Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 178

Tema: Torba za u rodilište

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam inače protiv medicine, farmacije, ili takvo što, ali mi ne pada na pamet uzimati tablete. Ući će u organizam i u mlijeko bez obzira što ovi na kutiji pisali da je sigurno. Sve trpim stoički, kao i migrene kada su me znale hvatati.
    kad je moja beba imala dva mjeseca, ja sam dobila upalu pluća i vrlo visoku temperaturu koju sam non stop morala skidati. Pila sam paracetamol i brinulo me što ga toliko pijem i kako će to utjecati na moju bebu, pa sam malo googlala i našla članak doktora Grgurića, vjerojatno najvećeg našeg stručnjaka za dojenje, gdje je pisalo da je količina paracetamola koja se izluči u mlijeko iz moje, odrasle, doze višestruko manja od doze paracetamola koja je za tu bebu ako njoj za nešto treba.
    Tako da, razumijem da ti nije lagodno, ali ne moraš trpiti strašne bolove radi bebe, a nekad će ona puno više dobiti ako si ti u stanju npr nosit je i tješit.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A kakve ste torbe nosile? One ko putne? Kofer? Što se pokazalo najprakticnije?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja ketonal inekcije i kasnije tablete......cure su uzimale cepice voltarena.....

zadarmam....sa mnom je u rod ilistu bila jedna mama....nije imala bradavice, pa su joj donijeli sesirice, mucila se i na kraju bacila sesirice, odbacila sve savjete od babica i nasla neki svoj sistem za dojenje bez sesirica i icega...ali svakome pase nesto drugacije... joj meni je mlijeko doslo tek 4.dan...do tada cicanje i natezanje prazne cice..ajme

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ma kakav kofer, ja obicni ruksak .. sa higijenskim potrepstinama i bocom vode. svaki dan mi je netko dolazio i ja bi javila ako mi sta trebma. drugo su cure koje su u bolnici po mjesec dana prije poroda, a ono sta ostajemo 2-3dana...stvarno nista ne treba. spavacicu dobijes, trebaju ti samo mrezaste gacice i ulosci.....i carape..

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kod nas treba i spavaćica i neseser i ručnik jer te odmah nakon poroda odvedu prvo na tuširanje dok pedijatar ptegleda dijjete

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj *Butterfly* prvotno napisa Vidi poruku
    A kakve ste torbe nosile? One ko putne? Kofer? Što se pokazalo najprakticnije?
    samo vodi računa da ti stane u onaj uski bolnički ormar
    kod nas ne dopuštaju da torba stoji ispod ili pored kreveta
    mora sve u ormar
    Posljednje uređivanje od alkemicar : 08.05.2015. at 07:05

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da je stvarno puno zahvalnije raspitat se na temi u rodilištu u koje ideš, butterfly, probaj je naći u tražilici, jer uvjeti se znaju dosta razlikovat
    ali, da, ja sam isto nosila u ruksaku, a mužu javljala šta mi još treba za donijet.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kod nas trebaju i pelene za bebaca ,pola male putne torbe mi je zauzeto pelenama pola uloscima drugo mi ne stane jedva sam nagurala ogrtac i papuce i wc papir i neseser! Al ajd bar mi ne treba spavacica ,daju njihove

Tangerina je u pravu,sve je to razlicito od bolnice do bolnice. Meni je sogorica rodila prije 15-tak dana pa znam sta mi treba.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Arlena, ne moras nositi cijeli paket pelena i uloske za 3 dana. Neka ti muz donosi po potrebi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hoćete li vi nositi japanke ili baš klompe za rodilište? Gledam ima nekih u Intersparu klompi, al su mi tako gadne, gumene. Ježim se od toga. Htjela bih uzeti neke japanke, ali ne znam je li to uobičajeno. Da ne bih jedina tamo gacala u tome.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hahahhaha, sori, ali baš si me nasmijala, koliko znam nema propisano neko pravilo o klompama
    ja sam nosila japanke koje sam inače nosila to ljeto, ništa posebno
    ne sjećam se šta su druge žene nosile

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ja sam sad 2x bila u bolnici jedan period jer sam na strogom mirovanju
    uvijek u bolnicu sa sibim nosim normalne papuče (ovisno o god.dobu) i bavezno najobičnije japanke u kojima idem pod tuš da ne pokupim kakve gljivice boosonoga
    niti nakon prvog poroda, niti kad sam bila zbog konizacije 7 dana u bolnici niti sad ova 2x nitko drugi to nije nosio
    još su me pitale cimerice zašto imam japanke za tuširanje
    ne znam, valjda sam ja čudna po to pitanju
    nebitno mi je kakve su te za pod tuš, a ove druge uzmem svoje od doma.
    ionako uvijek imam bar 2 para papuča nekog godišnjeg doba
    kad jedne operem, druge nosim i tako

čivječe sad sama sebi zvučim ko neka frikuša

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku

ma nisi. ja doma imam dva para kroksica i non stop ih perem u masini. sta sam onda ja

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

evo ja sam sad 2x bila u bolnici jedan period jer sam na strogom mirovanju
    uvijek u bolnicu sa sibim nosim normalne papuče (ovisno o god.dobu) i bavezno najobičnije japanke u kojima idem pod tuš da ne pokupim kakve gljivice boosonoga
    niti nakon prvog poroda, niti kad sam bila zbog konizacije 7 dana u bolnici niti sad ova 2x nitko drugi to nije nosio
    još su me pitale cimerice zašto imam japanke za tuširanje
    ne znam, valjda sam ja čudna po to pitanju
    nebitno mi je kakve su te za pod tuš, a ove druge uzmem svoje od doma.

onda sam i ja frikuša

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja sam nosila japanke za tusiranje i sad cu za ovoj porod isto

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

samo vodi računa da ti stane u onaj uski bolnički ormar
    kod nas ne dopuštaju da torba stoji ispod ili pored kreveta
    mora sve u ormar
    Ni u zd nedaju.sve mora stati u mali nocni ormar.ispod kreveta nista nesmije biti.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    ja ketonal inekcije i kasnije tablete......cure su uzimale cepice voltarena.....

zadarmam....sa mnom je u rod ilistu bila jedna mama....nije imala bradavice, pa su joj donijeli sesirice, mucila se i na kraju bacila sesirice, odbacila sve savjete od babica i nasla neki svoj sistem za dojenje bez sesirica i icega...ali svakome pase nesto drugacije... joj meni je mlijeko doslo tek 4.dan...do tada cicanje i natezanje prazne cice..ajme
    Nikad nisam imala bradavice...jedva nesto malo.i to je bilo mucenje prva dva dana jer mi je odmah krenulo mliko i mastitis me uvatia vec nakon par dana.sa sesiricima je bilo super.beba je u 1mj dobio priko 1kg.
    Ali bez sesirica nije moga bas za nista se uvatiti da bi vukao.sada nakon svega bradavice su mi jos gore.skroz uvucene.tako da su moji sesirici kupljeni i prokuhani.spremno cekaju.i uzela sam small velicinu tako da je bebi lakse na pocetku.
    Pokusala sam i sa izdajalicom tada izvlaciti bradavice ali nema sanse.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja imam uglavnom ravne bradavice i spasilo me ovo http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/SCF157_02-IMS-hr_HR?wid=380&hei=335&$pnglarge$
    taman nekako te školjkice naprave vakuum i izvuku ih donekle da ih dijete može primiti
    mene su spasile sa starijim sinekom

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene zanima, a što rade s onima koji nemaju nekoga tko bi im nosio stvari? Netko si pripremi sve odjednom i što onda s ruksakom koji ne stane u ormarić? Izbace ga?

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Arlena, ne moras nositi cijeli paket pelena i uloske za 3 dana. Neka ti muz donosi po potrebi.
    Rekla sam mu da mi ne dolazi nek dodje vidjet bebu i mene taj prvi dan i dalje nek iskoristi da si izorganizira poslove da napravi sto vise dok smo mi u bolnici,jos ak bude cr ,bit cemo vise dana a gubi pola dana ak ce dolazit u posjetu bolje nek si napravi tako da bude slobodan kad dodjemo doma,vise ce mi koristiti (bavimo se poljoprivredom pa bas ne moze uzet godisnji ) tako da svakako vucem sve sa sobom

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene zanima, a što rade s onima koji nemaju nekoga tko bi im nosio stvari? Netko si pripremi sve odjednom i što onda s ruksakom koji ne stane u ormarić? Izbace ga?
    ja nisam ostavljala ništa da mi donose iako mi je imao tko donijeti
    znači imala sam jednu torbu sa mojim i bebinim potrpštinama i stalo je

ne znam u koje rodilište ideš i kolike su sobe, ali u du rodilištu imaš po 4 žene u sobi, uz svaku još mali krevetić u kojem dijete spava i stvarno bi bila koma da u tako malom i natrpanom prostoru svaka još stavi kufer na pod
    pa razbio bi se netko preskačući preko toga
    a kako bi se to i očistilo ujutro i oribalo
    ne znam... ne možeš bez nekih stvari, a opet ne treba pretjerati

opet, lakše je npr ljetnicama nego zimskim trudnicama (tanka spavaćica, a ne debela pidžama+šlafrok, čarape ni ne trebaju, sva roba je nekako tanja i više stane u torbu..)
    jel tebi sad skoro termin ili sam krivo uhvatila?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Za mjesec dana, u Merkur.

Nosim onaj sportski ruksak, srednje veličine. Morat ću ponijeti i autosjedalicu (zovem taxi nazad). Mislim da ću ih u bolnici sve pitati jer ako ne dopuštaju ne znam što ću.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zutaminuta taxiji imaju autosjedalice, samo moras naglasit kada ih zoves. Uzmi dvije tetre da ju oblozis i ok ce bit

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

E, to nisam znala. Hvala.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja bih na tvom mjestu ipak nazvala taksi službu prije i vidjela kakve as imaju
    jer ne igra ti ako nije as jaje, pretpostavljam, a oni često znaju imati te od 9kg pa na više
    barem ovi naši tu po dbk
    čisto provjeri da si mirna

a možda možeš na sljedećem pregledu u Merkuru pitati ima li šanse da negdje smjestiš svoju as s obzirom da te neće nitko doći uzeti i da se vraćaš taksijem
    možda ti nađu kakav kutak za to, možda

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za mjesec dana, u Merkur.

Nosim onaj sportski ruksak, srednje veličine. Morat ću ponijeti i autosjedalicu (zovem taxi nazad). Mislim da ću ih u bolnici sve pitati jer ako ne dopuštaju ne znam što ću.
    A neka frendica ako nemoze nitko od obitelji.?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Koliko ranije tj prije predvidjenog termina ste spakirale torbu da ceka spremna?

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja svoju već imam spremnu, ali ovo su iznimne situacije jer sam od 26tt pod prijetnjom prijevremenog porođaja zbbog skraćenog cerviksa
    strogo mirujem, al ne znam kad se može desiti da ću trebati ići pa je spremna već otkad sam s 30tt dobila dexametazon za bebina pluća

u prvoj trudnoći je sve bilo uredno i spremila sam torbu 3 tjedna prije

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    A neka frendica ako nemoze nitko od obitelji.?
    Nitko takav.
    Citiraj *Butterfly* prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ranije tj prije predvidjenog termina ste spakirale torbu da ceka spremna?
    Imam četiri tjedna i napola je spakirana. Nedostaju japanke, tetre, i moram provjeriti što bi još valjalo ubaciti.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam svoju pocela pripremati 3-4 tjedna prije termina. Spakirala sam ju ujutro kad sam pocela osjecati trudove.
    Nije da preporucam

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam spakirala ovih dana.bolje da je spremno nego da nije.
    Za bebu sam stavila u kolica.da mm zna sto triba doniti kad budemo doma isli.i u kolica cu staviti i svoju robu za izlazak.jos moram odluciti as ili kosara.

A stvari za radaonu spremne u jednu vrecicu,i ostatak ce ostati u autu kad odem roditi pa ce mi mm doniti.a ostatak je vrecica za bebu sto treba...pelene,kremica...i vrecica za meni u sobu.
    To sam stavila u veliku onu torbu cvrstu od mullera.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nosite li novčanike sa sobom? Pročitala sam negdje da se krade, ali sapune i šampone.
    U novčaniku uglavnom imam samo kartice, ali sam mislila ponijeti i nešto sitno gotovine za svaki slučaj. Uostalom, morat ću platiti taxi.
    Sada me brine gdje to ostaviti.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Moje isprike na duplom postu, neznam zasto mi se sada opet izbacio a niti kako ga obrisati ://.

Ja sam evo u 30om tjednu i pocela sam prikupljati potrebno za u torbu. Bolje da ceka spremna :D . Nekako stalno imam osjecaj da cu roditi ranije a ibeba je velika i imam malo viska plodne vode. Kad smo vec kod toga jel ima tko kakvog iskustva s time?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne razumijem zašto tetre 80x80cm u DM-u/Kozmu koštaju 15 kn/kom. To je ono što je moja mama zvala "gaza". Koristili smo sličnu tkaninu za sirenje sira, i bilo je za kupiti u ljekarnama, i možda čak na placu, za stvarno sitne novce. Na Facebooku i Njuškalu nađe se za 10 kn/kom. Što se to dogodilo u međuvremenu da ovakve tričarije naplaćuju kao ne znam što?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne razumijem zašto tetre 80x80cm u DM-u/Kozmu koštaju 15 kn/kom. To je ono što je moja mama zvala "gaza". Koristili smo sličnu tkaninu za sirenje sira, i bilo je za kupiti u ljekarnama, i možda čak na placu, za stvarno sitne novce. Na Facebooku i Njuškalu nađe se za 10 kn/kom. Što se to dogodilo u međuvremenu da ovakve tričarije naplaćuju kao ne znam što?
    Pa tko tebi brani da kipis u ljekarni na metre i netko ti porubi..nemoras kupiti u dm.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma jesi sigurna da toliko koštaju, mislim da si nešto krivo vidjela, možda ih je više u pakiranju?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tko tebi brani da kipis u ljekarni na metre i netko ti porubi..nemoras kupiti u dm.
    Nitko mi ne brani mamice. Komentiram cijene u DM-u/Kozmu. Problem?
    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ma jesi sigurna da toliko koštaju, mislim da si nešto krivo vidjela, možda ih je više u pakiranju?
    Da. Šest komada u pakiranju 90 kn.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ne razumijem zašto tetre 80x80cm u DM-u/Kozmu koštaju 15 kn/kom. To je ono što je moja mama zvala "gaza". Koristili smo sličnu tkaninu za sirenje sira, i bilo je za kupiti u ljekarni, i možda čak na placu, za stvarno sitne novce. Na Facebooku i Njuškalu nađe se za 10 kn/kom. Što se to dogodilo u međuvremenu da ovakve tričarije naplaćuju kao ne znam što?
    Ja sam kupila u baby centru,bio je neki popust i 10 kom cisto bijelih su kostale manje od 100 kn,90 i nesto. Poslije sam kupila jos u bubamari 6 kom za mislim 69 kn ili tako nesto al te su na roza sceka i s rozim prugicama-za curicu ima i u drugim bojama a akcije se cesto ponavljaju

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni je puno 10kn/kom... ja bi ih prodavala za 5kn max, to je nesto sto zbilja svaka majka treba i ne bi trebalo bit "luksuz"...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mora li baš biti ručnik za bebe, sa trokutom za glavu? Što će se dogoditi ako malu pišulinku obrišem običnim ručnikom?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

za u rodilište ili inače u životu?
    za u rodilište ti treba ručnik za tebe, ne treba za bebu

a inače za kupanje, može biti i obični, ali ovi s trokutom su zgodni jer odmah riješiš i glavicu, moje bebe su imale puno kosice od prvog dana pa je to trebalo pokrit, pobrisat.. natakneš trokut na glavicu i onda umotaš. ali neće joj ništa bit od običnog ručnika, nije to toliko potrebno po meni koliko se ljudi raspamete na njih još kad im našiju male uši, repiće i slično

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Na svim temama što treba uzeti za bebu piše dva do tri ručnika za bebe s trokutom, a čini mi se da sam na jednoj listi pročitala i za rodilište.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne znam, ja nisam nikad kupala bebu u rodilištu, to su radile sestre i brisale su je običnim ručnikom, ili možda čak krpom kakvu su i meni dali kad sam se tuširala pred porod, ni ne sjećam se. i "kupanje" mislim da je bilo pranje pod slavinom u nečem što mi više liči na sudoper

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupala svoju bebu u rodilištu, ali se ne sjećam jesam li brisala svojim ili bolničkim ručnikom
    a kupanje pod pipom u lavabou sam prakticirala doma još mjesecima, to mi je bilo najlakše i nabrže LOL

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Slazem se, nema potrebe za rucnik za bebe u vecini rodilista. Provjeri direktno u bolnici gdje namjeravas roditi.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mora li baš biti ručnik za bebe, sa trokutom za glavu? Što će se dogoditi ako malu pišulinku obrišem običnim ručnikom?
    ja za svoje nisam nikad imala takve rucnike sa trokutom. imala sam za njih obicne, malo vece rucnike, tako da sam uspijela i glavice omotati i obrisati.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ovdje je bilo riječi o jastučićima za grudnjak, pa me zanima gdje ste to kupovale u kojim dućanima, koji su se pokazali najbolji, praktičniji?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam koristila jednokratne iz dm-a. bili su mi ok i mislim da su bili najjeftiniji.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja imam iz mullera al iskreno nisam jos imala potrebe za njima pa nisam koristila tako da ne znam razliku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •