Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: kako obuci dijete

Datum pristupanja
    May 2014

Početno kako obuci dijete

kako vi oblacite djecu, tj male bebe? moja beba ima 3mj i do sada sam joj nosila bodi dugih rukava ,carape i onda jos odjelce sa stopicama. vani bi jos neku laganu trenerku gore ali ne bi zakopcala.po kuci kad bi je nosili uvijek bi preko nje neku laganu dekicu drzala. sad je naglo zatoplilo i ja sam odbacila dekicu i tu trenerku za vani. jos uvijek ima 2 lagana tanka duga rukava i carape.svi mi se rugaju da puno oblacim bebu ali nama velikima je drukcije,mi hodamo,trcimo,radimo nesto i vruce nam je....beba spava i lezi pa mislim da je 2 rukava ok. mislila sam sad ovako jos dan dva pa onda prijeci na bodi kratki rukav i dugo odjelce postepeno jer tek smo odbacili deku i trenerku,,. stgopla su indikator jel bebi toplo ili ne. kad joj skinem carape,noge joj odma postanu mrvicu hladne kao i kad se presvlaci. kako vi oblacite bebe sad?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja svom aktivnom bebaču još uvijek oblačim bodi dugih rukava i majicu dugih rukava. I štrample :D

Ja računam po znojenju, ako se oznoji, skidam ga.
    I meni stopala baš nisu indikator topline. On zna bit mokar jer mu je vruce, a noge i ruke ledene. To je do cirkulacije.

Uglavnom, bebice se treba oblaciti samo jedan sloj više nego nas. Dakle, ako ti imaš kratke rukave, ako misliš da je potrebno, bebi staviš još nešto tanko sa dugim rukavima.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mi smo do danas bili u bodiju bez rukava i majici dugih rukava,strample i helanke ili trenerka,a danas je bilo 32 pa smo bili u kratkim rukavima i kratkim bermudama,mislim da ti je najbolje mu obuci bodi dugih rukava i tanku trenerkicu dolje i carapice ali kako se vrijeme bude mjenjalo mjenjaj i ti oblacenje,ako je tebi toplo i bebi je

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moj ce za koji dan 5 mjeseci i isto ga tako oblacim kao ti svoje. Znaci bodic dugi rukav i preko toga ili odjelce sa stopicama ili hlace i majicu, na nogama ima carape. Za setnju uzmem dekicu pa procjenim dal cu ga pokriti ili ne.... E sad, danas je bilo toliko sparno, u setnji je bio bas nervozan, mislim da mu je bilo vruce. Bas i mene muci to kako ga obuci zadnjih dana jer tren sunce pa vruce, pa se u 10 minuta navuku oblaci pa zahladi, a bilo je i vjetra..za po kuci nemam problem, al za vani otici najprije pola sata mislim hoce li mu biti toplo ili hladno

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja se vecv mjesec dana opravdavam zasto nosim bebi 2 duga rukava.....danas su me ismijali da kao sta to radim jadnom djetetu i cim zaplace odma neko vice mozda je vruce pa zato place...uhhhhhhhhhhhh...rodbina kad god dode samo pogledaju koliko iam robe i onda svi vrte ocima i komentiraju da nisam normalna. i kao njihova djeca (rodena u ljeto) su izasla iz rodilista u kratkim rukavima itd itd... skroz su me zbunilli
    drago mi je da nisam jedina i da ne grijesim puno znaci...ako temp budu ovakve, ja cu kroz koji dan prijeci na kratki bodi i dugi rukav...sad za spavanje ima isto 2 rukava....a vi ste i hulahgop nosile sve do sad? ja to nisam nikako...al zato je deka uvijek bila u rukama po kuci...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Moj ima 6 mjeseci. Jucer je bio u bodiju kratkih rukava i peleni.
    Moje misljenje je da ih utopljavate previse. Ajte vi obucite pelenu i dva duga rukava pa recite jel vam vruce? Nema razloga da je bebi hladnije vise nego vama.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svom aktivnom bebaču još uvijek oblačim bodi dugih rukava i majicu dugih rukava. I štrample :D

Ja računam po znojenju, ako se oznoji, skidam ga.

I meni stopala baš nisu indikator topline. On zna bit mokar jer mu je vruce, a noge i ruke ledene. To je do cirkulacije.

Uglavnom, bebice se treba oblaciti samo jedan sloj više nego nas. Dakle, ako ti imaš kratke rukave, ako misliš da je potrebno, bebi staviš još nešto tanko sa dugim rukavima.

Apsu štrample???
    A ja neki dan u parku gledam jednu curicu, ima štrample, trenirku i gore vestu onako deblju a vani zapržilo i ja se kuham u kratkim rukavima. I ne vjerujem.
    Negdje sam davno pročitala- štrample i kapa ako je manje od 10 stupnjeva.
    Mislim da stvarno preutopljavate djecu

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bella, jučer je bilo stvarno sparno, al eto meni ne pada na pamet još uvijek dijete od 5 mjeseci vani samo u kratkom rukavu i peleni, jučerašnji dan je bio iznimka što se vrućine tiče, sve prijašnje dane nije da je bilo hladno, al nije ni baš toliko toplo. I na ovim prijelaznim razdobljima, nekad neznam ni kako sebe da obučem, a kamoli dijete, jer i nema nekog prijelaza, iz jakna se odmah skače u kratke rukave..takve su vremenske prilike došle. Sad će ići sve toplije pa ćemo pomalo i prijeći na kratki rukav.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, pa ravnajte se po sebi
    Ako je vama vruce, i njima je
    Nije toliko bitno dugi/kratki rukav, al ne treba sto skojeva
    Ako necete kratki, obucite bodic dugih rukava i dolje takne hlacice
    Dovoljno
    A za setnju poneste dekicu i majicu pa ako je vama hladno, obucete i dijete
    Apsu, skini djetetu strample pa zakuhat ce

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja svojima nikada nisam gledala po rukicama i nogicama, nego po stražnjem dijelu vrata.
    Po ovakvom vremenu, obukla bih bebi bodi kratkih rukava, tanko odijelce (u HM-u ima skroz tankih odijelaca) i eventualno čarapice.
    Mlađi sin se rodio u vrijeme paklenih vrućina i toplinskih udara, i njemu sam oblačila samo odijelce sa kratkim rukavima i kratkim nogavicama, te čarape.
    Da, bio je beba, ali veću štetu vidim od znojenja, nego od skidanja bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moja bebačica je sada samo u štramplama. Prevruće je za štrample i hlačice, ona stalno skida čarapice, prevelika je za gegice, pa smo našli kompromis.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Potpisujem cure.kiri definitivno previse oblacis dijete.nemoj se ljutit al daj procitaj neku knjigu o djeci pa ces tamo vidjet da stopala definitivno nisu mjerilo jel djetetu toplo ili hladno.pipas djecji vrat i manje vise oblacis dijete kao i sebe.

Nije lijepo kd drugih da te tako zezaju al nekad treba i razmislit o tome sto govore.
    Apsu pobogu skidaj strample.

I ja znam vidjet bebice s 5 slojeva evo neki dan na roditeljskom.przi svi znojni u sobi valjda 40 stupnjeva a beba 5-6mj na glavi kapicu i debela neka trenirkica ajmeeee....
    Svi smo odmah spontano rekli dobronamjerno mami da je skine obrazi crveni ko rak...ne znaci da je svaki komentar zlonamjeran u
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.05.2015. at 08:25

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moja djeca nikad nisu nosila štrample ispod odjeće, nervira ih to, smeta.
    Ustvari baš radim nekako kako je Ginger napisala, za van obučem kako mi se u tom trenu čini da bi tribala, pa onda stavljam ili oduzimam odjeću ovisi.
    Al eto, stvarno mi nije bilo ni na kraj pameti još uvijek maloga izvesti van samo u peleni i jednoj majici. Al mi smo tu odmah kraj mora, šetnje su nam uz more, tu uvijek ima nekog vjetra i evo do jučer sam i ja bila jednom dvaput u kratkim rukavima.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Za tako male bebe mislim da je ok da budu kao i mi pa još jedan tanki sloj preko. Ne može se uspoređivati nas (hodamo, guramo kolica, nosimo bebu...) i njih koji u kolicima mirno leže, a posebno ako spavaju.

Apsu, štrample su too much, stvarno .

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja ću iz svog iskustva. Mene je mama non stop utopljavala, otkad znam za sebe. Šalovi, štrample, duge debele jakne, uvijek je grijala sobu u kojoj sam spavala, a kod nas se temperature valjda nikad nisu spuštale ispod minusa, jedino preko noći. Uvijek sam bila šmrcava i bolesna, čim bi malo zahladilo, smetalo mi je. Kad sam počela živjeti s mm doživjela sam šok od hladne sobe, nema od čega se nisam razboljela, prvi put u životu dobila sam upalu mokraćnih kanala. Malo pomalo priviknula sam se, i sad ne pamtim kad sam bila bolesna. Utopljavanje stvarno nije zdravo. Moja djeca su uvijek obučena taman, spavaju bez čarapica, mlađi čak redovito spava otkriven, a imunitet im nije ništa lošiji od druge djece.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću iz svog iskustva. Mene je mama non stop utopljavala, otkad znam za sebe. Šalovi, štrample, duge debele jakne, uvijek je grijala sobu u kojoj sam spavala, a kod nas se temperature valjda nikad nisu spuštale ispod minusa, jedino preko noći. Uvijek sam bila šmrcava i bolesna, čim bi malo zahladilo, smetalo mi je. Kad sam počela živjeti s mm doživjela sam šok od hladne sobe, nema od čega se nisam razboljela, prvi put u životu dobila sam upalu mokraćnih kanala. Malo pomalo priviknula sam se, i sad ne pamtim kad sam bila bolesna. Utopljavanje stvarno nije zdravo. Moja djeca su uvijek obučena taman, spavaju bez čarapica, mlađi čak redovito spava otkriven, a imunitet im nije ništa lošiji od druge djece.
    bravo rehab pametno moje , to ja stalno govorim da utopljavanje ne vodi dobrom imunitetu, al drago mi je čut da to kaže netko drugi osim mene i to još iz vlastitog iskustva.
    Moji su odličnog imuniteta, nikad utopljavani, ajmo reći da sam čak ekstrem u drugu stranu. Oduvijek su hodali u čarapicama i po zimi po pločicama.

Družimo se od rođenja s velikim brojem djece, ne znam nijedno koje je bilo utopljavani da nisu bili boležljivi. Ne kažem naravno da je to jedino mjerilo(jer nije) nego samo da je jedan od bitnih čimbenika jer se na taj način tijelo nema priliku naviknuti na normalne vanjske uvjete.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad kad si spomenula spavanje, najjači su mi oni čiaj djeca skoro i po ljeti spavaju u vrećama za spavanje.
    Ma ja bi te roditelje strpala u vreću pa spavaj ti srećo moja tako..

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Jucer je bilo 30C. Kad 15.7. bude ista temp, biti ce normalno kupati gole bebe u moru koje je 26C. Tako da je meni skroz normalno da mi je evo sad beba u bodiju kr i tankim hlacicama, bez carapa.
    Stariji (3,5 god) se jucer kupao u malom bazencicu na napuhavanje. Nama je ljeto vec pocelo.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

osjećaj za toplo/hladno varira i za odrasle...u ovo prijelazno doba mi je najzabavnije gledati kako su ljudi šaroliko obučeni, od onih koji su još u čizmama i vindjakama do onih koji su već u kratkim....

ja sam dosta zimogrozna a MM-u je uvijek vruće tako da gledajući i polazeći od sebe nas dvoje totalno različito oblačimo dijete...

slažem se za spavanje,ove smo zime skoro stalno bili s otvorenim prozorom u spavaćoj sobi a prije sam grijala i puno sam se bolje osjećala....stvarno stvar navike...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj je već mjesec dana bez štrampli. I cijelu zimu u bodiju bez rukava i jednom dugom rukavu.
    I spava otkriven, ne podnosi ništa preko sebe (vreću božesačuvaj). Ni jedna metoda nije upalila da ostane pokriven dulje od po ure. Najprije sam se uzrujavala i budila svaki čas da ga pokrijem, sad sam oguglala, ne razbolijeva se od hladnoće nego od virusa i bakterija.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

lili kazes da procitam neku knjigu. procitala sam dosta knjiga a nekako opet vjerujem da je struka uvijek m,alo bolje informirana. ja sam poslusala patromažnu koja mi je rekla da jel djetetu hladno ili vruce gledam po stopalima (a ne po nosu, oicu ili rukicama) , da je po stopalima najtocnije...naravno osim gornjeg dijela leđa...ali onako malu bebicu mi u pocetku nije bilo zgodno otkopcavat i zavlacit ruku do pola leda.pa se zato popipaju stopala sad, ako patronazna laze, onda ...

onda kako vi cure? vi djetetu oblacite npr dodatnu majicu tek kada mu popipate leđa a ona budu hladna?! stvarno?

ja ne nosim djetetu nista pretjerano. danas je temo bila visoka. ali mi smo u 6 popodne sjeli u kafic uz more. puhalo je toliko jako da su se bojali da vjetar ne odnese suncobrane pa su ih sve pozatvarali i cvrsto vezali. isto tako, taman je zalazilo sunce i temp se spustila za nekoliko stupnjeva, a moja beba je tada spavala. ja sam jako zimogrozna, ja sam bila u dugoj malici + raskopcana tanka vesta dugih rukava i ni malo mi nije bilo vruce. a hodam, guram kolica, ćučnem pa se dignem, pa stalno nesto radim.....a bebe samo miruju....
    ja sam sobu bebinu grijala jer je rodena usred zime, ali na jesen i zimu nema grijanja sobe, nek se čeliči a sad dok je jos mala skroz sam zbunjena
    znam ja da su savjeti dobronamjerni ali nekad nisam sigurna koliko su ispravni. zato mi je bas drago da cujem vase misljenje.
    da se ja iz duge robe skinem odjednom u kratke rukave, bez carapa i kratke hlace (bez obzira koliko taj dan zatoplilo), ja bi se odma prehladila. ja sam za postepeno....skinut se u kratki rukav, pa nakon koji dan kapri hlace, pa kratke hlace, pa zadnje bez carapa..postepeno...a tako treba sa djecom....bar cu ja tako.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kiri, očito smo različiti. Moji su zadnje 3 noći spavali u gaćicama i potkošulji. Bebačica u tankoj majici i tajicama, bez čarapica, otkrivena. Ja hodam već nekoliko dana gola i bosa Ali, ako si ti zimogrozna, sasvim mi je razumljivo da imaš potrebu utopliti svoje dijete. I ja svoje oblačim prema svom osjećaju topline.
    Posljednje uređivanje od rehab : 08.05.2015. at 10:11

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Štrample su too much, al' bogme, rehab, ni ti ne zaostaješ.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ja sam užasno zimogrizna. pretjerivala sam. trebalo mi je vremena da shvatim da je manje bolje nego više. bebe leže ali su i zaštićene kolicima.lagana dekica koju poneseš za svaki slučaj riješit će problem. osim toga, ukoliko joj je vruće malo veća beba se dekice lako oslobodi.
    ne znam kakva je kod tvoje bebe, moja djeca imaju puno bolju cirkulaciju od mene.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Štrample su too much, al' bogme, rehab, ni ti ne zaostaješ.
    Ne znam kakvo je vrijme bilo kod vas, ali kod nas je bila užasna sparina. Doslovno smo se sjajili od znoja. Djeca su sama tražila da ih razgolitim, pa kako ne bih kad sam i samu sebe razgolitila. Danas je već nešto svježije, puše i malo vjetra, ali zadnja tri dana bila su za krepati.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma to je sve individualno, moje starije zadnjih par dana spavaju u tankoj pidžamici kratkih rukava, bez čarapa, pokrivene dekicom i kažu da im je taman. Malenog sam zadnje dvije noći stavila u bodiću i tankim hlačicama i preko dekica. Ja cijelu zimu spavam u majici i gaćicama ili spavaćici i tako spavam još uvijek, samo se pokrivam sa manjim slojem. I taman mi je, a nisam nešto zimogrozno, bar mislim da sad legnem samo u gaćicama i potkošulji, otkrivena, bilo bi mi hladno, možda ne odmah, ali u neko doba noći sigurno.
    Posljednje uređivanje od anabeg : 08.05.2015. at 10:51

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo cipelica ja upravo spomenula cirkulaciju. Znači ako netko ima lošiju cirkulaciju stopala su mu uvijek hladnija. Tako i bebama.

Apsolutno nije točno da se gleda osjećaj topline/hladnoće prema stopalima, ako ćeš ti na temelju izjave jedne patronažne tako postupat ok, al meni je to besmisleno. Meni je patronažna rekla da uplaim u stanu grijanje radi bebe a bilo je valjda 22 stupnja, pravo proljeće vani ,pa naravno da je nisam poslušala.

Ja se ljeti recimo u stanu skuhavam od vrućine al stopala mi definitivno nisu topla jer imam lošiju cirkulaciju.

kiri meni je jasno da ćeš ti očito sve radit po svome al mi nije jasno zašto stalno otvaraš teme da bi pobijala što drugi govore i tupila po svome. i još komentiraš kako ti blesave komentare daju ljudi z tvoje okoline a slične takve komentare ti dajemo i mi ovdje.

Nemoj se ljuti, dobronamjerno ti govorim da malo probaš "otvorit vidike" i nekad razmotrit pa možda i poslušat savjete drugih.
    Jasam puno puta promijenila mišljenje kad sam čual za neke stavri argumente za i protiv, nisma uvijek jedino ostajala dosljedna svom prvotnom stajalištu.

Apsolutno je jasno da ako si ti smrzavica da ćeš i dijete oblačit prema sebi, al kad je već tako nemoj još dodavat i sloj više na "tvoj" osjećaj hladnoće.

Želim ti svako dobro. Samo sam bila iskrena.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer je bilo 30C. Kad 15.7. bude ista temp, biti ce normalno kupati gole bebe u moru koje je 26C. Tako da je meni skroz normalno da mi je evo sad beba u bodiju kr i tankim hlacicama, bez carapa.
    Stariji (3,5 god) se jucer kupao u malom bazencicu na napuhavanje. Nama je ljeto vec pocelo.
    bravo bella ovako i ja isto.
    Čak sam neki dan u uredu upalila i klimu nakratko jer me vani spržilo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.05.2015. at 10:54

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I drugačije je na moru nego u unutrašnjosti, mislim da nije isto 30stupnjeva tu kod nas i 30stupnjeva u Zagrebu ili Osijeku npr. Tu je bilo sparno zadnjih dana preko dana, ali čim se sunce sakrije i dođe lagani vjetar sa mora bude prohladno. Sad je tako, ali tamo u 7-8 mjesec kad grije svaki dan bez prestanka ne pomaže ni more, ni vjetar, ni ništa..

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kakvo je vrijme bilo kod vas, ali kod nas je bila užasna sparina. Doslovno smo se sjajili od znoja. Djeca su sama tražila da ih razgolitim, pa kako ne bih kad sam i samu sebe razgolitila. Danas je već nešto svježije, puše i malo vjetra, ali zadnja tri dana bila su za krepati.
    Kod nas na moru nije bilo tako vruće, iz najlonki još nisam izašla, ali ne mogu vjerovati da vam se stan već toliko zagrijao da bebačica može spavati nepokrivena bez čarapica i da te nije strah da joj je zima. Pred jutro, po najvećim vrućinama, prebacim plahtu preko nogu jer mi bude hladnjikavo, a di smo još od ljetnih sparina i vrućina kad su i zidovi užareni. Meni se to čini premalo, eto.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Ginger : 08.05.2015. at 12:21

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja djeca uvijek spavaju bez carapica
    Tj. cim vise nisu u pidjamicama sa stopalima, a to je cim prohodaju

A sto se tice savjeta patronaznih, hmmm...svasta bi se tu dalo reci
    mislim opcenito, ne samo na ovaj konkretan slucaj

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da, tako i svoje, ali najstarija, zadnje dvije zime, neće pa neće skine čarape za spavanje, mlađa uvijek, nerviraju je, a tako i mene, ako spavam u čarapama neki nemir mi je u nogama, ne mogu i gotovo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa ako nece, ok, zna vec kako joj pase
    mene isto nerviraju, kad mi je pretoplo za noge, postanem nervozna

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mm stalno nosi kape. Zimi zimsku, ljeti siltericu, jer mu stalno nesto "piri". Sad i djeci stalno nabija te kape na glavu, ja stalno skidam.

Definitivno je osjecaj hladnoce subjektivan, zato imam doma u sobi termometar i pogledam tu i tamo, cak i nocu (svijetli u mraku), pa mogu objektivnije odrediti kako dijete obuci i cime pokriti.
    Sjecam se zimus jednu noc je bilo 16C u sobi, a meni bilo vruce.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i ja se slažem da je to sve individualno i da ne treba ovako paušalno kritizirati
    da netko griješi.
    npr. razlika je i na području istog grada da vjetar jače ili manje piri, doma imamo
    jako različite sobne temperature, a i naša termoregulacija je jako individualna.

ja klimu palim skoro pa nikad,a ako se ne krećem čak i usred ljeta mi je za čarape i vestu itd.
    i to ne zato kaj imam 35, nego je tak bilo i kad sam bila curica.

kiri, nemoj se sekirati zbog toga što ti drugi pametuju.
    to je, recimo, uobičajeno kad imaš tako malo dijete.
    i oko mojih su susjede na moru ljeti vodile razpravu: "bičvice - ne bičvice".

obuci kako misliš, skužit ćeš ako se počne znojiti da mu je vruće, a ako su ručice hladne da je hladno.
    mislim da velika većina nas ima dovoljno zdravog razuma da ne fula (ono baš generalno) oko toga kak obući dijete
    Posljednje uređivanje od orange80 : 08.05.2015. at 13:11

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

lili nemoj krivo shvatit, ja sam jako otvorena za sve prijedloge i drago mi je cut svacije misljenje hvala ti i na tvom misljenju

tek sad vidim koliko smo razliciti...
    usput....ja sam sad na bodiju+kdugi tanki rukav, dolje tanke tanke hlace i carape...ali mislim se vec ovih dana poceti i sa kratkom majicom....
    po noci se uz to slicno, jos pokrijemo sa tankom dekicom...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni se jutros učinilo da je svježije, pa sam bebačici obukla bodi na bretelice, tanku majicu, tajice i čarapice. Obavljale smo nešto po gradu, i do podneva se dvaput preznojila Vani je temperatura 30, a sparina je nemoguća za izdržati. Presvukla sam je u majicu kratkih rukava i mirna Bosna.
    Ja se više užasavam tog znojenja, nego hladnoće. Nadam se da je neće ščepati boleščina od današnjeg preznojavanja.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I inače, meni su ovi prijelazi najgori za oblačenje. Pa se pola baba zgraža kako sam ih razgolitila, pola kako sam ih navukla... Po svekrvi bi bebačica još nosila štrample, a mama se već jutros derala na mene kad joj je napipala mokra leđa zašto joj ne obučem kratke rukave Najbolje je slijediti dijete, pipati vrat, pratiti ponašanje i raspoloženje..

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas na moru nije bilo tako vruće, iz najlonki još nisam izašla, ali ne mogu vjerovati da vam se stan već toliko zagrijao da bebačica može spavati nepokrivena bez čarapica i da te nije strah da joj je zima. Pred jutro, po najvećim vrućinama, prebacim plahtu preko nogu jer mi bude hladnjikavo, a di smo još od ljetnih sparina i vrućina kad su i zidovi užareni. Meni se to čini premalo, eto.
    Na moru je definitivno svježije nego na kamenjaru

Ja već tri dana palim klimu u stanu jer je nepodnošljiva vrućina i sparina. Dijete mi hoda po kući u bodiju i čarapicama i nekoliko puta je se toliko preznojio da sam mu morala sušiti kosu i mislila sam zvati pedijatricu jer se tek oporavlja od viroze, da vidim da nije opet neki vrag. Dok se nisam sjetila klime i sada svi lakše dišemo i manje smo nervozni.

Vani smo u dugim hlačama, ali gore obavezno kratki rukavi. Ponesem ja i duksericu ili pulover za svaki slučaj, ali fakat je prevruće.

A inače te duple slojeve - po dva duga rukava, po dvoje gaće, kape, deke... nosimo samo po crnoj zimi. Curici sam oblačila štrampe, dečku ni pod razno.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad smo kod spavanja- moja malena cijelu zimu spava nepokrivena, kao i od vikki, ja uporno pokrivam svaki put kad se probudim, ona se otkriva. Zato po zimi spava s čarapicama. Sad skida čarape prije spavanja i opet spava otkrivena- ali ja kad god se probudim i probam joj nogice- uvijek su tople. Valjda je takva pa se ni ja ne trudim vise pokrivati ju i ne živciram se.
    A jučer sam bila kod jedne poznanice i sprema dijete od 6 mj van i oblaci mu štrample. U 4 popodne a vani je bilo sigurno 26 stupnjeva. Kaze- pa lagane su mu hlačice pa da mu ne bude hladno. Inače nikad ne dajem savjete ali ovaj put nisam mogla prešutjeti- pa sam joj sam rekla nek sebi obuce štrample i hlače pa nek izađe van. A žali se kako je malo nervozan zadnjih dana- pa nije ni čudo!

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja se uvijek vodim pipanjem vrata i gornjeg dijela ledja. Bolje mi je kad je mrvicu laganije obucen, nego kad je utopljen pa se preznojava.
    Vazno je i dal dijete miruje u kolicima ili puza/trci/skace po parku. Zato uvijek oblacim slojevito da smo spremni za sve kombinacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •