E i još nešto, ako netko misli da postoji nešto bolje, lakše s čim bih trebala krenuti, rado bih poslušala savjete.
E i još nešto, ako netko misli da postoji nešto bolje, lakše s čim bih trebala krenuti, rado bih poslušala savjete.
Hvala Ginger. Da, zaista izgleda dosta lakše, iako traje dužeA koliko dugo se ovo radi po razinama?
Mjesec dana, al stickat ce sirius na prvu stranicu uskoro
Pa traje pola sata koliko sam vidjela
Meni je 30ds bio prezestok za pocetak, otisla mi koljena nakon 7 dana
Hvala još jednom Ginger. Razmisliti ću još, pogledati u miru navečer i jedno i drugo pa ću odlučiti.
Tony Horton ima novi P90. Prilagođen je početnicima, tako da bih ti ga preporučila. I u ovom imaš sweat i sculp, podijeljen na A, B i C. Nakon duge pauze krenula sam s ovim i spasila se. S moba ne znam linkat ali ukucaj na Google pa će ti izbaciti taj novi. A nabavila sam ga preko torenta
.
Anabeg, ja ti svakako preporučujem neku aerobnu aktivnost vani, to stvarno puni baterije, odmara mozak i daje poticaj za dalje. Obožavam brzo hodanje u prirodi, to mi je najdraža aktivnost. Možeš i rolati, voziti bike...
Hi, curke, ozdravila i opet radim. Danas Super Strength, Bob Harper.
Da se i ja javim. Mislim da unazad 10 godina nisam imala duzu nevjezbacku pauzu - 4 mjeseca sigurno. Mada svakodnevno ne sjedam kraj jako aktivnog vilenjaka - cak se i on jako stanjio od bicikla. Kile su mi ok, stitnjaca super, vjezbanje nedostaje, ali mi je pauza bas trebala. Sad trcim i mm mi je slozio mjesec dana programa s kbellom. Moram dokrajciti i kozu na trbuhu. Jucer sam probala 10 muskih sklekova sa zadrskom i mogu ih bez problema, tako da nisam bas jako zakrzljala. Posla ima. Daleko je to od stare mene.
palci, j-la pa di ste vas dvi![]()
anabeg dobrodosla! cure su ti dale dobre savjete pa malo prouci![]()
ali krumpirić navodno vježbanje troši željezo...
nisam pametna, uzela sam solgarov gentle iron I c vitamin
ali kod mene je to neki dublji problem, nije sad ovdje mjesto da gušim temu
kako god, ne planiarm s eodreći vježbanja ni pod razno
ali ću pratiti kako se osjećam I prilagođavati se...
anabeg dobrodošla!
ja sam krenula s 30 ds, 1 kg bučice, tj. bočice vode prvih par dana, hehe
dosta je intenzivan ali se pripremi da je to sad to I da stisneš zube
I naravno da ne moraš odrađivati prvih dana sve, ali probaj svakim danom sve vise...
a I br ti je dobar program
ove druge ne znam, nisam probala
palči dobra je to forma, 10 u komadu!
j-la I tebe je lijepo vidjeti!![]()
Palci, dobro nam dosla natrag!
Daj opisi malo kb trening koji ti je muz slozio!
MB, Flopi![]()
Posljednje uređivanje od j-la : 17.05.2015. at 15:32
Ja sam ponovno nakon dugo vremena otkrila rolanje kao super nacin opustanja i uzivanja.
Nije to neki trening, doduse, osjetim malo kvadre, ali zanemarivo u odnosu na druge treninge.
No osjecaj je super. Samo da se ne razbijem![]()
A speaking of kvadri :D
Od jucerasnje prokletinje i, vjerujem, pistola, imam bas upalu!
probudila sam se s ukočenom rukom i ramenom (od propuha) i moram pauzirati bar 4 dana, a taman mi je dobro krenulo
za utjehu sam si napravila palačinke s nutelom i jagodama...
Plima nadam se da ce brzo proc
Anci super za rolanje!
Ja sam danas prehodala jedno 6 km, a sad odo otrcat 7![]()
Otrcala sam 2,5 min brze nego sinoc! Nikad brza! Pace 6:03![]()
malena beba, bravo!
spajka, bili smo u Mustanga. Pretpostavljam da ste tamo i vi bili.
Konj ju je ugrizao za nogu, potkoljenicu. Stajala je na nekakvom platou, odakle se inače kreće na jahanje, na metar visine. Dragala ga je po glavi i u jednom trenu ju je konj ugrizao. Kasnije nam je trenerica rekla da je konj nešto ozlijeđen, malo nervozan pa pretpostavlja da je zato tako reagirao. A i meni se čini da ju je prije htio otjerati nego ozlijediti jer bi u suprotnom šteta bila puno veća. Ovako su joj ostali otisci zubi, malo crvenila, mala oteklina, malo modroga. Za dan-dva će sve proći.
Jučer obojka, danas ništa, suta trčanje.
Ovakav svibanj je na Bačvicama pravi gušt! I za male i za velike...
palci, j-la, super da ste opet tu!
anabeg, dobrodošla!
I ja volim rolanje. Jedino imam problema s kočenjem.
ginger, anci, i ja bi fotke.
bravo mb!
ja sam sinoć 6 km, ali nisam ništa mjerila, bilo mi je bitno da ih istrčim u komadu
sad idem 6w6p dok sam svježa
odličan mi je taj program
nekako mi brzo dođe cooldown pa s esvaki put čudim i radujem u isti mah!
nego što se desilo s kavofob?
zašto nje vise nema, nešto mi je jutros baš pala na pamet...![]()
Maruška, baš nezgodno
nadam se da će brzo proći i da nije ostala trauma![]()
flopi, kakav je 6w6p? jel radi dovoljno i na donjem dijelu?
Hvala svima na savjetima. Mislim da ću se odvažiti krenuti za Jillian 30DS, pa kako bude. Kako sam i rekla, vjerujem da nema šanse da prve dane to odradim u komadu, ali se nadam napretku iz dana u dan. Moj trenutni dnevni raspored je toliko zatrpan da ću moći vježbati jedino navečer.
Netko je spomenuo brzo hodanje, rolanje, vožnja biciklom, trenutno ništa od navedenog ne dolazi u obzir, jedino možda brzo hodanje dok vozim u kolicima vrišteće dijete od 5 mjeseci, rolanje i ja dva svijeta različita
, a vožnja biciklom može biti izvediva za koji mjesec kad maleni bude moći sjediti. Trenutno mi odgovora samo ono što se može raditi doma.
Večeras startam, javim se kako je prošlo.
anabeg, ja sam krenula prije otprilike 2 mjeseca
počela sam sa jillian ripped in 30 - radi se 4 levela (6 dana vježbaš svaki, pa 7. dan pauza)
prve dane nisam mogla odraditi sve vježbe jednako koliko i cure, ali sam davala svoj max
a na početku je trebalo i naučiti formu svake vježbe, pa bih tek 4. dan odradila kako spada
neke levele sam bila produžila raditi par dana jer sam znala imati neplanirane pauze
nisam radila 30ds, pa ne znam razliku, ali meni je ripped bio ok
anabeg, smanji broj circuita prema svojim mogućnostima, ali obavezno napravi zagrijavanje na početku i istezanje na krajui ne brini ako crkneš prvi put, brzo se to napreduje, pogotovo u početku
ja te razumijem, kod nas su se ritmovi pretumbali i ja sad pojma nemam kad mogu vježbat. jutros sam mislila barem 10-15 minuta, ali mala nije zaspala pa sam se jedva spremila za posao. A navečer zaspe sve kasnije. Večeras je mislim uvalit mužu bar na 20 minuta jer mi baš fali da se malo razgibam, ali mislim da mi redovito vježbanje cijele Jillianke neće često uspjet ovih mjeseci, mislim mogla bih ja u teoriji manje spavat, ali ne želim![]()
ja sam bila vikend van splita na proslavi pricesti
nisam nista vjezbala, samo jela :sram:
sad treba ubacit u petu da okajem svo to uzivanje
s obzirom da ovaj tjedan imam intenzivne radove i majstore u stanu ne znam kako cu to izvesti, vjj opet samo kasno navecer
auh
Jučer combat 30.
Baš mi je super. Ubije me u tih pola sata.
Obožavam kickove!!!
Danas cu 20 min vježbi za core.
Plima ~~~~~~~~ da što prije prođe!
J-la, palči tako mi drago vidjeti vas!!!!!!
MB
Super Chris za ozdravljenje, i kao što vidim odmah žestoko...
Anabeg, ti samo kreni i daj svoj max. Obavezno zagrijavanje i istezanje kako je Tng napisala, a ako primijetiš da te bole koljena nakon 30DS, ostavi ga se odmah i prebaci na nešto drugo da ne dođe do ozljede. Radi polako posebno pazeći na formu i napredovat ćeš jako brzim tempom
Anci, rolanje....prva liga! Uvik zavidim rolerima, ali nakon slomljenog lakta, ja se više ne usudim, a tako je zabavno.....tražila sam neko vrijeme one rošule sa tenisicom sa 4 kotača, ovako nešto. Na tome se osjećam sigurno, ali našla nisam pa odustala...
Jučer rano ujutro Sljeme. Malo su mi gojze pokvarile doživljaj, a uzela sam ih samo zato jer sam mislila da će biti blaturdina. No dobro.
Jutros samo 60 weighted bridges (16kg) obzirom da osjećam kvadre da malo balance popravim...
Ja sam jutros perfect abs afterglow jer mi gluteusi otpadaju!
Valjda od pistola koji su u prokletinji.
Ovo svakako potpisujem ! Prvi put misliš da ćeš umrijeti i da nikada nećeš uspjeti, a onda se već 3. put iznenadiš kako ti super ide i kako više nije toliko teško. Baš se brzo upada u formu. Obavezno popiti andol ili aspirin prije treninga i kasnije u toku dana.
Meni je Jillian taaaako dosadila, baš mi se riga od 30 shreda. Jutros sam ubojito odradila traku za trčanje, nadam se da ću se natjerati odraditi Jill večeras.
Haha, ja se umorim gledajući njih kako vježbajua tek kad krenem..nekako mislim da ću odmah na sklekovima isplaziti jezik..a dok ide, ide..imam orbitrek (kupila nakon drugog poroda i uredno skuplja prašinu evo skoro 4 godine
al sam sad definitvno odlučila ubaciti ga u svakodnevicu, koliko god mi to obaveze budu dopuštale, makar kojih 10-15minuta preko dana. Ma preko dana ne mogu ništa planirati jer mi je maleni jako loš dnevni spavač, nikad ne znam dal će to spavanja potrajati 2,10 ili 20 minuta..dulje od toga ne spava preko dana, al zato navečer zaspe najdalje do 9 i onda imam mir nekoliko sati, tako da neko konkretno vježbanje mogu ubaciti tek navečer, a orbitrek ću nastojati ubaciti preko dana kad uspijem.
E da, ne gine mi upala mišića i onda što? Nastaviti ako je to ikako moguće ili čekati da prođe?
Samo zbog uvida u to koliko mi je kondicija loša, prošli tjedan sam onako par dana kad sam uhvatila vremena, bila nekih 10-15 minuta na orbitreku, onako ful lagano, sljedeća dva dana sam hodala kao da sam se u gaće pokakalapogotovo ujutro nakon ustajanja, trebalo mi je nekih 10min da prohodam, nakon toga bi bilo lakše.
P.S. Zna li netko koliko kalorija ode na jednom treningu 30d shreda ? Npr., jutros sam na traci za trčanje ostavila 152 kalorije u pola sata, čisto da napravim usporedbu..
anabeg ja ti onda ne preporucam 30DS, po meni ti treba neki laganiji pocetak, sto je po mom iskustvu BR, koji postaje iz tjedan u tjedan tezi, ali nije kao 30DS. ali mora se priznati da ovaj nakon 15 daje vidljive rezultate.
mislim da je vec neko naglasio, ali pazi koljena!
ajme totalno sam zbunjena, ne znam više što da radim i s čim da krenem..uglavnom, pokušati ću sa 30DS, ako ne ide, onda ću tražiti drugo rješenje. Totalno sam izgubljena u moru ovih vježbi, skraćenica i svašta nešto![]()
Što se tiče upale, sve je relativno. Malu upalu nije problem prevježbati, ali kod velike, jako bolne upale mislim da je bolje ne dodatno opterećivati mišić. Mišić raste kad se odmara, ako je pod stalnim oterećem, nula bodova. Zato su tu split programi odlični, dok se odmaraju noge radiš upper...
Pijenje lijekova eliminira ili smanjuje bolnost mišića ali isto tako eliminira i sve pozitivne strane upale mišića tj. stopira proces gradnje mišića. Ako ikako možete, pokušajte preživjeti bez lijekova. Naravno da ako ne možete ni hodati da ćete nešto popiti.
Potrošnja kcal je relativna. Ovisi o puno faktora (dob, kg, fizička sprema, spol..) i nije ju moguće samo tako procijeniti. Prosječne vrijednosti mogu značajno odstupati. Npr. kažu da insanity troši 1000kcal, aha, ma troši my ass. Svi ovi programi u prosjeku troše nekih 200-tinjak kcal na pola sata (insanity i P90X3 nešto više). Ali kažem, ovo je toliko okvirna brojka da ju nema smisla uzimati kao pravilo. U principu, svi mi, obzirom koliko smo se namučili, mislimo da smo potrošili puno puno više nego što zapravo jesmo. A tu igra i ulogu to što što više ponavljamo neku aktivnost, to sve manje i manje kcal trošimo da bi ju odradili.
Rehab, ovih 152 kcal zvuči realno. Pretpostavljam da imaš HR monitor i postavljene sve tvoje karakteristike...
Anabeg, i mi smo bile izgubljene. Ne brini, samo kreni. I dobro slušaj svoje tijelo![]()
Posljednje uređivanje od Danči29 : 18.05.2015. at 11:42
je, Tang, to stoji, ali to su 2 različita pojma. Više mišića znači da ti tijelo u mirovanju više troši (viši BMR). Ali što ti je kondicija bolja, ti manje trošiš za isto opterećenje....
Ovo potpisujem
Meni su koljena gado otisla kad sam pocela s 30ds, s tim da sam tad mogla po pola sata na orbitreku pod velikim opterecenjem, a da se previse i ne zapusem
Zato sam presla, kako su mi cure i rekle, na BR
Meni je on stvarno odlican i nije mi dosadio, a evo, gotova sam za tjedan dana (uz napomenu da sam ga pocinjala 3 puta, jer sam imala duge pauze)
E, al nakon njega cu 30ds, moram i to dovrsiti, duzna sam i sebi i Jillian
Sad se ne bojim za koljena, jer sam u puuuuuno boljem stanju nego onda
zhang, evo nisam vjezbala dva dana
danas budem, iako nisam nista spavala, al velike su mi cure doma pa ne mogu spavati kad i mala (koja i dalje kuri)
Maruska, nemam ti novih slika, zadnje su one nakon faze 2
stavit cu nove za kojih tjedan dana, kad zavrsim fazu 3
iako, tu nece biti nekog znacajnog napretka, jer nisam bila bas redovita, a i radila sam s pola snage![]()
e, Cubana, gledala sam malo piyo na yt, neke isjecke
meni se to ne cini bas tako mirno i neskakutavo kao sto si rekla
ili sam samo naletila na takve dijelove?
to sam mislila mozda preko ljeta raditi, al stvarno ne bih skakutala previse
i je li tko radio yoga meltdown?
Posljednje uređivanje od Ginger : 18.05.2015. at 12:15
ja, prije nekoliko godina
super je, i baš za ljeto
nema skakutanja, između vježbi (bar na 1. levelu) se radi pozdrav suncu
jučer sam novi jrc. koji je fakat prelagan. nedjeljni. danas summershred koji me isto nije baš ubio pa kbell 11 i prošlotjedni 5minutni.
pa ne sjećam se elastičnosti, bilo je super rezultata u mojoj najvećoj boljci, a to je držanje
ovaj piyo mi izgleda dosta zabavno