Cure, sretno!!!!
ja si mislim da popijem jos jednu kavu
Trebala bih peglati i smisliti trening za sutra, a trenutno mi se ne da :punmjesec:![]()
Cure, sretno!!!!
ja si mislim da popijem jos jednu kavu
Trebala bih peglati i smisliti trening za sutra, a trenutno mi se ne da :punmjesec:![]()
Ajmo cure samo naprijed!!!
Mozete vi to.
joj i meni zao da nisam dolje.frendica mi trci pa je isto bodrim.
uzivajte!!!!
Ja sam napravila dva petominutna i sad lijencarim u krugu obitelji. Pijemo kavu i pustamo muziku na youtube. Ko tinejdzeris prosjekom godina hm hm.
Sad jadni u grad na kavu, vjerojatno bez djece opet :D
Sretno trkacicama! Bas se veselim zbog vas.
Ja jucer combat 60, al samo 45 min. Nisam mogla više. Dobar je. Sviđa mi se, samo nisam mogla. Kako te malo bolestine hiti na pod :/
Uzivajte trkačice
Ja cekam obucena za treninig da MM ispece tortilje da mu ne prašim![]()
go, girls, go!
tangerina, meni su lungesi teski, dosta ih osjetim
al kad bolje razmslim, sa BR-om me najvise bole kvadri i tricepsi
i trudim se svaki wo gurati do krajnjih granica
odradila jutros wo9, 3x20 swings i 2x10 squat goblets
bas mi se svidja girja
joj, Danci, moram ti poslati pp
e, malo sam razmisljala sto cu poslije BR (planiram zavrsiti do kraja 5.mj)
i mislim da cu nesto sto traje 30 dana, tako da zavrsim u 6.mj
jer, nakon toga krecu nasi silni izleti i kampiranja pa ne znam kako cu u tom razdoblju
mozda trcati
dakle, sto od programa ima od 30 dana? 30ds i ripped in 30, sto jos?
Anci, uzivaj!
Posljednje uređivanje od Ginger : 03.05.2015. at 14:26
Ginger, tu ti se zuzka odlicno uklapa.
kratki treninzi, ako uzmes bodyweight mozes bilo gdje odraditi.
samo da se predbilježim na ovaj topic. vec ste vi natipkale dosta toga, ali pratim vas
danas sam imala čast popiti kavu s našim trkačicama i sve su redom prekrasne i pozitivne osobe da su mi od sad uzor i inspiracija. nadam se da ću im se sljedeće godine pridružiti. valjda me neće što smesti u tom planu. ipak sam ja friška u ovome svemu pa vjerujem da još ima mjesta napretkutrenutno mi je ipak bilo teško i zamisliti da pokušam taj pothvat. poslije sam vidjela da su neki i hodali pa mi je bilo malo žao da nisam bar to pokušala pa dokle stignem, stignem....
Loši ugljikohidrati su namirnice sa visokim glikemijskim indeksom. Ima negdje na netu čitava tablica, ali ja sam sebi pojednostavila i jednostavno izbacim svu bijelu hranu iz prehrane, osim bjelanjka. Jedem npr. mrkvu, iako i ona ima visoki glikemijski indeks.
Grožđice (kao i svo ostalo voće) i med se preporučuju konzumirati u što manjim količinama zbog šećera koji sadrže. To su korisne namirnice u smislu zdravlja, ali ako želiš smršaviti, onda je bolje manje ih konzumirati (npr. pojedeš jednu voćku dnevno, žličicu meda i slično).
Mlijeko i mliječne proizvode možeš konzumirati, ali ja mlijeko i vrhnje izbjegavam jer me jako napuhuju.
I žitarice često napuhuju, ali ima osoba kojima odgovaraju kad su u procesu mršavljenja.
Osobno, kad želim smršaviti, baziram prehranu na mesu, jajima, povrću i voću.
evo me. bilo je odlicno. vrijeme taman, poluoblacno, toplo ali je ponegdje fino puhalo. sve smo super trcale, maja i seka joj 11,6, flopi oko 9, balarosa 10, a ja 11,2.
jako sam sretna. bas jako. toliko da sam si htjela pokloniti garmina ali sam se suzdrzala :D
atmosfera je bila za pozelit. preko 3000ljudi, sve ekscitirano, pozitivno nabrijano... vidjela sam puno poznatih... i ljudi su navijali. ma sve je bilo super osim podizanja garderobe i kolicine casa na okrepi na 10km. ali dobro, bit ce bolje
sve u svemu, dan i utrka za pamcenje
Ja fakat nisam ljubitelj mesa.al voce i povrce obozavam.
cure da cujem kako je proslo koliko ste istrcale?
Bravo trkacice! Bas mi je drago da vas je vrijeme posluzilo i da ste zadovoljne
Sasa, super za garmin! Meni je to prekomplicirano, ja se jos uvijek ni na smartfonu ne snalazim
Cekam da se rucak slegne pa cu ovaj noci jrc odradit. Koliko sam pojela, trebala bih ga dva puta napravit
Magriz, MB, Flopi i ostale cure bravisimissime!!!!!!![]()
Bilo je super na utrci, puuuuuno ljudi i svi nekako veseli. Atmosfera fantastična i jednostavno ne možeš prestati trčati.
Istrčala sam nevjerojatnih 7km s obzirom da sam tek počela trčati prošli tjedan.
flopi, balarosa, magriz i ostale cure - bravo![]()
Bravo cure!!! Odlicne ste bile sve redom
Ja jos uvijek prezivam rucak, ne znam sto mi je danas na rasporedu za vjezbanje.
O bravo bravo cure zvuci fantasticno !!!!
Moja frendica istrcala 13.5 km al ona trci i svaki radni dan s onom skolom trcanja po Jarunu.
svaka cast!!
bilo je oooodlično!
vrijeme taman
evo sam još potamnila
istrčala sam 6 koliko sam I zapisala
a na 9 me sreo prestretač
atmosfera odlična, pozitiva čista, cure su divne!
baš lijep i poseban dan![]()
Flopi, odusevljena sam tvojom kilometrazom!
Magriz, mb, bravo, cure!
Kad sam vidjela fotku na kavi, ko psu mi je bilo zao da nisam isla.
Baš je odlična atmosfera i čista pozitiva danas oko trčanja. Sve mi dođe da omah otrčim do nasipa koji mi je ispred nosa...
Odradila sam lower focus i ništa više danas, baš sam nekako iscrpljena. Valjda mi se skupilo umora od nespavanja cijeli prošli tjedan.
Cure cestitam! Odlicni km. Koliko ste vremena trcale? Gledala sam sad na vijestima, atmosfera je bila genijalna!
Info: otvorene su prijave za seminar. Ginger javi se što prije.
ajme cure bilo je genijalno, genijalno!! jos sam nabrijana sva
uzivala sam na kavi, sve cure su predivne <3
plima sta se nisi javila za kavu??
anci, moras doc dogodine! i ostale cure isto!
Anci obavezno sljedeći put!
I ostale koje ove godine nisu mogle!
Napravila kb all levels #1. Plan je bio i jos jrc al mirala sam prvo s djecom vani, i sad je prekasno za skakanje susjedima.
Ivana, i mene je neka bezvoljnost uhvatila danas, djeca su mi nemoguca ovaj vikend i jedva cekam da zaspu. Veselim se radnom danu:not-anci: i usput ocekujem anksiozni crescendo ovaj tjedan, mm odlazi na put, ostajem bez auta s djecom
![]()
Bravo, curečestitke svima
![]()
Posebno mi je drago što ste sve otrčale kako ste i planirale!
Flopi, pametno što nisi išla više, budući da si tek nedavno počela, samo polako naprijed, neka trčanje bude uživancija (pa i utrke), a ne preživljavanje.
Divne ste sve, a MB ima tako sretan (i zarazan) osmijeh cijelo vrijeme da se svaki put nasmijem kad je vidim, ko da sam ja trčala. MB, seka ti ima super tajice (ili je to frendica?).
Sigurna sam da će nas iduće godine biti više s foruma (odmah se kladim na Anci, zhang i sasu). Mene je ove godine spriječilo to što bih morala putovati s malim vrištavcem u AS, ne znam je li gore njemu ili meni, nadam se da će se do iduće godine stvari promijeniti :/
Bodulice, ima i ljudi koji prehodaju određenu kilometražu, bitan je motiv utrke i sudjelovanje.
Betty, samo ti dođi nama po podršku, ima nas još potencijalno anksioznih.
Ja sam luda od nespavanja, legnem oko ponoći, a mali se u zadnje vrijeme budi u pet i više mu se ne spava.
Današnji prijavak: neka kombinacija lowera (jump squat, MC, side to side lunge, pistols...) kojemu sam dodala plankove, sklekove i triceps dips. Stavila sam pulsmetar da usporedim s trčanjem (bila sam jednako mokra kao i sinoć kad sam trčala) pa evo:
- trening doma: 41 minutu, 194 kalorije, prosječan puls 109, maksimalan 145, aerobna zona 32 minute, anaerobna 9 minuta
- trčanje srednjim tempom (5:50 min/km): 42 minute, 433 kalorije, prosječan puls 161, maksimalan 188, aerobna zona 2 minute, anaerobna 40 minuta.
Duplo više kalorija, dakle, potrošeno trčanjem. Istina, ne znam kako bi bilo s nekim kućnim kardijom, npr. od Zuzke, probat ću jednom.
Pitanje za one koji rade pistols, desnom nogom se mogu spustiti i niže od pravog kuta koji tvore potkoljenica i bedro, lijevom ne mogu ni do ravnine koljena, kako to vama ide? Ne znam do čega je. Pretpostavljam da bez obzira na razliku trebam raditi jednak broj ponavljanja i serija?
Joj ovo zvuci bas zarazno !!!
Nego samo da ponosno prijavim da je ipak 2.dan nakon onih 150 iskoraka unazad bilo zatezanja ne bas upala al se osjetilo da sam nesto radila.Danci hvala na savjetu. Nema mi druge nego ponavljat ponavljat...
ja xanas s djecom na jarunu u o om parku oni se igraju a ja mrtva hladna legla na klupu i radim trbusnjake.movu mislit sto su ljhdi pomislili koja ludara.jos sam se zakacila s muzem jer sam ogrebala auto i to dosta i buntovno na njegovo durenje udaljila se ih parka i malo.protrcala po jarunu.prilika cini lopova he he
Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.05.2015. at 22:01
Vikki, pokusavaj prvo na stolicu sjesti i dizati se, pa onda na sve nizu razinu.
znam da je na fitness.com.hr bio clanak i pistolsima i mobilnosti zglobova. Mozda je do toga. A mozda je samo do toga da ti je desna noga jaca.
Mene boli glava. I boljela me prije dva tjedna. Isto u nedjelju. A inace me stvarno rijetko boli. Mozda se samo poklopilo, sad mi trenutno curi nos i kasljem, vucem neku prehladicu kroz sinuse..mozda je zbog toga.
Vidi vikki kako nas na trcanje vabi. Lijepo znanstveno s brojevima. Srecom je mozemo na statistici srusiti, nema dovoljan broj ponavljanja
Cure bravoooooo, ad mi je zao i samoj, jer sam akpo se sjecate nagovarala vas da idemo sve. No dobro uvijek ima nagodinu.
Ja sam danas gustala na suncu, pa sam izgorila u licu. Izgledam ko Rodni iz mucki, kad je zaspao u solariju![]()
Ja cu pistolse pokusati napraviti eventualno na koncetu sex pistolsa![]()
Looool na rodnija, spajka
Vikki, ja mislim da ne mozes nista pogrijesiti, radi i dalje koliko mozes. Probaj sa stolicom, dobro kaze zhang.
Lili, na tim istim klupama ja cesto vjezbam. Sklekove, dipseve, vijacu imam. Briga me ozbiljno.
I ja sam se zakacila s muzem
Danas sam trcala, malo su me boljele noge (taman kad sam vikki jucer rekla da me ne bole vise) no bilo je unatoc tome odlicno.
Dan je bio ok. Iskafenisala sam sedok su djeca landrala. Obozavam mala mjesta, daju takvu slobodu! Onda rucak i put za zagreb.
Za kraj dana trcanje, tusiranje i sad idem nesto citati. Nemam nijednu seriju![]()
Bravo cure trkačice![]()
Posljednje uređivanje od larmama : 03.05.2015. at 22:16
Spajka LOL
da je više ponavljanja, trajalo bi dulje, pa ti dođe na isto
i da, sve ćete vi meni trčati
Jedino nisam sigurna za ovo aerobno/anaerobno, Danči, pomagaj, na mom satu je to fat burn/fitness condition.
Zhang, hvala
Anci, ja ne kužim jel to do previše lowera, južine ili čega, ali danas sam dva-tri sata s malim hodala po maksimiru i isto su mi noge olovne.
OK je vježbati na otvorenom, u maksimiru i na atletskoj to redovito viđam. Ako zhang može na plaži s kamenom u ruci, možete i vi na sportsko-rekreacijskom mjestu
Lili, dobro si prošla, ja sam prije neki tjedan izlazila svojim autom s parkinga pred kućom i udarila MM-ov kojemu je ostao visiti branik (a mjesta ko u priči). Štono bi se reklo, jednim udarcem dvije muhe
![]()
Ajme cure nasmijaste me i utjesite
Ja pazeci da njezno sidjem s plocnika nisam skuzila stup kraj mojih vozacevih vrata i cijela sam izgrebala i ulupila fakat ne znam sta mi bi.steta je velika al sta sad zao mi je ne mogu vratit vrijeme.
Anci vidim da se pratimo po parkicima i svadjama s muzevima lool
Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.05.2015. at 22:49
Btw nasla sam neke vjezbe za bedra sutra stavljam link. I pocinjem.
Al mislim da bih trebala skinut 2 kg i to bi onda bilo super.dobro je i ovako al s 2 manje bi bilo super.
Nemam pojma o dijetama nisam taj tip a i meni to bas tesko ide .skidanje 2-3kg jer nije to neki bas visak.
Kad se sjetim nakon 2 trudnoce sam se bas namucila da skinem 3 kg ko da sam skidala 10 al skinula sam ih.
A vec sam gore ravna trbuh fakat cvrst nije da se hvalim al tako je i kad skinem te 2 kg nadam se za 2mj bit cu gore kost i misic![]()
Kri o napisah htjedoh rec da cu gore bit kost i koza pa nisam pametna hmmm...
Kruskolike neka ideja?
Sad sam dole vel 38 a gore 36.
Nasmijala sam se pošteno
Ja vježbam čak i na selu kad idemo kod mm-ovih, i to na terasi pa me pola sela vidi. Onda idu komentari da sa mnom nešto nije u redu. Ali iskreno, kako je Anci rekla, ma boli me... zato Lilli, samo opali
Što se tiče prehrane Lilli, samo reduciraj slatko i bijelo brašno i ići će
Vikki, aerobna je ona u kojoj mišići troše kisik a ide od 55% - 90% od maksimalnog HR. Anaerobna je ona u kojoj mišići troše glikogen iz mišića uz povećanje mliječne kiseline i vrti se na razini od 85% od maksimalnog HR. Idealna je pak zona za skidanje masti od 55%-70%, dakle umjereni cardio...
Ja sam i dalje u banani. Temp se kreće od 37-37,5, potpuno sam zaštopana, dišen na usta što me užasno smeta jer očito ni grlo nije ok, a onda od nadražaja krenem i kašljat. Ma koma. I to sve nakon 11 dana antibiotika. Dajte vi meni recite je li to normalno?! Imam antibiotike za još 4 dana, sutra moram na posao, a ja se osjećam zgaženo![]()
Sorry što cviljakam, ali sam više luda sama sa sobom i što niš fizički ne mogu...
Vikki i danci, sta radim s HRM? Nisam jos dobila Garmina, ali sam danas malo gledala you tube tuturiale. Jel si minimalni puls sama izmjerim? A max? I cemu mi to sluzi? Na kaj obracam paznju vikki kad trcim? Jel ga ti Danci furas i kad samo vjezbas? Koliko pitanja!!
Sasa![]()
Sorry! Moram!
Sjetit ces se zasto si ga kupila :D
Mm ne koristi hrm, samo sat.
I stalno ga aktivira, danas cak i po svom rodnom (malom) gradu trackira :D
Minimalni ćeš izmjeriti odmah ujutro u krevetu, mirno leži, duboko diši, opusti se. A maksimalni ćeš dobiti tako što ćeš otići trčati 30min, maksimalnim tempom koji možeš održavati u tih 30 min. Dakle bez velikih skokova, ne se ubit na početku pa na kraju jedva ideš, nego što konstantnije. Kad dođeš kući, upload-aš podatke na neku od stranica (ja koristim garminovu i stravu, ali vjerujem da i endomondo ili runkeeper imaju tu mogućnost) i pogledaš koja su ti 3 max HR pikova tijekom tih 30 min. Izračunaš prosjek ta 3 i to ti je max HR. Onda to min i max lijepo ukucaš u satić i eto ga! On će ti onda signalizirati u kojoj zoni trčiš (to namjestiš kao info na ekranima koji se vrte u krug), može ti bipat ili vibrirat kad izađeš iz zone tako da možeš ciljane treninge radit. Kvaka je da kako treniraš, tvoj se max HR mijenja. Zato bi ovo trebalo mjeriti s vremena na vrijeme.
Ja ti svoju ljepoticu nosim stalno (mislim na sat). Skidam samo za kupanjeHR stavljam samo kad vježbam/vozim bike/idem na Sljeme i pri neslavnom pokušaju trčanja....
Btw. i ja bih tako voljela s vama slijedeće godine ali tako me strah vražjeg koljena![]()
Joj danci zao mi je da te jos drzi.proci ce valjda ovih dana.mogu mislit kako te iscrpiloi svaka cast sta ti sve znas .
Jel tebi to mozda struka?.
Danci, hug, nije normalno, bas mi je zao. I mene, evo, boli grlo. I ne spavam. Spavala sam sat vremena kad se mali probudio odmah iza ponoci i otad cvili, nemam pojma sto mu je. Cetvrti dan antb., mislim da uho vise ne boli, ne kaslje. Udara me, vrti se po krevetu, cendra, i ako uskoro ne odspavam bar sest sati (ne mora biti u komadu) zavrsit cu na psihijatriji.
Sasa, evo rekla je Danci. Izracunat ces si aerobnu/anaerobnu zonu i gledati da vecinu kilometara radis u aerobnoj, tempo i brzinska trcanja u anaerobnoj. Moja je aerobna do 163 otkucaja i gledam da mi prosjecan puls bude do te brojke. Ako trcim dionice, tempo, krace relacije (5-6 km) ili utrke, onda moze ici i vise.
Danci, onda taj podatak na mom polaru fat burn i fitness condition ne odgovara potpuno aer. i anaer., jer mi fitness condition pokazuje vec pri pulsu iznad 130 (na temelju prve 2-3 minute otkucaja kad krenem trcati on procijeni tu granicu izmedju fb i fc).
Lili, pa sta fali 36/38 kombinaciji, i ja sam ta velicina i ne izgleda lose. Kruske bi opcenito trebale ojacati ramena pa ce manje biti kruske. Prije toga mozda izgubit koju kilu da ode salo (i s bokova). Aj ti lijepo stavi fotke pa da mi to vidimo![]()
Vikki, nadam se da si uspjela otići u krevet i da sad lijepo spavaš.
da mi se uspiješ naspavati, užasna su ova buđenja.
A noćas ko da je bilo nešto.....i moj je dramio negdje od ponoći na dalje, panično vriskao, vikao ne ne, mlatio sve naokolo....
Lilli![]()
E da, nije mi struka...
Posljednje uređivanje od Danči29 : 04.05.2015. at 06:15