Nisam vikki, ali ja osjetim da nekad slabije odradim bas zbog umora. Sasa uzmi rest koji dan. Koliko sam shvatila imas ludnocu na sve strane, sve to jede tvoje super moci.
Nisam vikki, ali ja osjetim da nekad slabije odradim bas zbog umora. Sasa uzmi rest koji dan. Koliko sam shvatila imas ludnocu na sve strane, sve to jede tvoje super moci.
Sasa, vruce je i umorna si. Pa nisi superstroj! Slusaj svoje tijelo- danas sam to procitala na boci vode!
No ozbiljno mislim- umor, tesko vrijeme za matore :D i to ti je to.
Ja sam jutros radila zuzi i sad isla trcati s olovnim nogama. Nisam nesto puno jer je bilo i toplo i ubijale su me faking muhe!
Zhang, ti si snazna i stoj mozes. To si mantraj i nek ti muz drzi noge. I malo pomalo ces napraviti.
Ja sam jucer napravila 60 stojeva
Osjecam se ko hulk.
Imala sam sastanak i taj poslovni partner se zablejao u ruke i komentirao misicavost i da me se sad boji :D
Znamo se vec dugo, nije ovo bio prvi sastanak, bilo je smijesno.
Fakat sam ojacala.
Posljednje uređivanje od Anci : 13.05.2015. at 20:54
ne znam, umorna jesam i ludnica je svakako. ono što mi je odmoglo, a primjetila sam već par puta jest da ukoliko nisam savršeno praznih crijeva počnem oko 7.km osjećati trbobolju i poslije me grči trbuh još satima. jel se to još kome događa? vrlo je ograničavajuće obzirom da po tome mogu trčati samo ujutro nakon doručka i kave. takav mi je bioritam.
no bez obzira, možda mi stvarno treba rest day, ne sjećam se kad sam imala neki a da nije bio vezan uz dežurstvo, što nisam sigurna koliko se broji. anci super za mišiće! to je zato što si unazad pola godine baš pojačala. ja sam se isto danas posmatrala i imam fino izražene one žile na trbuhu sa strane. meni je to sexi.
Te zile cu ja na sebi vidjet jedino ako na pustom otoku zavrsimsvaka cast na misicavosti sasa i anci!
Sasa, uzmi rest, come to the dark side
To je dobar model, nike pegasus su klasika, kao što su mizunice wave rider klasika i u principu ne možeš pogriješiti (iako su oba branda izbacila još bolje i naravno skuplje modele, nike lunar flyknit ili tako nešto, a mizuno wave creation i wavr prophecy). Svakako probaj, intersport ima puno bolji izbor (i cijene) od hervisa, barem ovi zagrebački dućani, a vjerujem da je tako i u Splitu.
Ja sam se zeznula npr. s adidas supernova glide, jedan od najboljih modela za cestu, mekane ko pamuk kad udaraš o beton. Međutim, probala sam broj 38 koji mi je bio taman (čitaj premalen za trčanje), mrvicu uzak oko prednjeg dijela stopala. Broj veći nisu imali, ali sam zaključila da bi mi bio dobar (inače za trčanje nosim adidas 39) i tenisice su stvarno fenomenalne, ali i dalje preuske oko stopala, bez obzira na veći broj i to je koma za duža trčanja. Srećom imam mizuno u rezervi.
Nemam s tim problema
Nisam mislila da je stoj neka vježba, napravila sam večeras 3x6 komada. Koliko se zadržite na rukama, koliko izdržite, odmah se vraćate natrag ili je to fora kao s plankom?
1. Sasvim sigurno si umorna, a bojim se da ćeš s vremenom biit i umornija. Trebaš rest day, ne jednom mjesečno, nego puno češće. Dežurstvo nije odmor, tvoje sigurno ne.
2. Ne smiješ svaki put trčati tako da daš maksimum i da se natječeš sama sa sobom (nije trčanje zuzi), time ćeš se samo iscrpiti i ne samo prestati napredovati, nego ćeš biit preumorna i da održavaš stečenu formu. Maksimum daješ na utrci, a trening trčanja kontroliraš tako da su uvijek do 85%, eventualno kad radiš brzinu/dionice potegneš do maksimuma, ali to je onda s pauzama između dionica. Potencijal si, šteta da se pretreniraš i zbog toga izgubiš kondiciju.
3. Vrućina svakog uspori, i kod inače sporog tempa otkucaji rastu i do 10-20 otkucaja u minuti. Tvoj je max. HR sigurno iznad 178. Ovih 165 prosjeka je za tebe aerobna zona i trebalo ti je biti lagano, no teško ti je zbog vrućine i umora. (i moje su noge teške ovih dana, nisam naviknuta na to)
Prije 24.5. svakako odmori petak i subotu (eventualno neki lagani upper, jogu ili bicikl) da može potegnuti bez problema u nedjelju.
Evo sve na jednom mjestu, odlično sažeto (link bi mogao ići i na onaj uvodni post o trčanju): http://www.fitness.com.hr/vjezbe/sav...ki-savjet.aspx
sasa odmori!
anci![]()
danas rest, druzila sam se s peglom, sutra trcanje valjda
vikki![]()
Posljednje uređivanje od malena beba : 13.05.2015. at 21:59
Sasa odmori!Mozda ti treba i par dana odmora, psihički je vjrojatno teško ali tijelo ipak traži svoje pogotovo kad si u strci i s poslom i sve skupa.
Anci, super za mišićave ruke, i 60 stojeva, bravo, bravo!
Betty loool za pusti otok. Nego, nisi mi odgovorila jesi probala trčati?
Stoj na rukama nisam nikad mogla, nisam niti pokušavala. Ko dijete sam bila baš nespretna i totalno ne sportski tip, niti me to ikad privlačilo. Mogla bi se sad pod stare dane odvažit
Otrčala sam danas istu rutu, malo više od 4 km. Baš je bilo sparno i mušice su dosadne...
Ivana, super za trcanje! Musica unatoc
Sutra cu ovaj 2x kb:
https://zuzkalight.com/zgym/kettlebe...ut-2-advanced/
super ste curke, vrijedne sve do jedne!
što se tiče stoja ja sam to uvijek mogla ko dijete, sad samo uz zid
al mi nije napeto
trčanje je moja novootkrivena ljubav
danas ću po rasporedu 6w6p
Sad vodim, Anci, 60 stojeva! Je li to u rundama? Koliko se zadrzis na rukama?
Fora za poslovnog partnera, iz iskustva te stvari primjecuju oni koji se kuze u to i najcesce i sami vjezbaju.
Flopice, znala samsvi se zaljube.
ja sam još uvijek bolesna, kašljem i slijeva mi se sve ono gadno i fuj odvratno...
nisam u stanju vježbati, a baš mi fali
i mene zanima koliko dugo se zadržava u stoju
Anči, tih 60 je bilo pretpostavljam u serijama?
super za komentar kolege
Serije 20 reps u tri runde.
Drzala sam se nekoliko sekundi.
A ima jedna yoga u kojoj se drzis u stoju 1 minutu. Bas se osjeti u ramenima.
Jutros kb 2x.
Mislim da ću na kraju Mizuno (na SS ima lipih modela na 50% sniženju). Samo moram otići isprobati. Dvoranske su mi 38,5. Kolike bi mi onda trebale biti za trčanje? Jel 39 dovoljno? Mislim da bi se u većima osjećala kao klaun...
Prodaješ li te adidaske? Ja sam inače u cipelama 37/38. Bi li mi bile dobre?
sasa, odmori... I ti si ljud.
Stoj nisam radila godinama. Mislim da ne bi mogla dignuti noge.
I prijavak za jučer: 7,6 km, 54 min.![]()
sasa, restJa takav feeling najviše osjećam kad idem planinarit i ja sam ga povezala sa umorom ali i sa vremenom. Na mene užasno utječe kakav je tlak i postotak vlage. Bude mi baš teško, noge olovne, fali zraka, da ne kažem da sam tad baš usporena...
Zhang, moja slika o tebi je da ti što god odlučiš-možeš, dakle taj stoj će bit peace of cake čim odlučiš da ćeš ga napravit
Anci bravo bravo!!! I za stojeve, i za ruke koje skupljaju pohvale!!!!!!!!! Ljepotice
Flopi, kako mi je lijepo pročitati kako se netko zaljubio u neku aktivnostPredivan je to osjećaj!!!
rahela, hug, suosjećam s tobom ~~~~~~~~~~~ da se što prije oporaviš!!!!!
Ja jutros nisam vježbala. Ugasila sam budilicu i okrenula se na drugu stranu. I sad što više mislim na to, sve sam uvjerenija da je to bilo pametno jer mi je baš trebalo. Imamo neke situacije s malim i to me jako muči pa nit spavam kako treba, želudac me boli i tako....
I dalje imam upalu kvadra, i to jaku. U životu mi upala mišića nije trajala 4 dana, pa ni one paklene početničke. Očito sam ja pošteno udefektila te jadne mišiće u nedjelju. Ne piše za đabe da je trčanje nizbrdo skroz drukčija aktivnost jer izdužuje kvadriceps, dok ga sve ostale aktivnosti zapravo skračuju....bome ja sam ga jako dobro rastegla obzirom na rezultat![]()
ja sam dobila preporuku za knjigu: http://breakingmuscle.com/books-dvds...ran-casabianca
bome, možda bi se moglo nastavit radit sa KB-om i dulje nego sam mislila...
Danči meni je najviše 2-3 ali definitivno bi manje bolilo nakon vježbanja nego kad se ujutro dignem iz kreveta....
hmmm,meni trčanje nizbrdo zvuči opasno za koljena....
skulirana, ima Lauren Brooks "baby bells" program. Ja sam ga tražila ali nisam našla za skinuti tada (možda sada ima), a onda su se pojavile komplikacije pa sam odustala od ideje....
Inače ona je jedna od najcjenjenijih instruktorica kbella.
A za trčanje, instinktivno sam radila kako treba, pa su zato koljena super. Ali jadni kvadri nisu. I dalje hodam ko robot
Moje upale su uglavnom kao i tvoje, max max 3 dana, s tim da nakon treninga niš ne osjećam, a 2. dan od treninga mi je upala najjača.
Ali ovo.....ovo još nisam doživjela. A živjela u uvjerenju da su mi kvadri ono čist ok jelte![]()
Posljednje uređivanje od Danči29 : 14.05.2015. at 10:11
ma tebe je ubilo pivo i strudla na vrh sljemena, a ne trcanje nizbrdo![]()
hmmmm, a niš, morat ću slijedeći put maznut 2 štrudle od sira tako da budemo 100% sigurne![]()
Maruška, ja inače nosim cipele 38/39 sad nakon trudnoće više 39 a uzela sam Mizuno 40, ovakveSvakako probaj u dućanu prije.
Super kilometraža!
Danci ljubi strudle, Anci pivo
Znas kako onda lijepo silazis kad maznes velebitsko
Danci, pa ne mogu vjerovati da jos osjecas kvadre!
Da osjećam, rasturaju me...kažem, za ne virovat!
Nema šanse dulje od par sekundi. No probat ću, to je kao i s plankom, konačno sam uspjela dvije minute, jedva.
Ne bi se osjećala kao klaun, navikneš se. Nisam ni sama sigurna da ih prodam, sve mislim da ću ih razgaziti jer stvarno su premekane. Da si bar bliže da ih probaš.
Ja nosim cipele 37, rjeđe 38, mizuno 38, a adidas 39. Nisam sigurna, pogledat ću kad dođem doma, ali mislim da je mizuno 38 (UK 5) i ad. 39 (UK 5½) ista dužina kalupa, 24 cm. Zapravo na tenisici i gledam oznaku dužine stopala (to je japanski broj označen na njoj, br. 38 je jap. 24, tj. 24 cm).
Bravo za kilometražu!
Rahela ~~~~~~~~~~~ oporavak. Ove godine nikako da prođu boleštine.
Danči, hug, nadam se da će se to s malim brzo riješiti.
I ja sam nakon preksinoćnjeg trčanja osjetila oštru bol u koljenu (prvi put, dosad nije tako boljelo). Sad ledim dva puta dnevno, ujutro i navečer, i radim vježbe za koljena kad god i gdje god stignem (prema fizijatru trebala bih tri puta dnevno po 15 minuta, ali to mi je nemoguće, jer trebam sjediti na podu). Našla sam, međutim, razne vježbe koje se mogu raditi i stojeći, a i sjedeći na stolici na poslu, trebam samo crnu elastičnu traku da je mogu vezati za nogu od stolice, da se uklopi u uredski ambijent
Uglavnom, trenutno je ok, ne boli, ali mislim da ću trebati jednu dugu pauzu od par pola godine. Nakon što otrčim polumaraton![]()
onda joj kombinacija nije ok.
treba pojesti strudlu od sira i visanja i zaliti velebitskim. nece osjecati nista sigurno![]()
ako popim velebitsko, mislim cijelo veliko, sigurno neću ništa osjećati, a bome ni sjećati kako sam se dokotrljala do doli
Vikki užasno mi je žao za koljeno!!!! Nadam se da će vježbe pomoći i da tako velika stanka ipak neće biti potrebna, pa ni nakon polumaratona![]()
Posljednje uređivanje od Danči29 : 14.05.2015. at 10:46
Ah, osjećam se kao patuljčica kada poslije svih vaših kratica i kilometraža dođem prijaviti da sam odradila Jillian![]()
Ali, evo jesam![]()
kako dolazi toplo vrijeme, joga mi je sve privlačnija, pogotovo ujutro za početak dana, silno mi prija
i razne plank-based vježbe, baš sam zavolila taj plank
vertex, po čemu ti radiš? (usput, za ST cure, u nedjelju je nekakav zdravi đir na Sustipanu i Zvončacu, mislim da ima joga u 9 i u 11 sati, i neki programi za klince)
ja ovaj tjedan, pon NW, ut BR W3 i jučer na NW imali feštu povodom nedjeljne utrke pa da nam se na vrućini ne pokvari hrana trenirali samo vilicu i jezik
Danas u planu BR W4
sasa i ja sam koma već dva dana, ne ide nikako, a u nedjelju trčim polumaraton. Mislim da nije stvar u umoru, već u vremenu, teško je i ljepljivo.
Što se tiče hrane, niti ja ne mogu trčati sita, čak ni polusita. Kad se pripremam na duže trčanje, jedem dva sata ranije, nešto masno i relativno malu količinu.
Danči, jesi vidjela da je izašao Forerunner 225: https://buy.garmin.com/hr-HR/HR/into...rod512478.html
Novost je da je bez trake, mjeri puls na zapešću, a posebno mi je upalo u oko da upozorava ako sjediš dulje od sat vremena. Pretpostavljam da ima sve ostalo kao i FR 220. Ne znam koja je cijena kod nas.
evo djevojke da se i ja malo javim, ne stignem tipkati svakodnevno...
kod mene i dalje sve ok, pilates 2x tjedno, yoga 1-2x kako stignem...
ako sam bez auta onda odem bicom do Jumpa, do dolje sve ok, ali natrag doma uzbrdo poslije treninga...umrem...
ali osjeti se napredak
veći gušt je otići se provozat do Maksića, sad kad je lijepo vrijeme nadam se češće...
vidim da neke trče dolje pa svaki put proučavam da ću možda povezati neke s nickom, do sada nisam uspjela
ja ne smijem trčati zbog problema s kralježnicom, a niti na bilo što je slično drmusanješto mi je malo žao, ali što je tu je...
Bome lijepa spravica
I super što su makli ovu traku. Nije da smeta, ali ja se uredno obučem pa kad sam na vratima za izlazak se vraćam i skidao pet da je navučem
Spajka, mislim da nema drugih boja. A šta fali ovoj kombinaciji![]()
ma ja ti volim one za curice, kad sam isprazna. nego ima i sa crvenom narukvicom. vidis da sam si dala truda pogledati.
ajd sad probaj
tu
ovaj desni je moj
a crvena "narukvica" je crvena iz unutra, izvana je crna...
Nema ga još na sportsshoesu, a ni u našim sportskim trgovinama.
eto pokvari mi ono malo veselja Danci![]()