Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Kandida na jeziku

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Kandida na jeziku

Prošli smo tjedan završili s pijenjem antibiotika. Svaki dan je mali popio 2-3 šalice jogurta, ali to očito nije bilo dovoljno :/...ubuduće obavezno kupujem neki probiotik..
    Jučer sam primjetila da mali ima debeli bijeli sloj na jeziku i zadah iz usta. Malo čitala na netu i utvrdila da je gljivica.
    Kupila mu c vitamin, dajem slabo zaslađenu limunadu, kefir, planiram redukciju šećera i bijelog brašna....
    Imate još kakvu ideju, savjet?
    Postoji nešto čime bi se jezik mogao mazati?
    Strugati četkicom?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Od lijekova - rojazol gel http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=13526

Ostalo - tekući probiotici, bez obzira koji: prolife, biogaia ili u kapsulama, npr. linex - svejedno... Možda je najbolji Bio Kult (ljubičasta kutija - pitaj u ljekarni jer postoji nekoliko vrsta) jer je dizajniran upravo za rješavanje kandide.

Ispiranje usta otopinom sode bikarbone 2-3 puta dnevno (mala žličica na 2 dl, miješati da se potpuno otopi)

Moj stariji je bio podložan tome, nisam jezik strugala četkicom nego metalnom žlicom omotanom u platnenu maramicu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.05.2015. at 11:25

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj i ja si pomislim zakaj to ima moj mali, ali pio je probiotik za vrijeme antibiotika, moj ne jede mliječno, ni brašno, na slatkom je kolko ima u pekmeu ( a to je minimalno), jedino pojede sušene banane.

peterlin kolko dugo to treba strugati, ovu otopinu si mu dabvala i kad je bio mlađi ( u usta)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.05.2015. at 11:28

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    joj i ja si pomislim zakaj to ima moj mali, ali pio je probiotik za vrijeme antibiotika,

peterlin kolko dugo to treba strugati, ovu otopinu si mu dabvala i kad je bio mlađi ( u usta)
    Probiotik treba davati između antibiotika, poštujući razmak od min.2 sata, jer inače antibiotik ubije i te "dobre" bakterije iz probiotika, pa se nasele gljivice. Probiotik osigurava zdravu bakterijsku floru i tako spriječi pretjerano razmnožavanje gljivica. Ali teško je to pogoditi - koliko antibiotik potamani, da taman toliko ti nadomjestiš... Obično bude nešto malo gljivica, ali oporavak je puno brži.

Moja djeca su znala dobiti candidu u ustima u vrijeme dok su znali dobivati antibiotike u obliku sirupa. Štajaznam, stariji je to zadnje imao negdje u dobi od 5-6 godina, bio je predškolac. Sodu sam koristila i ranije - dok su dečki bili sasvim mali, namočila bih krpicu (gazicu) u otopinu sode i čistila s tim jezik, tek toliko da mehanički maknem gljivice. Obično treba 2-3 dana uz terapiju (rojazol) da se stvar sredi.

Soda (ako je blaga otopina) nije nikakva frka čak i ako dijete proguta, iako im ja nisam to davala da piju. To povremeno koristi moja svekrva, a i moja mama - ponekad ih muči kandida zbog zubnih proteza.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sjetila sam se još nečega - dok smo brat i ja bili mali, candida, afte i druge infekcije u ustima liječila se ispiranjem otopinom gencijane violet. Ima toga i danas.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala Peterlin. Baš sam po netu tražila omjer za otopinu sode, a kad evo, već si mi odgovorila
    Budemo ispirali tom otopino, a i čistili jezik s njome.
    Kupit ću popodne neki probiotik... Ma kriva sam, jer mu ga ranije nisam dala. A nisam jer su mu zadnji put te pastile bile odvratne pa sam mislila nadoknadit ćemo mi to jogurtom, acidofilom, lggom...

Jel baš moramo mazat i rojazolom?
    Da probamo bez toga?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Peterlin. Baš sam po netu tražila omjer za otopinu sode, a kad evo, već si mi odgovorila
    Budemo ispirali tom otopino, a i čistili jezik s njome.
    Kupit ću popodne neki probiotik... Ma kriva sam, jer mu ga ranije nisam dala. A nisam jer su mu zadnji put te pastile bile odvratne pa sam mislila nadoknadit ćemo mi to jogurtom, acidofilom, lggom...

Jel baš moramo mazat i rojazolom?
    Da probamo bez toga?
    Ovako - ako djetetu to predstavlja smetnju (ako ga peče i boli, tj. ako su gljivice već proždrle do živaca) SVAKAKO rojazol i to odmah, jer to djeluje brzo - za jedan dan bit će mu lakše, za 3 dana će biti dobro. Ako se dobro sjećam, kura je sedam dana. Imaš na linku gore upute o lijeku - trebalo bi to sve pisati.

Probaj mu postrugati gljivice s jezika kako sam opisala, gazom ili maramicom namočenom u otopinu sode. AKo je ispod crveno - nemaš što razmišljati jer teško ćeš ih sada iskorijeniti. Ako je samo malo (male krpice), probaj bez rojazola, samo sa sodom i probioticima, pa ćeš znati za drugi put.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •