-
Još jedna nova...
Pozdrav svima,
prelistala sam forum i nisam našla nigdje zgodno gdje bih se predstavila i pitala par početničkih pitanja, pa slobodno premjestite gdje je zgodnije.
Javljam se jer evo u 36 sam godini, u braku 5, pokušavamo ostati trudni već godinu dana i ništa.
Osobno me to previše ne opterećuje jer imamo lijep i kvalitetan život, i ako nam se desi trudnoća postat će još ljepši, no eto nakon petog pitanja u tjedan dana od raznoraznih dušebrižnika "A što vi čekate?" moram priznati da se u meni stvara nervoza - jedan takav upit je bio baš danas.
Imam osjećaj da vrijeme radi protiv nas, statistički sam ušla u godine kada to sve ide malo teže (iako znam da je sve to individualno).
Još sam nova u svemu ovome, pa se ispričavam ako neki termin upotrijebim krivo. Naime, ja nipošto ne želim IVF, ne iz vjerskih ili sl. razloga, već ne želim sebe i svoje tijelo izlagati nečemu što znam da ne bih podnijela psihički - znam da bi mi to postalo centar života, a svaki eventualni neuspjeh bi me dotukao.
Uz isprike svima koji će poduzeti sve da dobiju svoju bebicu, takvu hrabrost i emocionalnu čvrstoću nemam, a niti ne želim postati poput osoba iz moje okoline koje sa svojim suprugom (i ostalim ljudima) ne mogu više pričati niti razmišljati o ničemu osim o hormonima, pregledima, nalazima...
Otvorena sam za manje invanzivne metode poput stimulacije jajnika, stimulacije ovulacije i sl. i tu sam spremna - ako ide, ide, ako ne - ne i gotovo.
Ono što bih htjela pitati jest zapravo što konkretno ide kojim redoslijedom, na inicijativu ginekologa napravili smo početne stvari, ja hormone i briseve, suprug spermiogram, sve je u najboljem redu.
Od prije imam dijagnozu PCOS, s neustaljenim ciklusima i dugim krvarenjima.
S ginekologom imam dogovor da još do ljeta pokušamo s nestimuliranim ciljanim odnosima oko ovulacije, a onda da se čujemo za dalje.
Pretpostavljam da dalje ide HSG jer možda tu stvar zapinje?
U kojoj fazi se gleda rezerva jajašaca?
Zahvaljujem na razumijevanju i čitanju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma