavljanja slika novaca na fejs. Ako se već hvališ i prenemažeš onda želiš da ti drugi zaviruju u tanjur i budu ti "jalni" . naša djeca su unatoč svemu još djeca i teško im je nekad prihvatiti da oni nešto nemaju šta svi drugi imaju.Tome ne pomažu niti današnja konzumeristička vremena.Ja se trudim svoje dijete naučiti šta je važno-sad kad je veća i sama kuži a prije mi se znala potužiti kako ovaj ili onaj ima nešto a ona npr nema. Sad polako postaje svjesna i tog "glumatanja" u našem društvu i da sve ono što se prezentira prema van i nemora baš uvijek biti istina. Krizmi i pričesti će uvijek biti velikih kao svadba i kičastih i biti će i normalnih,ali jednostavno nemogu ne primjetiti kad mama u dućanu nagovara kćer da si za krizmu kupi platforme sa petom u kojoj bi i ja jedva hodala a mala jedva stoji u njima kamoli da hoda i da su curice ponekad na toj Krizmi našminkane i obučene kao da idu na u provod. Nisam neka velika vjernica, ali zna se kako odjeven dolaziš u crkvu i šta priliči djetetu od 14 godina, zna se da je zemlja u krizi , da ljudi nemaju posao ili d arade za siću-pa nemožeš onda očekivati poklone od nekoliko tisuća kuna.
    Ovdje jesmo da podjelimo iskustva i mišljenja sam da Krizma treba biti ugodno obiteljsko okupljanje(nebitno jel ta obitelj ima 12 ili 50 ljudi) na kojem se slavi ulazak tog djeteta u "odraslu" dob a pokloni trebaju biti primjereni dobi djeteta i prilikama.
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 28.04.2015. at 11:22

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pih, kao da bilo tko treba imati FB profil da bi se prenemagao?!
    opcije za prenemaganje su mnoge.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    A ježi ga sad, zavirivanje ili ne-priča se razvila iz onog stavljanja slika novaca na fejs. Ako se već hvališ i prenemažeš onda želiš da ti drugi zaviruju u tanjur i budu ti "jalni" . naša djeca su unatoč svemu još djeca i teško im je nekad prihvatiti da oni nešto nemaju šta svi drugi imaju.Tome ne pomažu niti današnja konzumeristička vremena.Ja se trudim svoje dijete naučiti šta je važno-sad kad je veća i sama kuži a prije mi se znala potužiti kako ovaj ili onaj ima nešto a ona npr nema. Sad polako postaje svjesna i tog "glumatanja" u našem društvu i da sve ono što se prezentira prema van i nemora baš uvijek biti istina. Krizmi i pričesti će uvijek biti velikih kao svadba i kičastih i biti će i normalnih,ali jednostavno nemogu ne primjetiti kad mama u dućanu nagovara kćer da si za krizmu kupi platforme sa petom u kojoj bi i ja jedva hodala a mala jedva stoji u njima kamoli da hoda i da su curice ponekad na toj Krizmi našminkane i obučene kao da idu na u provod. Nisam neka velika vjernica, ali zna se kako odjeven dolaziš u crkvu i šta priliči djetetu od 14 godina, zna se da je zemlja u krizi , da ljudi nemaju posao ili d arade za siću-pa nemožeš onda očekivati poklone od nekoliko tisuća kuna.
    Ovdje jesmo da podjelimo iskustva i mišljenja sam da Krizma treba biti ugodno obiteljsko okupljanje(nebitno jel ta obitelj ima 12 ili 50 ljudi) na kojem se slavi ulazak tog djeteta u "odraslu" dob a pokloni trebaju biti primjereni dobi djeteta i prilikama.
    Iako me na pravu u ciloj priči najviše iznenadilo to da roditelj dopusti djetetu staviti takve slike na društvenu mrežu, isto toliko me kasnije (ako ne i više) iznenadilo proučavanje tih istih slika, to jest novčanica

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Iako me na pravu u ciloj priči najviše iznenadilo to da roditelj dopusti djetetu staviti takve slike na društvenu mrežu, isto toliko me kasnije (ako ne i više) iznenadilo proučavanje tih istih slika, to jest novčanica
    Mene je isto iznenadilo stavljanje takvih slika-tim više što djetetu nebih dozvolila da stavi tako nešto, a pokretačica teme ih je vidjela kad joj je kćer sva tužna ispraičala kako su drugi svašta dobili a ona nije ništa. Neznam jesi li pročitala početni post.
    Čemu inače onda služi stavljanje slika na FB nego da ih netko gleda i proučava do utančine zato na FB nećeš naći slike bezvezne neke nego lijepe slikice a klinci moraju naučiti šta je od svega toga stvarno a šta ne.
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 28.04.2015. at 11:38

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao da roditelj krizmanika zna što mu dijete stavlja na fejs
    Hrpa novčanica - zašto ne bi bila šala? Neukusna, kako i priliči blesavim tinejđerima. Njihov pogled na "bit" Krizme? Ili bilo što, što mozak tinejđera može smsliti (naravno, možda je i obično hvalisanje).
    Ne znam što je mislio tinejđer koji je poslikao prave ili lažne novčanice, ali da moj tinejđer jeca zbog tuđe hrpe poslikanih novaca, ne bi mi bio jako simaptičan (iako bi ljubav valjda ipak prevladala na kraju). A da sjednem pa proučavam te novce s njim, to mi je van svake pameti. I znak vrlo materijalističkog svjetonazora (osim ako nije neka roditelj - dijete zahebancija).
    Što je isto ok (biti materijalist), samo dosta iritira kad je u istom košu s "kuda ide ovaj svijet, ah, zašto su oko nas sami materijalisti".

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mene je isto iznenadilo stavljanje takvih slika-tim više što djetetu nebih dozvolila da stavi tako nešto, a pokretačica teme ih je vidjela kad joj je kćer sva tužna ispraičala kako su drugi svašta dobili a ona nije ništa. Neznam jesi li pročitala početni post.
    Čemu inače onda služi stavljanje slika na FB nego da ih netko gleda i proučava do utančine zato na FB nećeš naći slike bezvezne neke nego lijepe slikice a klinci moraju naučiti šta je od svega toga stvarno a šta ne.
    Eto ja neznam sto se sve moze naci na fejsbuku, nego ovako iz prica..nemam ga i ne namjeravam ga imati...

A procitala sam ja prvi post kako ne, i to vise puta jer mi je daljnja prica bila nejasna pa sam se i nekoliko puta vracala na taj prvi post misleci da sam nesto krivo pohvatala..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo i poslovni ima clanak slican ovoj temi

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hmmm krivo sam se izrazila "siromasno": mislila sam poderane hlace, majice, carape, bez cifova, ne kupuje se debela jakna jer ce brzo proljece, cipele s rupom, koje propustaju i tako.
    mama ima krznenu bundu, frizuru i sesir, noktice, markiranu odjecu...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je jezivo to zavirivanje u tuđi tanjur
    sad bi još dijete koje je dobilo skupi mob od tete iz njemacke trebalo prodati mob jer neki mjerkaju mob pa mamine cipele
    iju
    A ideš li koji put na teme o orgazmima i braku? Zavirivanje u tuđe krevete još je veća fora

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je prigovoreno da se razbacujem jer imam trampolin, tobogan i kucicu na prikuc. sve darovi od mnogobrojne svojte koju sam zamolila da za rodjendane umjesto puno raznih, kupe zajednicki poklon koji djeca žele. Djecu tj. Najstarije dijete oblacim gotovo u cijelosti rabljenom odjećom, do sada su za svaki rodjendan i Bozic dobile bolju polovnu igracku koja je ponekad camila mjesecima u ormaru od prilike da je kupim. Sebi kupujem ovdje na burzi ili outletu, mm i ja imamo dogovor da si ne kupujemo za Božić i godisnjice itd. nista, nego kad smo u prilici uzmemo sto nam treba /sto zelimo.Tako sam radi klinki ovaj Bozic meni i mmu pod bor stavila praznu kutiju od mobitela i coksu. Mobitele smo nabavili kad smo produzivali tarifu. Na drugu stranu, nemam zenskaste nokte, nakit, milijun cipela, pet torbi itd. jer me to ne veseli kao ove druge stvari. Svatko si bira prioritete. A ljudi si ponekad osim golog prezivljavanja zele imati nesto da ih podsjeca da su dio svijeta, posebno kad su ekstremno siromasni. Ako im to stavlja osmijeh na lice, zasto ne.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uvijek kad se povedu ove teme sjetim se forumasice koja je bila obolila od raka. Da je razveseli, prijateljica joj je poklonila manikuru noktiju. Ljudi su komentirali da je sram može biti, ima za manikuru, a žica novce. Marival mislim da se zvala, ispravite me ako grijesim.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek kad se povedu ove teme sjetim se forumasice koja je bila obolila od raka. Da je razveseli, prijateljica joj je poklonila manikuru noktiju. Ljudi su komentirali da je sram može biti, ima za manikuru, a žica novce. Marival mislim da se zvala, ispravite me ako grijesim.
    Da, to je bila ona

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma čovjek sebi treba priuštit svoja sitna zadovoljstva!
    pa ja ću si prva priuštit nešto što me veseli ali neću gladovati zbog toga ili ne imati za platit račun za struju.

mislim svi znamo kakva je situacija u zemlji i sada mene zanima jedna stvar: što ako vas netko uzme za kuma za krizmu i očekuje se skuter/komp/laptop a nema se love za to, kaj onda?
    jel se netko našao u takvoj situaciji?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dobro je ne imati crkvene sakramente, onda te nitko ne moze traziti za kumstvo

A cini mi se da je na ne-crkvenim slavljima nekako opustenija atmosfera i pokloni skromniji.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A gledanje u to sto netko ima neku skupu stvar, a nema za nesto drugo mi je jadno.

I od prve prave place sam si kupila mobitel za 1800 kn, jos 1999. godine. I ponosim se time, jer sam si sama zaradila.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Pa ja ne znam stvarno. Ja sam rođendane slavila uvijek skromno. I moja sestra i brat. Zapravo brat je mcdonalds era rođendana. Ali svejedno. Mi smo za krizmu i pricest isli na pizzu,znaci mama tata sestra i brat. Nismo nikada slavili nista pretjerano. I ja se zbilja ne osjecam zakinuto.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Meni je sitno zadovoljstvo teretana. Placam ju 250 kuna mjesecno s tim da mi sada prvi mjesec decko placa a kasnije cemo pola pola . Meni je to najljepsi rođendanski poklon ikada. Omogucuje mi da se bavim onime cime volim.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    što ako vas netko uzme za kuma za krizmu i očekuje se skuter/komp/laptop a nema se love za to, kaj onda?
    ljudi s kojima se družim znaju moj stav o tome i znaju da od mene to ne mogu očekivati,
    sve da imam ne znam koliko novca.
    a ljudi s kojima se ne družim me neće ni zvati za kumu.
    u mom svijetu je apsolutno nepojmljivo za krizmu ili pričest poklanjati laptop ili ono drugo što si nabrojala,
    ono - ne dolazi u obzir, što pokazujemo time djeci, čemu ih učimo?

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    ma čovjek sebi treba priuštit svoja sitna zadovoljstva!
    pa ja ću si prva priuštit nešto što me veseli ali neću gladovati zbog toga ili ne imati za platit račun za struju.

mislim svi znamo kakva je situacija u zemlji i sada mene zanima jedna stvar: što ako vas netko uzme za kuma za krizmu i očekuje se skuter/komp/laptop a nema se love za to, kaj onda?
    ako ne možeš onda krenu u potragu za novim kumom.
    Iskustvo kolege- kad je pristao na kumstvo dobio je specifikaciju kakav komp krizmanik želi. Kad je čovjek otišao u dućan da vidi koliko to dođe-ispalo je oko 6000 kn(bez monitora).Nazvao je krizmanikovu mamu i objasnio situaciju da on nikako ne može to kupiti.da je on računao dati malome nekih 2000 kn i da više od toga ne može a gospođa mu je fino odgovorila da budu onda našli novog kuma. Nakon mjesec dana pozvan je bio na slavlje kao uzvanik ali se ispričao bolešću,jednostavno mu je odmah bilo zlo.

Mislim, ovo je stvarno extreman slučaj, al eto ima i toga.. nakon nekog vremena smo se u uredu smijali tome-al čovjeku tada stvarno nije bilo svejedno. Čak je razmišljao da ipak uzme to na more rata al kad ga je ova hladno odkantala brzo ga je prošla volja i bio je sretan što je ipak odlučio reći da ne može to kupiti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa meni je najgore od svega ti outfiti striptizeta na krizmama, skupo ili jeftino, nije bitno, ko romske svadbe. Za prvu pričest su naši bili prekriveni onim bijelim haljama i baš su bili slatki, ne znam zasto svi komplet na krizmi ne dobiju neke kute i šlape jer crvenih štikli 15cm je ove godine bilo za las vegas napunit.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mogli postaviti u crkveno dvorište i one paravane za fotografiranje u koje samo gurneš lica tako da se svi slikaju (normalno) obučeni lol

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Iskustvo kolege- kad je pristao na kumstvo dobio je specifikaciju kakav komp krizmanik želi. Kad je čovjek otišao u dućan da vidi koliko to dođe-ispalo je oko 6000 kn(bez monitora).Nazvao je krizmanikovu mamu i objasnio situaciju da on nikako ne može to kupiti.da je on računao dati malome nekih 2000 kn i da više od toga ne može a gospođa mu je fino odgovorila da budu onda našli novog kuma.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa meni je najgore od svega ti outfiti striptizeta na krizmama, skupo ili jeftino, nije bitno, ko romske svadbe. Za prvu pričest su naši bili prekriveni onim bijelim haljama i baš su bili slatki, ne znam zasto svi komplet na krizmi ne dobiju neke kute i šlape jer crvenih štikli 15cm je ove godine bilo za las vegas napunit.
    Meni je to isto užasno, ali naši su imali haljine. Sve jednake, a ispod su se obukli u svoje.
    Krizmanici su još bili ok odjeveni, ali jedna je kuma nadmašila sve. Imala je usku, preusku bijelu prozirnu suknju ispod koje su se vidjele čipkaste tange. Izgledalo je kao da je gola. Bilo je još sličnih cajkastih bisera i to i od kuma, ali i od mama.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    D
    pred rat su u Sa bile jako popularne Sebastian tasne
    Jao skroz sam zaboravila na Sebastian torbe

Pa Mont jakne

Fakat, nismo bili skupi

Ah ova današnja djeca...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mont jakna mi je tiha patnja, jednu su mi ukrali u skoli za strebere na Sutjesci, zajedno sa kazetom od Bengals. Novu mi je bilo neugodno traziti starce jer su bile skupe. Plakala sam danima.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 28.04.2015. at 20:47

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj, suosjećam
    http://www.radiosarajevo.ba/novost/7...oba-mont-jakna

Škola na Sutjesci, jel misliš na Tjentište?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa možda ljudi planiraju dobro udati kćer. Tako sam ja imala neke susjede koje su uvijek bile super obučene, i bome su se bogato udale - pa ja često kažem mami da je trebala više ulagati u mene, pa tko zna ..
    meni je mama svojedobno pričala kako joj je kolegica sa posla rekla da pola svoje plaće dava kćeri da potroši na sebe - robu i uredjivanje (tada srednjoškolka)...i da je to investicija ne bi li se bogato udala....

i onda se sjetim istinitog vica kada je jednoj ženi baba s pjace rekla (ova joj se požalila da kako joj je sirac tako skup): nije ćerce moje sir skup nego si se ti slabo udala....

on topic, MM i ja smo kršteni kumovi za vikend,nismo znali što pokloniti i raspitivali smo se malo o običajima,jako šarolike odgovore smo dobili a šokirana sam na one koji u crkvi daju popu kuvertu sa 100EUR...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 28.04.2015. at 21:08

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Skulirana ti daruj girju

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kod nas se za krstenje ne placa nista sveceniku.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Obiđe li vaš svećenik prvopričesnike ili krizmanike na slavlju? Naš je na pričest najstarijeg mi došao na ručak kod nas kući gdje smo to proslavili. I tko je obišao 4 5 prvopričesnika...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dobro se udat ili oženit...ima nešto u tome Kad mislim dobro, ne smatram u bogatu kuću, nego izabrati bračnog partnera koji je dobar "materijal" i s vremenom će sam, ili uz svesrdnu pomoć supružnika vrijediti i materijalno, a ne samo genetski. OK, karikiram, ali, stvarno ima nešto u tome, priznajte.

A nagrađivati djecu zbog odličnih ocjena ili kažnjavati zbog loših, mi je neshvatljivo. Škola je nešto što se podrazumijeva. Treba ju pohađati i odrađivati najbolje što se može. Pokloni za ocjene nikako nisu pedagoški potez. Moj stav.

S prvim zarađenim novcem kupila sam si avionsku kartu ZG-ST. Čisto zadovoljstvo. Moj prvi let. Nikad neću zaboraviti. Savršeno dobro potrošeni novci.
    Ajfon nemam, nikad nisam imala. Za krštenje, pričest, krizmu, poklanjam skromno, kako i očekujem. Proslave su uvijek doma. Kod mene. Naradim se, ali to i volim raditi. A svećenik nam je i na krštenju bio doma. Malo mjesto

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Iako se nama cini da se pretjeruje u zadnje vrijeme, ovdje kazu bas suprotno:

http://www.vecernji.hr/hrvatska/kriz...arovi-1002625#

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Obiđe li vaš svećenik prvopričesnike ili krizmanike na slavlju? Naš je na pričest najstarijeg mi došao na ručak kod nas kući gdje smo to proslavili. I tko je obišao 4 5 prvopričesnika...
    Naš ne obilazi. Nakon same pričesti, u dvorištu crkve organizira malu zakusku (kolači, sokovi, grickalice, koja žestica) na koju su pozvani svi prisutni. I roditelji koji žele donesu kolače i sl., ali nisu obavezni. U to vrijeme su uglavnom i razna slikavanja pa ljudi cirkuliraju i usput nešto gricnu. A i kako odabrati od npr. 40 pričesnika koga obići?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne tom prigodom.

Ali ponudio je da stoji na raspolaganju - rekao je da ga možemo pozvati u svoj dom na kavu na druženje s obitelji kad god zaželimo. Pitala sam sina da li želi - nije ga zanimalo. Kraj priče.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Ma piše u tom članku da "među darovima prednjače mobiteli i laptopi". Tak da mi se ne čini da je baš nešto drugačije od onoga što smo mi ovdje pisali. Vjerojatno se ne radi o pretjerivanju, nego o ispunjavanju dječjih želja.

Ne znam.

Moj sin odbija čak i odijelo (jer to ne misli kasnije nositi) tako da sam na sto muka kakvu mu odjeću uopće nabaviti za tu prigodu. On baš ne voli novu odjeću. Rekao je da želi svoje uobičajene hlače i košulju za nastupe u glazbenoj školi (i to je ok), ali ostaje pitanje što još - jakna ili sako? Vjerojatno jakna jer sako ne želi nositi. Uffff.... Muka mi je od obilaženja dućana. Vidjela sam negdje sako koji je od pletiva i bez podstave, na to bi možda pristao i mogao bi ga još koji put obući jer i inače voli košulje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.04.2015. at 08:57

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

možda se samo manje poklanja zlato, a više tehnologija i novci, što se u ovoj temi više puta spominjalo
    iako mi je logično da ljudi štede i manje troše, to se ne može zaključiti samo iz dojma zlatara

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo evo ovaj vikend imali krstitke od naših dragih kumova. dali smo nofčeke.
    mislim moje dijete kada će imati krizmu nema šanse da od kuma/kume naruči laptop ili mob!
    ako dobije koju kunu neka si sakupi pa onda kupi, ako će imat dovoljno.

ja kad sam bila krizmana kuma nećakinjama od muža, poklonili smo im satove da imaju uspomenu. i još smo tortu naručili i cvijeće i to je bilo to.

ovo neću niti komentirati kad nemaš pa izaberu drugog kuma.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene zanima na čemu se temelji članak iz Večernjaka, na nekakvom istraživanju ili na trlababalan nagađanjima (a čini mi se da je u pitanju ovo drugo).

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ajme što ja ne volim to kad netko pita što ću ti/vam/njoj kupiti. Mislim kako da kažeš nekom kupi to i to..Ne znam, ja to ne mogu. Zato ja naradije, kad mogu, dam nešto novaca, pa onda neka taj netko kupi što mu treba ili taj novac stavi sa strane ako skuplja za nešto što je skuplje.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I nas sad čeka krizma za desetak dana. Moj sin je izabrao sebi kuma-našeg starog prijatelja koji je stalno prisutan u našem životu i kojeg djeca obožavaju. Nema nekih para ali bome je zgodan Ja ko da živim u drugom svijetu, još nekako ne vjerujem da se kumovi biraju po debljini novčanika.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi idemo na jednu krizmu u subotu, poklončić će biti skroman .

U MM-ovoj obitelji je običaj da klinci za kuma/kumu uzmu neku stariju sestričnu ili bratića, tako da je odmah jasno da nema nikakvih velikih poklona.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U mom rodnom gradu gdje sam odrasla, danas krizmanici nose traperice i bijele košulje. Oko vrata nose šalove koji ostaju kasnije kao uspomena. U moje vrijeme nije bilo tako...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajme što ja ne volim to kad netko pita što ću ti/vam/njoj kupiti. Mislim kako da kažeš nekom kupi to i to..Ne znam, ja to ne mogu. Zato ja naradije, kad mogu, dam nešto novaca, pa onda neka taj netko kupi što mu treba ili taj novac stavi sa strane ako skuplja za nešto što je skuplje.
    Ja sam prošle godine dobila točno specifikaciju kaj i u kojem dućanu kupiti za poklon za krizmu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bila sam znatiželjna pa sam išla malo ćirnuti

https://www.google.hr/search?q=krizm...0CCQQsAQ&dpr=1

u minhenu su najgori. u ljubuškom najljepši :modni_mačak:

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prošle godine dobila točno specifikaciju kaj i u kojem dućanu kupiti za poklon za krizmu.
    I jel ti bilo to ok? Mislim jesi to sama tražila ili?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I jel ti bilo to ok? Mislim jesi to sama tražila ili?
    Tražila jesam savjet, a lovu sam pregrizla.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

alergična sam kad mi netko diktira što trebam kupiti
    I za rođendan, kamoli za neki veći događaj
    ja srećom nemam takvih previse oko sebe
    što sam imala kiruški sam odstranila

ako me netko izabere za takvu prigodu za kumstvo to su izuzetno bliske osobe
    koje znaju moje stavove a i ja njihove
    prema tome nema ni riječi o takvim kerefekama

što se tiče pokretačice teme samo ću reći da potpisujem post od vertex

I još nešto; oduvijek je bilo onih koji su pretjetrivali i bit će ih
    ne vidim kakvoj bi to veze trebalo imati s onim kako mi kao obitelj živimo
    svakom svoje
    Posljednje uređivanje od flopica : 29.04.2015. at 15:45

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke