BOk svima!
čitam i pratim forum več više od godinu dana pa mislim da je vrijeme da Vam se pridružim!!!
Našla sm puno zanimljivih pričica i savjeta pa mi treba još koji ako mi možete pomoći.
Imam 29 g,MM 31.U braku 3 godine.Zadnjih 5 godina imam problema sa hormonima (štitnjača+spolni),PCOS i dobila sam kroz te godine oko 40 kg.
Izgledam koma debelo (trbuh kao da sam pred porodom).Mislim da si možete predočiti ako kažem da je trenutno kilaža oko 110 a visina 1,70.
Jedno vrijeme sam bila u depresiji zbog toga jer bih skinula 5 kg a dobila 7 natrag i tako stalno.Svjesna sam da treba mijenjati prehranu kompletno,pokušavam se hraniti zdravo sa puno povrća i voća, izbjegavam slatko i bijele ugljikohidrate.Endokrinolog mi je preporučio dijetu do 1200 kcal i puno kretanja.Hodam dosta a vozim i orbitrek dnevno oko 30 minuta iako sad pokušavam doći do 45 minuta.
Uspjela sam skinuti 5 kg u mjesec i pol,ali jako mi je teško-priznam![]()
Ovulacije nemam,ali ja čak i ne pokušavam još zatrudniti dok ne dođem na barem 85 kg.
Nalazi od mm su isto koma: teratozoo spermia.
Eto ako ima tko nešto nadodati sa savjetom ili iskustvom bila bih jako zahvalna.