Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Išijas - uklješten živac u 29.tt - pomozite ako imate iskustva

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno Išijas - uklješten živac u 29.tt - pomozite ako imate iskustva

Drage moje,

prije tjedan dana me ukljestilo u ledjima skroz dolje iznad guze i ide mi uzasna bol u obje noge kad treba hodati ili okrenut se na krevetu i sl. Bila sam kod gin i gledao me i ginekoloski i uzv i sve je uredu hvala Bogu, kaze da je bas išijas klasični i neka mirujem. Evo ima 5 dana samo ležim i sjedim kući. Otvorila bolovanje jer inace radim i danas otisla do Arene samo do DMa i ljekarne i jedva došla natrag do auta. Boli za poludit. Svaki korak probadajuca bol u lumbalnom dijelu i kao u noge. Neznam vise sta da radim. Od lijekova nista ne koristim jer nebi ionako rijesili problem, samo smanjili trenutnu bol. Dragi mi lagano izmasira taj dio ali ne pomaze. Bojim se mazati onim kremama tipa 'polarni led' i sl. i neznam vise sta da radim jer mi doslovno nakon 5 dana strogog mirovanja nije niti mrvicu bolje (.

Jel ima tko kakvog iskustva?? Nešto što pomažea da smiju trudnice?ja sam vec lagano luda

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Kad je mene ukočilo jedna mlada doktorica je rekla da nesmijem nista od tableta i krema ( to je bilo u 1 tromjesječju), ali da normabela mogu koliko hocu. Ja nisam uzimala ništa. čekala sam da prođe.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja isto muku mucim s isijasom ne uzimam nista od tableta i ne koristim kreme, trpim, legnem odmorim na bok i trudim se setat bez obzira na bol... istegnem se na pilates lopti, probaj to, olaksa malo... izdrzat cemo valjda kad kazu pomoci nema.. jos malo
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 04.05.2015. at 22:57

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Joj curke, suosjecam. Ja sam 32+3 i zadnjih dana me bas zna uhvatiti. Za sada nije stalno, ali vidim da je sve cesce i bolnije. Vidjet cemo kako ce biti do kraja. Meni je mirovanje beliki problem uz zvrkicu od 3 g..

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam isto u trudnoći dobila išijas i nakon tjedan dana bolova i mirovanja otišla kod provjerenog kiropraktičara, izveo je kroz 2 susreta po 2 vježbice i bol je nestala , još sam kod kuće morala ledit to mjesto nakon tretmana. Uglavnom spasio me
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 05.05.2015. at 07:26

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Meni je to zadnjih tjedan dana konstantna bol i to jako jako jako jaka. Kad sjedim je ok, tada ne boli. Kad lezim na boku me boli tako da to nemogu a boli i kad lezim na ledjima, najvise kad se trebam okrenuti ili ustati. Hodanje je doslovno jedva jedvice brzinom puza i sva iskrivljena. Neznam vise sta da radim, ne pijem nista od lijekova, lagana masaza ne pomaze, a nista me ne popusta .

Mali Mimi- jesi mozda iz ZG? Pa da mi napises broj od tog kiroprakticara da me dovede u red

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jastučić koji se može grijati ili hladiti: http://www.bioreform.eu/en/product/H...ack_15_x_23_ex

Ja imam doma neki koji se zove "Klinisport- cold & hot pack"

To se ugrije u toploj (ali ne prevrućoj) vodi i stavi na bolno mjesto. Može se koristiti i hladan - prema savjetu liječnika.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja nebi nista poduzimala bez dogovora sa ginekologom.
    U prvoj trudnoci sam imala gadan isijas i rekao je da nesmim masirati.lezat i trpiti.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja ću samo reći Marinko Smolčić, spasio me!
    http://www.vecernji.hr/domaci-nogome...sammira-471428

vrijedi svake kune, samo što se dugo čeka na pregled kod njega.cca dva i pol mjeseca sam čekala na pregled.
    ali skužila sam i da mu dođu bez termina jer kad boli, boli i ne mogu čekati ljudi.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hvala na savjetima!! Probat cu ovo s oblozima svakako! Grijanje nemoze stetiti!

Meni je danas mrvicu bolje, nadam se da se necu ureci.. skuzila sam da si samo mirovanje ne pomaze, dapace jako me boli kad lezim. Najugodnije mi je sjediti i to ravnih ledja i rasirenih noguna stolici. Takodjer lagano se istezem na nacin da stojeci rasirim noge i naslonim se trupom na stol pa bokovima idem polako lijevo pa desno. Nikakvi forsirani pokreti ili nagli. Eto ako se netko nadje u ovoj situaciji mozda mu pomogne. Takodjer sam nabavila banana jastuk za dojenje. Punjen je onim sitnim kuglicama i ja sam is sve stjerala u jedan dio jastuka a drugi prazan kraj zavezala gumicom za kosu da nemogu pobjeci hehe tako da mi je jastuk puniji i tvrdji i da mi 'drzi' bokove u pravilnom polozaju.

Cocolina -jesi ti kod M.S. isla u trudnoci?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene nesto ranije ulovio, nisam se mogla sama okrenuti ni u krevetu, nista nisam mogla nekoliko dana, čekala sam da prođe i dočekala.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene je uhvatilo, tj.uklještilo u križima taman mislim u 33 tj. Užasma bol, kod hodanja, okretanja, nešto strašno. Jedva sam mogla napraviti 2,3 koraka od bolova. Otišla sam kod dr. Kosa, koji mi je rekao da ne smijem trpiti bol, jer se grčim od bolva, pa onda i beba pati, i dao mi injekciju, mislim onu blokadu za kičmu. Smatrao je da je to bolje rješenje nego da pijem danima tbl protiv bolova ili trpim bol. Kako u njega imam veliko povjerenje, tako sam se odlučila na i taj put je sve ispalo super. Bol je prestala za par sati i nije mi se više ponovilo.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i mene ulovilo oko 30. tjedna
    umirala sam od bolova
    znalo se dogoditi da krenem ustati sa kauča i ostanem u nekom pogrbljenom položaju iz kojeg se nisam mogla ni vratiti na kauč, ni pomaknuti milimetra
    strašno nešto
    uglavnom, nisam išla nigdje, niti pila nikakve tablete protiv bolova
    preporučili su mi tens, ali ga na kraju nisam koristila
    čim sam rodila, sve je prestalo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hmm..meni je ginekolog rekao da nije dobro da trudnica trpi bolove, jer kako sam ga shvatila, to dovodi do stezanja krvnih zila i grcenja maternice, sto moze uzrokovati prijevremene trudove ili lose utjecati na razvoj bebe.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj *Butterfly* prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to zadnjih tjedan dana konstantna bol i to jako jako jako jaka. Kad sjedim je ok, tada ne boli. Kad lezim na boku me boli tako da to nemogu a boli i kad lezim na ledjima, najvise kad se trebam okrenuti ili ustati. Hodanje je doslovno jedva jedvice brzinom puza i sva iskrivljena. Neznam vise sta da radim, ne pijem nista od lijekova, lagana masaza ne pomaze, a nista me ne popusta .

Mali Mimi- jesi mozda iz ZG? Pa da mi napises broj od tog kiroprakticara da me dovede u red ������
    Nisam Butterfly ali pogledaj na internetu koji su baš licencirani kiropraktičari pa probaj, oni znaju kako raditi s trudnicama, znači imaju drugačiji tretman. Mene je isto bilo strah da će mi tko zna što napraviti ali stvarno mi je pomogao i ništa me to nije bolilo, da sam znala da će mi biti tako išla bi i ranije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •