marta zelim ti brz oporavak![]()
![]()
Anči super za sva te životne radosti i kulturna uzdizanja.
marta čuvaj se.
ja volim jutro al ne za vježbanje, Ed da meni je jutro nakon 8h![]()
Ja ne funkcioniram uopce ujutro inace a sad kad i tako ne spavam pola noci mi je svejedno koliko je sati, cijeli dan slabo funkcioniram...
Nasla sam sat i elasticnu traku, nisam monitor...zadnje sam ga imala u ruci prije par mjeseci kad sam preslagivala igracke, sve me strah da ga nisam frknula u smece jer nisam pojma imala sto je to i cemu sluzi jer se godinama vuce okolo a nitko ga ne koristi![]()
ja sam inače jutarnji tip, ali jutarnji tip je i moja kćerkica, i ne pušta me iz vida u zadnje vrijeme, tako da jedva nekako u wc odem![]()
meni se zub napokon primirio, popodne/navečer ću nešto kratko, a sutra me čeka girjanje![]()
Tang, super za zub!!!!
A za sutra: želim ti prekrasno proveden dan ispunjen dobrom vibrom da nam super uhvatiš tehniku!!!!
Ajme Ivana, ajd možda još izleti iz kakvog kuta...di moji sve ne uspiju zametnuti stvari![]()
kratica kbt je killer buns&thighs - nije kettle bell
i da, negdje sam već pročitala da joj forma nije dobra, pa ću voditi računa o tome kad dođem uopće do kbella
a koljena me nisu mučila nikad prije; niti od početka vježbanja (prije nepuna 2 mjeseca), nego zadnjih tjedan/deset dana
lijevo je počelo i škljocati, a prije nije
uvijek vježbam u tenisicama i pazim na formu
Danciajd ne pretjeruj
tang super za zub i uzivaj sutra!
marta
rahela pazi da ispravno radis vjezbe, mene je 30ds unistio, nisam dovoljno pazila
odradila wo9 po zadnji put
i dalje mi je dosta tesko, al vrijeme je za krenuti dalje
i malo sam svingala (sa girjom, jel)
samo da se javim. vježbam marljivo cijeli tjedan. jedino mi smeta ovo vrijeme i u teretani je nekako zagušljivo iako uvijek idem kasnije kad se raščisti gužva. ali sad i u 9 navečer bude dosta ljudi jer se ljeto opasno bliži. čak sam i sestru nagovorila da nam se pridruži. otvore oni prozore, ali svejedno je velika razlika u odnosu na zimu. inače se ne znojim puno, a sad budem mokra skroz.
uz ostale vježbe od jučer sam počela s plank izazovom. malo mi je problem što sama brojim sekunde pa baš nisam sigurna je li to točno. ima tamo sat, ali ja ga u tom položaju ne vidim. morati ću nabaviti neki ručni iako ih baš ne volim nositi.
i još jedno pitanje. ima li tko od vas problema s hipertenzijom? ja više od 15 godina imam tlak koji jako varira. jedno vrijema sam bila na ormidolu od 50 mg, a onda mi je liječnik smanjio dozu jer mi je tlak jako padao i bila sam užasno usporena. jedno vrijeme čak i nisam pila terapiju. od ostalih problema su dijagnosticirali samo hipotireozu, a ostale pretrage su bile bo tako da ne znaju od čega tlak skače.
trenutno nemam viška kila, vježbam, pazim na prehrahu (na blažoj sam varijanti lchf ishrane), a opet mi je tlak neki dan nakon jutarnje kave bio 140/90. za mene su to visoke vrijednosti jer baš osjetim da me drma. sad popijem 25 mg ormidola pa bude ok, ali me živcira jer se bojim kakvo je stanje prilikom vježbanja. tamo pratim puls i on je uvijek u redu. čula sam da vježbanje pomaže kod smanjivanja tlaka i stvarno se nakon treninga uglavnom dobro osjećam. znala me samo nekad strefiti vrtoglavica kad se naglo dignem pa se sve mislim da je možda tlak naglo pao. liječnik je rekao da mogu vježbati i nije mi ništa specijalno zabranio pa zato pitam vas da li mislite da bi neke vježbe trebala izbjegavati ili možda to nema veze s tim jer mi je takav tlak znao biti i prije dok nisam vježbala. jedino da ukinem tu jednu šalicu kave dnevno, ali baš mi paše njena aroma nakon buđenja. :/
eh da, još da nadodam da imam artrozu vratnih kralježaka :jeremija: ali to sam vjerojatno i zaradila nekretanjem :D
bodulica ne znam za tlak, ja imam niski :/
bravo za vjezbanje![]()
zar nemas stopericu na mobitelu pa da pratis sekunde u planku?
mobitel ostavim u ormariću. vidiš, nije mi palo na pamet imati ga sa sobom jer ne slušam muziku preko njega pa da mi kao ne smeta. a i moram viditi ima li štopericu. meni taj uređaj služi čisto za poziv i pokoji sms. čak ni interneta nemam neko vrijeme na njemu jer mi se nešto pošemerilo, a lijena sam ga odnjeti da mi to naprave.
ma imas sigurno stopericu, tamo di je sat i alarm i to, pogledaj!
Bodulice, najbolje da se posavjetujes s kardiologom u vezi vjezbanja, bas ciljano da ga pitas. Zapravo je najgore tako kad varira pa ga ne mozes drzat pod kontrolom lijekovima. Znam po svojoj mami. Dobro, ona ipak ima nesto vise godina ali isla je na neko grupno vjezbanje dok joj kardiolog nije zabranio.
Upravo se cijedim od cardia na plus 30 sigurno, soba na zapadnoj strani...jurim se otusirat!
Zhang, Spajka, ima li ikakve šanse da organiziramo za sutra rano ujutro ono druženje?
Ja danas, uz Jillian, odradila još i polusatnu brzu šetnju s bebačicom i polusatnu vožnju biciklom. Nije mnogo, ali sve se računa
Nego, jeste li vi uzimale dan odmora kad ste radile 30d shred ? Ja danas osjećam baš veliki umor u tijelu, neku iscrpljenost i malaksalost u mišićima. Ne znam jel do vremena, nespavanja ili do svakodnevnog vježbanja...
cure, na brzinu
sutra se u mom gradu otvara polleo sport i imaju 15% popustana cijeli asortiman
plus imam neke kupone za whey i jos neke stvari pa ako koga zanima mogu kasnije napisati koja pakiranja i to
posaljem vam postom
al nemojte sad girje od 16 kg, tko zna koliko ce vas doci postarina![]()
Danas sam na poslu bila u majici bez rukava.
Kako sam se gordo u tramvaju držala za ručku
Ko oni frajeri u teretani pred ogledalom![]()
Cubana ....
Ginger,nisam još bila na UZV, idući ću tjedan....
Danči, koliko inače radiš ponavljanja sa TGU? kako je dosta teška vježba pojma nemam koliko je inače uobičajeno radit reps,nisam gledala nijedan složeni trening s tom vježbom pa da vidim konkretno? ja sam sinoć samo 20 reps, naizmjenično mijenjala ruku a lijepo me izmorilo (8kg naravno)....nemam ih baš naviku redovno radit,sad sam malo učestala dok još mogu vježbe na ledjima...brzo umori ali danas nemam neku upalu....tako da računam da sam možda trebala nastavit s nečim drugim pa se kasnije vratit na njih....
šta ni Jill nije dobra forma sa KB-om? pa kome jest onda,kad ni Zuski nije....
nema do ruske škole očito...
ali sve mi se čini da je ipak to samo ono,po PS-u,ne vjerujem da se ove dvije gore ozljedjivaju radi drugačije tehnike....
možda je ova "službena" učinkovitija isl...ali baš da se ne smije radit ko' one ne vjerujem....
Last edited by zasad skulirana; 08.05.2015 at 21:12.
Danci kaze gospon spajalic jok, bagrem je poceo
tang mislim na tebe sutra i molim izvjestaj, da znam se psihicki pripremiti.
ja danas nista, dosla s posla i otisla u kino. pa sam svrljala po ducanima.
Cubana bravo, vjerujem da si bila cool
Bodulica jesi probala kad coffee coach? Kavu za mrsavljenje od Sandija imerovica ?
onda vas dvije gustajte, mislit cu na vas
Evo, vratila se iz Maksimira, vikkije super tičerica. Sad osjećam mišiće, idem gledati imam li kakav magnezij pa u krpe, zvjer voza tatu i neće da spava.
Samo da javim da sam odustala od BR jer me ništa ne zateže i jedva se uznojim, zadnja dva dana sam radila NMTZ od jillian. Imam pitanje u vezi Insanitya, da li su svih 60 dana različite vježbe ili se dani ponavljaju? Ne mogu trčati po ovoj sparini, čekam buru. O kupaćima još ne razmišljam iako se planiram kupati od 1.06. u najgorem slučaju kupujem jednodjelni.
Koliko toga napišete u dva dana, ne stignem ni pročitati![]()
Last edited by plima; 08.05.2015 at 22:19.
Tangerina, dobar provod sutra! Lijepo se skoncentriraj i bit će sve ok
Kupila sam tenisice, instalirala endomondo i ujuro krećem na nasip :falismajlićkojitrči:
Ja na kraju nisam isla u kazaliste jer je otkazano.
Zavrsila na Neni Belanus ekipom s posla.
Malo smo :fontana: no stigoh sretno kuci!
Muz kaze da ce me probuditi rano da trcimo![]()
Anči
jeste otrčali?
tang, mislim na tebe, javi dojmove!
plima, nisam radila BR, nego ripped, a od njega sam se prilično znojila, kao sad od killer buns&thighs
insanity nisam radila pa ne znam
Jutro!
marta, čuvaj se.
tang, baš me zanimaju iskustva.
Jučer ponovo do instituta i natrag. To je 5,6 km. Trebalo mi je 38 min (neki dan 40).
I čini se da ću ipak morati u kupnju patika: na palcu lijeve noge, sasvim sprijeda, napravilo mi se nekakvo zadebljanje, kao nekakav tvrdi žulj. Pretpostavljam da u odgovarajućim patikama toga ne bi bilo. Anyone?
Odoh kuhat ručak jer je za pijepodne planiran prvi ovogodišnji kupanac na Bačvicama.![]()
Loool, nismo!
Ali naravno da sam ustala u 6 :manijak:
Napravila jedan spori upper i 50 swings.
https://www.fitnessblender.com/video...ke-you-mean-it
Ivana, sretno na trcanju!
Maruska, zavidim na svibanjskom kupanju![]()
Plima, na kojem workoutu si odustala. Teško mi je zamisliti da se ne oznojis na BR.
Ako su ti početne vjezbe prelagane samo krenes dalje.
Nisam vjezbala ins ali mislim da nije za vrućine.
Plima, dobro Cubana kaze, ako ti je prelagano preskoci ili probaj focus, s njim ces se sigurno znojiti.
Moje izvjesce, 34 min, 4 km, polagano sam trcala malo hodala, kad bi se sjetila vikki i upozorenja za pocetnike. Na kraju me jos ulovila baka s kolicima da je odguram![]()
ivana bravo
plima, ni meni nije insanity bas za vrucine, radije focus 25. vjezbe u insanityu puno duze traju, puno je skakanja...
a focus ti je i laksi, u drugom dijelu koristi i utege sto je meni zanimljivije.
anci super za provod!
tangerina cekamo izvjestaj![]()
Jutros tura do Samobora uz kavicu sa Zhang <3
Ukupno 40km.
Osjecam se ko pticica B-)
Danci svaka cast! 40km
Ja se jos mislim ocu li u split s muzem veceras, ako odem bit ce rest danas![]()
Tang, jedva cekam da cujem kako je bilo!
Ivana, ti si se bas ufurala, jos si trcanje ubacila, svaka cast!
Ja nikad necu trcat, mene toga previse strah.
Danci, drago mi je da si dosla na svoje!
Ja sam upravo napravila kb #9, meni je bio jako tezak, samo sam swingove mogla s 12. I gotovo je s vjezbanjem po zvizdanu, morat cu se opet vratit na jutarnje.
Naravno da danas nisam trcat ..
Danči, super kilometraža!
Tang, čekamo izvještaj!
Mojca može potvrditi da trčanje nije teško. To je bilo 20-ak minuta, sporije od ivaninog tempa (skroz početnički program, za one koji se uopće nisu bavili sportom, s kauča na jogging).
Maruška, ako trčiš tri puta tjedno 5-6 km i misliš nastaviti tako, tenisice za odbojku ti neće biti dobre. Tene za trčanje imaju pjenu i gelove koji ublažavaju udarce (pogotovo ako si na asfaltu/betonu), ostale to nemaju i dugoročno mogu nastradati zglobovi i tetive. Ima sad dosta popusta, uglavnom na starije modele, ali oni su ok, bitno da su namijenjene baš za trčanje. Zavidim na kupancu
Bodulice, nećakinja mi je visokotlakašica i dugo je igrala košarku, i za reprezentacija, ali s odgovarajućim tabletama. Inače i ja imam artrozu vratne kralježnice, dijagnosticiranu u 30-oj, a nije od nekretanja, uvijek sam se puno kretala. A sad imam i početnu artrozu stopala. Sklonost valjda. No isto nije zabranjeno vježbanje, dapače, poželjno je. Prije nego što sam počela intenzivnije vježbati ima 4-5 godina, redovito bi me u 4-5 ujutro budili bolovi u donjem dijelu leđa (osim ljeti na g.o. kad sam plivala). Otkad vježbam više ne, mada uopće ne vježbam nešto ciljano za kralježnicu (imam i skoliozu), već ono što mi se sviđa.
Ivana, bravo, to je super kilometraža i vrijeme za početak.
Sutra sam mislila na GoOut utrku na Jarun, ali baš mi se nešto ne da, prehlađena sam i dešperatna, i dalje bolucka grlo i sve mi je teško. Ne mogu s plankom prevalit 90 sec, to mi je, čini se, maksimum zasad, ali držat ću na tome svaki dan sve dok ne uspijem više. Danas ću neki kraći total body.
Anci, baš šteta za kazalište, nisam bila u kazalištu otkad sam rodila :/
Vikki, i ja se tako osjecam zadnjih dana, bas sam izmozdena. Super su mi ovi tvoji savjeti za trcanje, mogla bi skolicu otvoriti
Anci, jel se ti u handstand dignes onako skolski kao sto zizka kaze ili se onako djecje odbacis? Nadam se da me kuzisja se odbacim, znam da je tako lakse, al valjda se i to racuna
Spajki, slijedeći put nema isprika, će da te provozan
Ivana
Tang, čekamo te
Betty
Anci, pa di si manijače da ti ruku stisnem! E jesmo biserke kad se vako dižemo u vikendeJesi trčala na kraju? I super za provod!
Plima, i moje je mišljenje da je insanity po ovim vrućinama veliki NO NO..
Maruska, kupaanjeeeeeeeeeeeeeee!!!!! Zavidim do neba!!!!
Ja ti radim 10 ponavljanja u većini slučajeva. TGU nije tip vježbe kojim se treba iscrpiti, ono da ideš "do otkaza". To je formula za ozljedu. Treba raditi mali broj ponavljanja ali adekvatnom težinom.
Ako ih možeš napraviti više od 5 s određenom težinom, trebaš preći na veću. Na veću se ne prelazi na način da odmah radiš samo sa većom težinom, nego postepeno zamijenjuješ jedno po jedno ponavljanje sa težom girjom.
TGU se radi isključivo na početku treninga. Raditi TGU na kraju kada si umoran je izazivanje sudbine. Dakle, najbolje je napraviti zagrijavanje, pa TGU npr u kombinaciji sa swingom, pa nastaviti sa svime ostalime. Možeš npr. 2+2 TGU + 20 swing naizmjenično 3 runde. Uvijek počni rundu sa slabijom rukom, i stani kad više ne možeš raditi slabijom rukom, nikako ne nastavljaj jačom rukom.
I da, dobro si to primijetila. Nema do ruske škole. Jill je baš koma, i ona Amy nešto je još i gora, Zuska je u većini ok, ali ne u svemu. Možda se one neće ozlijediti, a možda hoće. Uzmi u obzir da njihova tijela mogu podnijeti veći stres od naših. Bilo kako bilo, forma im nije zavidna. Ja sam mišljenja da tu nema pregovaranja kad je forma u pitanju...Zuzkine se treninge da itekako iskoristiti za trening, dapače, ali treba razumno procijeniti je li to to ili ipak treba nešto korigirati.
Zuzka je danas imala (izmedju ostalog) clean, press i surrender squat. I kasnije snatch to overhead squat. Meni je to s lijevom, ma i s desnom, bas tesko, taj cucanj s jednom rukom dignutom. Radila sam s osmicom i na lijevoj sam bas lelujala. Ona radi s 12 i ide duboko u cucanj, ja sam mogla tek do pola :/
Betty, kuzim te!
Ja se odbacim ko dijete, no vjezbam i ovo teze kako radi zuzi!
Djeca se iskupala. Ja nabrbljala.Stvarno vlada totalno ljetni ugođaj. Pa u to ime, nakon rucka, svi idemo na spavanac.
vikki, thanks. Pricekat cu jos malo ( trcim tek nepuna 4 tjedna) da vidim koliko sam zapravo ozbiljna, a onda potraziti neki prikladniji model. Vibram za brzi oporavak...
Danči, naklon...
ivana s, super pocetak!
Evo me cureee
Ipak sam bila na samo pola radionice, mislila sam da cu u pauzi stic doc doma, podojit malu, rucat.. ali to je zamisljeno za nekoga tko ostaje tamo u komadu, a meni je to ovaj cas previse.
Ali je bilo super, bas mi je drago da sam bila! Spajalice niceg se ne boj!
Vode te korak po korak kroz sve, mislim da sam tek nakon 45 minuta uopce takla girju. Uz Sasu, bila su tu dva trenera iz Splita koji idu kroz dvoranu i pokazu ako nesto ne radis dobro. Radila sam sa girjom od 12kg (!!!!!!!!) Dead lift i swing, sve skupa sam preko 100 swingova napravilai plankovi izmedju.
Onda smo radili tursko dizanje, od kojeg ja i na youtubeu dobijem napad panike, ali to isto ide korak po korak, bez icega, pa sa tenisicom, pa sa girjom, koju ipak uzmes neku laksu, pa sam se hrabro masila za jednu rozu od 2 ipo kila![]()
Uglavnom, za ostale forme dolazim dogodine
Kako sam skuzila, neki ljudi su tamo bili po drugi-treci put.