Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 178

Tema: Torba za u rodilište

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno Torba za u rodilište

Drage trudnice i mame,

što će se naći u vašoj torbi za u rodilište? Ima li nekih stvari koje ste pri prethodnom porodu nosile a da vam nisu trebale odnosno da niste ponjele a da su vam trebale?

Kakva 'torba' se pokazala najpraktičnijom-mali koferic, manja putna torba ili nesto trece?

Koje 'marke' od stvari poput jednokratnih gacica, ulozaka za rodilje, krema za bradavice i sl. su vam se pokazale najboljima?

Ako imate bilokakve dodatne savjete i vise su nego dobrodosli! Meni je prijateljica prije 2 tjedna rodila u Petrovoj i neke stvari mi stvarno nebi pale na pamet za ponjeti kao npr.plasticne case jer kaze da caj i mlijeko donesu u malim vrcevima ali bez casa ili npr. ne jedna nego 5-6 rola wc papira jer ga rijetko nadopune a odmah se potrosi s obzirom da rodilje nakon poroda jako krvare i cure... Takodjer sam čula različita misljenja o vir90 uloscima pa kakvi su se vama pokazali i dali ste imali neko drugo 'rjesenje'?

S obzirom da sam u 3. tromjesecju i ovo mi je prvi porod a moram pocet slagat torbu svi savjeti su dobrodosli!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

evo ja cu ti samo proslijediti svoj popis... prva mi je trudnoca, iskustva nemam, ali po iskustvima kolegica i poznatih ljudi sam si sastavila sto mislim da ce mi trebat i sto cu nositi.. ako nesto i zafali, hvala bogu posjete su svaki dan a zivimo 10min od bolnice...

ponjet cu si manju putnu torbu jer mislim da je jednostavnije nego kofer (IAKO iskreno zadnjih par dana razmisljam i o kofercicu sa sifrom jer cujem da se dosta krade u sobama kad odes na pregled... ne neke vece stvari ali gelovi za tusiranje samponi, ulosci, pelene i tako neke stvari... pa cu mozs i uzet kofer i gurnit ga sam ispod kreveta )

TORBA ZA PORODILIŠTE

* Zdravstvena kjinžica
    * Trudnička knjižica
    * Knjižica sa UZV
    * Potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru (ostali nalazi)
    * Nekoliko paketa vatenih uložaka (vir80 Crveni)
    * Grožđana mast ili labelo za usne
    * Grudnjak za dojenje
    * Jastučići za grudnjak
    * Spavaćice
    * Ogrtač
    * Papuče (plastične)
    * Čarape
    * Stvari za osobnu higijenu (četkica, pasta za zube, ručnici, gel za tuširanje šampon, krema za ruke)
    * Wc papir, Papirnati ručnici
    * Gaćice (jednokratne)
    * Nešto za čitanje
    * Plastične čaše, voda ili sok
    * Pribor za jelo
    * Krekeri ili neki suhi keksi
    * Mobitel + punjač
    * Vlažne maramice (+ domestos maramice)
    * IZDAJALICA + nastavci silikonski za dojenje

BEBA

*Pelene – najmanje
    *Švedska pelena
    *Vlažne maramice
    *Krema

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam nedavno rodila u petrovoj. Stvari za bebu vam ne trebaju jer oni presvlace bebe. Tek kad idete doma neka suprug donese.
    Torba neka ne bude prevelika jer su u nekim sobama ormari dosta uski.
    Wc papir obavezno jer ne da ga ne popunjavaju nego ga oni uopce ne daju. Morate imati svoj.
    Meni su vir 80 bolji od lole jer imaju s donje strane nesto sto ipak stiti da ne procuri ispod..
    Inace u ljekarnama imaju za kupiti one kao pelene gace za odrasle koje su se meni pokazale super za ta prva dva tri dana.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Krema za bradavice ti ne treba, najbolja krema je tvoje mlijeko...
    U petrovoj se spava pod svjetlima pa ako mislis da ce ti smetati ponesi,ono,nesto za na oci za spavanje.
    Dodala bi na popis i dva tri rucnika.
    Nemoj nositi previse stvarix radije neka ti suprug donese svaki novo sto treba..
    E da moras imato svoju spavacicu pa svakako uzmi dvijex jednu za porod jednu za nakon sto se otusiras..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ajde jasno mi je donekle da se wc papir ne popunjava, to jest da zafali, ali da ga uopće nemaju, to jest nedaju, mi nikako nije jasno.

Ivana, složila bih se ja sa tvojim popisom, al mi je ono nešto za čitanje najviše upalo u oko. Misliš da ćeš imati vremena čitati? Al dobro, neka se nađe pri ruci.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja bi u torbu prvorotkinji kao obvezno stivo stavila Rodin kljun..u Petrovoj pogotovo jer tamo ga ne dijele.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Giussepe- znaci za bebu netrebam nositi pelene, kremu za guzu i vlazne maramice?To sve oni imaju/daju? (S obzirom da ja isto mislim u Petrovu)

Ivana-ti imas tu cuvenu trudnicku knjizicu? Ja osim zdravstvene i svog fascikla sa svim nalazima i papirima nemam nista drugo
    Posljednje uređivanje od *Butterfly* : 03.05.2015. at 00:40

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

imam, kod nas se jos uvijek upotrebljavaju super mi je to i za uspomenu kasnije!

a za citat ja sigurno necu nosit jer mi sve na mobu - ako i zatreba... ali legice koje su isle ranije lezat do poroda i jedna koja je ostala 10dana u bolnici poslije, kaze da su ih knjige spasile... pa et nek se nadje na popisu

Kod nas u os moras nosit svoje pelene, kremu i vl.maramice za bebu dok ste tam, oblace njihove benkice... i kad izlazis nosis ono tipicno oblekica, dekica, autosjedalica i to...

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

U Petrovoj sestre presvlace bebe. Ne treba ti nista od robe ni od kozmetike za bebu. To se tamo ne nosi..
    Dakle tek zadnji dan kad ides doma, suprug donese robicu, jednu do dvije pelene i vl. Maramice i to se pri izlasku da sestri da sredi dijete pred tobom. Ponesi i bar dvije tetrice.
    Tad ce ti objasnit i kako trebas pupak njegovat. Obucibce dijete i staviti ga u AS i onda mozete kuci

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Trudnicka knjizica isto ne treba. Vazno je na porod ponijeti sve nalaze od trudnoce i obavezno nalaz krvne grupe..

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj miš je dosta spavao tako da sam ja dosta čitala.

On topic..ja sam ponijela majice na bretele, 3 komada, jer mi je bilo vruće i dosta sam se znojila. U sobi je bilo pakleno.
    A puno bolje sam se osjećala kad sam bila u suhom.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da popis poprilično ovisi o rodilištu, tako da su ti friška iskustva iz tog rodilišta najmjerodavnija.

Po meni su must have Multimum komprese za bradavice (prvo dijete mi je u komadu! provelo 7, a drugo 12 sati sišući tu čarobnu drugu noć; ranice nisam imala), Labelo i krema za ruke (u rodilištu oni plivasept otrovi za ruke), vlažni toaletni papir, Chicco ulošci+neki invisible night kao podloga (imaju u Mulleru i neke pamučne perive gaćice sa nepropusnim dijelom na sredini, nisu loše), neki običan steznik za trbuh (da stisne malo maternicu i organe na mjesto, osjećaj je puuuno bolji).

Najbolje "piđame" su mi bili donji dijelovi piđama i HM majice za dojenje. Baš sam bila cool praktično odjevena

Ja sam imala vremena za čitanje, ali sam to vrijeme provodila na mobu.

Izdajalica i šeširići mi nisu bili potrebni, a šeširići su i inače dosta veliki neprijatelji dojenja tako da preporučam da se informirate.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kod nas uopce nije bilo WC papira, svako je donio svoj. za bebu smo morale imati pelene, jer nekad su imali nekad ne. kremu su imali. pribor za jelo ti treba jedino ako ce ti neko izvana nositi hranu. trudnicka knjizica obavezno i svi ostali nalazi koje imas. bebu oni presvlace u svoju robicu, tako da ti treba samo za izlazak iz bolnice. ja sam imala jednokratne gacice od DM-a, ali nisam se bas usrecila sa njima, bolje su one mrezaste.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas uopce nije bilo WC papira, svako je donio svoj. za bebu smo morale imati pelene, jer nekad su imali nekad ne. kremu su imali. pribor za jelo ti treba jedino ako ce ti neko izvana nositi hranu. trudnicka knjizica obavezno i svi ostali nalazi koje imas. bebu oni presvlace u svoju robicu, tako da ti treba samo za izlazak iz bolnice. ja sam imala jednokratne gacice od DM-a, ali nisam se bas usrecila sa njima, bolje su one mrezaste.
    Upadam ko padobranac i ja sam kupila te u dm- u,sta ti je smetalo s njima? Mozda da kupim i tih mrezastih par komada ,jel to one iz ljekarne?

E da,maco ,to za multi mam komprese sam bas iz tvog nekog davnog posta zapamtila i ne idem bez njih u rodiliste dojenja se bojim ko... a zelim da uspijemo

I jel moze neki komentar na jeftinu kremu za bradavice iz dm-a? Jel je ok il ipak da kupim puleran?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Babylove ona? Meni su rekli da je super...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam nakon prvog poroda definitivno odustala od vir ulozaka i dm jednokratnih gacica. Ovaj put nosim chicco postpartum uloske i gacice. Ulosci su veliki, a gacice djeluju prostranije i puno udobnije.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Upadam ko padobranac i ja sam kupila te u dm- u,sta ti je smetalo s njima?
    rasirile su mi se odmah i nisu mi dobro drzale ulozak. one mrezaste su mi bile puno, puno bolje. mi smo dobile jedne prvi dan u rodilistu, nisam ih kupovala, ali sam ih negdje vidjela kasnije da ih imaju. da li isto u dm-u ili u apoteci, ne znam vise.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ja sam koristila babylove i bila mi je ok. Ja sam malo kombinirala svoje mlijeko i tu kremu, tj. nju bi stavljala ako bi osjetila da su mi bradavice jako osjetljive.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Maca gdje kupiti Multimum komprese? I kako to funkcionira?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ima ih u ljekarnama... a kolko su meni objasnili te kao "trakice" stavis i drzis izmedju 2 dojenja na bradavicama

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    ima ih u ljekarnama... a kolko su meni objasnili te kao "trakice" stavis i drzis izmedju 2 dojenja na bradavicama
    nisam maca al ti mogu pomoći http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/319/

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    rasirile su mi se odmah i nisu mi dobro drzale ulozak. one mrezaste su mi bile puno, puno bolje. mi smo dobile jedne prvi dan u rodilistu, nisam ih kupovala, ali sam ih negdje vidjela kasnije da ih imaju. da li isto u dm-u ili u apoteci, ne znam vise.
    kod nas u dm-u nema mrežastih samo te neke kao obične u nekim pastelnim bojama koje sam kupila , potražit ću još u ljekarnoj

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    kao obične u nekim pastelnim bojama
    da, to su te kao njihove, ali mi se nekako cini da sam vidjela tamo i te mrezaste (ne njihova marka), ali su bile skuplje. mozda da pogledas i u mulleru, mozda su jeftinije nego u apoteci.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

U baby centru sam vidjela mrezaste.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja sam danas kupila mrezaste u ljekarni 1 paket za probu doma da vidim. Uzela sam M velicinu. 5 komada je u paketu i 17kn i nesto sitno kostaju. Neznam koliko su u DMu.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja cu nositi nekoliko paketa vir, babylove kremu za bradavice,2 spavacice, pelene za bebu-mali paket, sredstvo za dezinfekciju ruku, 2 manja rucnika, kozmetiku najnuzniju, wc papir, nesto za grickanje i bocu vode. I rukavice za bebu da se ne izgrebe. Ostalo mi nije trebalo prosli put.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stavila sam već, ovako:

1. toaletni papir, 2x,
    2. ručnik,
    3. kremu (uzorak) koji sam dobila od sestre
    4. paket jednokratne gaće, 2x
    5. paket pamučnih uložaka, 4x
    6. kapica i košulja za partnera, ako ne budu imali u bolnici
    7. pidžama,
    8. sapun,
    9. par umetaka za grudnjak

Još moram ubaciti:
    10. pelene,
    11. odjeću za nju,
    12. možda ogrtač kućni, ako nađem jeftino
    13. papuče
    14. dokumentaciju

Pregledat ću još internetom što bi valjalo dodati.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.05.2015. at 14:09

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za bebu:
    Pelene newborn,vlazne maramice 1x,krema,gaza za bljuckanje dok podrigne.

Odjecu za bebu i mene za izlazak iz bolnice cu ostaviti mom mužu u as ili košari vec spremno.

U rađaonu nosim jednu vrećicu a ostatak ce mi muz doniti iz auta kad rodim.(bebi gore navedeno vec i meni za u sobu stvari)

Za rađaonu...
    -Vrećica za robu koju cu skinuti sa sebe pa ce ju med.sestra predat mom muzu.
    -Trudnicka i zdravstvena i uputnica.al mislim da oni odma vrate zdravstvenu mom muzu jer me on ode upisati u bolnicu.a mozda to sad i oni sami obave.
    -mobitel napunjene baterije i iskljucen blic obavezno zbog bebinih okica kad budem slikala
    -papuce...i carape...nekog drhtavica uhvati
    -vir80 ulosci i nocni veliki
    -jednokratne gacice....iza poroda dok jos u boksu lezim a ide krvi odma medu noge stavim vir.spavacica netriba jer cu biti u njihovoj.
    -voda,krekeri
    -gumice i spangice za kosu da mi ne smeta
    .....sav nakit doma skinuti sa sebe i lak sa noktiju skinuti.

Za u sobu:
    Punjac za mob
    Japanke za tusiranje
    Puuuno vir 80 i velikih nocnih i jednokratnih gacica.
    Pamucne gacice,carape,grudnjak za dojenje i pidame.ja spavacice nevolim.a i u pidami mi bolje drze ulosci
    Sesirici za dojenje jer nemam bradavice
    Wc papir
    Vlazne maramice
    Krema za bradavice
    Tablete za bolove
    Rucnik mali za lice
    2 za tusiranje
    Kozmetika....cetka za kosu,,cetkicu i pastu za zube,labello,krema za lice,stik....to je osobno tko sto zeli.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Plivaseptblue za dezinfekciju ruku
    Jastucici za cice

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

krema za bradavice

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    krema za bradavice
    Kupila sam babylove a imam doma i bepanthen.a moze i bademovo ulje s kojim se mackam.svr je to ok.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja san imala purelan i spasilo me...a ti se vec mazes?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    ja san imala purelan i spasilo me...a ti se vec mazes?
    Procitala sam da ih je ok mazat i prije poroda da omeksaju.i razlika mi je velika.vec pripremam cice jer ni nemam bradavice.mogu dojiti samo sa sesiricem.a nesmijem ih u trudnoci nikako stimulirat pa ih mackam da budu mekane.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj *Butterfly* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas kupila mrezaste u ljekarni 1 paket za probu doma da vidim. Uzela sam M velicinu. 5 komada je u paketu i 17kn i nesto sitno kostaju. Neznam koliko su u DMu.
    Dobro da si rekla ovo "za probu" !! Idem ja sinoc probat moje te iz dm-a i ajme- moje dupe ne stane u to!!!! Dobro da nisam tak otisla u rodiliste !!! Nemam pojma koji sam ja to broj uzela !! Il mi je guzica tooooliko narasla definitivo idem u ljekarnu po mrezaste, jer muller nemam a ni baby centar u blizini,samo ,sad sam u soku ,jel imaju toliko velike gace za moju guzicu?!?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

arlena, chicco ima mrak gace, kao i postpartum uloske. U njihovom ducanu u King Crossu ih imaju i izvan pakiranja za pogledati.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    arlena, chicco ima mrak gace, kao i postpartum uloske. U njihovom ducanu u King Crossu ih imaju i izvan pakiranja za pogledati.
    Uzela sam njihove uloske ,a pogledat cu i za gace ,tu di sam kupila uloske jer zg i civilizacija mi je daaaleko

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Tablete za bolove
    dodano

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Koje tablete za bolove smijemo kao dojilje?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Paracetamol i ibuprofen su dozvoljeni, bar tak pise

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

E vidis tablete za bolove mi nisu pale na pamet!pisem

Ja sam danas u DMu kupila od Biobaze kremu za bradavice koja se ne ispire, ima 37g i kosta 19kn. S obzirom na sastav isto kao i purelan samo puno jeftinije. Ima i babylove od dma za 12kn ali je nesto manja gramaza i biobaza mi se cini 'prirodnija' s obzirom na njihove proizvode inace.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tablete za bolove su meni davali u rodilistu i to ketonal...uglavnom su sestre svaki put pitale da li trebam

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni je frendica donijela Lupocet 1000, šumeće. 500mg mi nisu bile enough

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni su bili gori bolovi u maternici i krizima dok sam dojila nego sam porod.
    I pnda sestre nude za bolove...al nekad ih nikako docekat.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni su znale ostavljati i po dvije tabletice a ja kad su nudile nisam odbijala iako nisam uvijek sve popila, al mi je dobro doslo za kasnije bas doma

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iskreno, nije mi jasno za šta ste dobivale tablete za bolove i zašto ih nosite sad u torbi?
    Jel to inače normalna procedura ili?

Ja, Bogu hvala, nisam imala nekih bolova osim tih par šavova šta sam imala, ali ni blizu za tablete

Sad me malo trta jer mi je ova trudnoća donijela sve one tegobe koje u prvoj nisam imala
    Na šta se to trebam pripremit? kakvi bolovi? zašto točno?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam imala straaaasne bolove u maternici dok bi dojila.jer kad se doji maternica se steze i vraca se.tako su mi rekli i to pamtim kao uzasne bolove.lakse sam rodila nego to na pocetku kad se vraca.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam inače protiv medicine, farmacije, ili takvo što, ali mi ne pada na pamet uzimati tablete. Ući će u organizam i u mlijeko bez obzira što ovi na kutiji pisali da je sigurno. Sve trpim stoički, kao i migrene kada su me znale hvatati.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 07.05.2015. at 01:35

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nakon trećeg poroda kada sam dojila imala sam osjećaj da imam trudove. Eto toliko me boljelo.
    Na sv.duhu vas pitaju i daju vam paracetamol, ali napomenu da se uzimaju dvije.
    Kažu da od jedne nema koristi.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisam to pojma imala
    kad sam rodila, bili smo ispred boxa cca 2sata, mazili se i dojili
    primalja je stvaeno često dolazila pitati jesam li dobro, jel sve ok
    pogledala bi jel maleni doji

kad sam osjetila ta neka stezanja i vrućinu između nnogu, pretpostavila sam da krvarim al nisam znala da je to normalno
    rekla sam primalji da mislim da krvarim i pitala je šta je to
    ona je rekla da kod dojenja se otpušta 'hormon sreće' i pritom sad dolazi do stezanja maternice i ona odbacuje višak krvi koji još ima
    rekla je da je to normalno

mene to nije bolilo srećom. samo stezalo al nije bilo ništa za intervenciju

u svakom slučaju, drago mi je znati da vaša iskustva
    ovaj put možda bude drugačije, stvarno ne znam

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mene nakon oba poroda pri dojenju bolilo kao trudovi, ali nisam pila ništa protiv bolova za to.
    Ne znam niti bi li tablete pomogle , pošto se bol javljala par puta tijekom podoja, a (osim tog maratonskog nacicavanja drugu noć kod oba) nisam dojila stalno.

Inače, ibuprofen je prvi izbor analgetika uz dojenje. On se ne izlučuje u mlijeko dok paracetamol da.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •