Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Produzeno dojenje-kaznjivo djelo

mamaleone2

Početno Produzeno dojenje-kaznjivo djelo

Jucer ujutro svanuo je prekrasan proljetni dan i nakon jutarnjeg dojenja mog 14-mj.bebaca,dorucka...odosmo nas cetvero do parka na igranje.Nakon nekog vremena moj bebac ozedni,mi na klupicu i udri na cicanje.Moj muz sjedi pokraj mene,seka se spusta na tobogan i svi uzivamo!!Priblizava mi se zena koju znam iz videnja iz parka s malom slatkom curicom i sjedne pokraj mene;pa kaj on JOS cica? Ja reko da cica!Pa koliko je star? Ja velim 14 mj.A ona meni:Isuse Boze, nemrem vjerovat,pa toga se trebas rijesit,to ti nije dobro,pogotovo za deckice,mali ce ti bit pedercic!U Americi ti je to kaznjivo djelo,po zakonu se to ne smije tak dugo!Makar kod nas jos nema tog zakona,znas neka zena je tjerala sestogodisnje dijete da cica,pa su ju kaznili...Moj muz se dize i odlazi se prosetat,vidim mu na faci da mu je muka od toga kaj je cuo a ja ostanem totalno sokirana,nemam rijeci i na kraju uvredena!Nisam mogla vjerovat!Vec dok ovo pisem u meni nekaj kuha.Totalno sam se razocarala u tu zenskicu,s njom sam tu i tam znala popricat uvijek mi je bila simpa,ali ovo je katastrofa!Uglavnom zena me izvrijedala totalka a ja sutim mislim si kaj cu se ja s tobom svadat,misli si kaj hoces!A tek kad sam joj rekla da mali spava s nama u krevetu,onda je uslijedila prodika! bila sam luda!!Ne mogu vjerovat da neko ima takvo videnje o svemu tome!!Samo da kazem da sam prvo dijete dojila do 9-tog mj.pa me pocela grist pa smo prestali,no onda jos nisam cula za Rodu.A kad sam otkrila Vas,tu je bila prekretnica!Rodila sam sina i jos prije nego sto se rodio,obecala sam si da ce on samo i iskljucivo cicat do 6.tog mj.i tako je i bilo!!Bila je jedna mala krizica koju smo uspjeli savladat i do dana danasnjeg UZIVA u cicanju i ne mislimo odustat jos neko vrijeme!! :D I svim frendicama koje su poslije rodile,svima sam pricala kak je dojenje No.1,sve ono kaj sam tu procitala i naucila!Da nije bilo Rode i foruma vjerujem da moj mali princ danas nebi cicao!Zato hvala svima!Samo sam se ubiti htjela izjadat na to sto sam jucer dozivila a ispalo je malo duza prica!CIKA JE ZAKON!!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mamaleone2 :D
    za tu ženu, jadno njeno dijete :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Šteta što glupost nije kažnjiva.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

đzs, ucimo djecu da ne pricaju s nepoznatima, ali mi smo pametniji od njih.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Na komentar da bi sin mogao postati ''pederčić'' bih je mogla nokautirat

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Produzeno dojenje-kaznjivo djelo

Citiraj mamaleone2 prvotno napisa
    U Americi ti je to kaznjivo djelo,po zakonu se to ne smije tak dugo!Makar kod nas jos nema tog zakona,znas neka zena je tjerala sestogodisnje dijete da cica,pa su ju kaznili...
    djiizzusss!
    to je gledala 'sutkinju amy' prije nekih godinu-dvije... pa ti sad kao daje 'informaciju'...

a to kak' te vrijedjala - i ja sam uskipila citajuci, kak' ne bi ti... ufff!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim.........

Bitno da je ona "po zakonu"...što joj nisi rekla da je zakon tu da se zaobilazi....

i svaka joj čast...sigurna je da je odgojila ne-homića...

Početno

Ja bih rekla da mi se prastric samoubio sjekirom, da imam bratića pedera i da živim u poligamnoj obitelji

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ću samo reći da je točno ono što je jednom netko rekao na forumu - kad dojiš jednogodišnjaka pritisak je velik, s dvogodišnjakom još veći, ali je tebi više manje svejedno, a s trogodišnjakom više nitko ne komentira jer ili nemaju što reći ili smatraju da si skroz otišla i samo čekaju posljedice (psihičke) za par godina na djetetu
    Ali meni je stvarno sad super. nitko ništa. MOžda ih većina misli da sam odavno prestala, a ja baš više ne pričam o tome, ali i oni koji znaju se nastoje suzdržavati komentara

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ja ću samo reći da je točno ono što je jednom netko rekao na forumu - kad dojiš jednogodišnjaka pritisak je velik, s dvogodišnjakom još veći, ali je tebi više manje svejedno, a s trogodišnjakom više nitko ne komentira jer ili nemaju što reći ili smatraju da si skroz otišla i samo čekaju posljedice (psihičke) za par godina na djetetu
    Baš tako kao što Branka kaže.

S godinu dana sam se živcirala i nisam mogla vjerovati, s dvije sam se pokušala braniti, ali sad ako netko i pita i počne komentirati, bolje da nije ni pitao jer grizem i ne dam da me više dirnu sa svojim komentarima.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sto si vrijedi objasnjavanje takvoj osobi kad ocito radi na nekoj desetoj frekvenciji i ne moze te razumjeti cak ni kad bi se potrudila...
    evo ti moj friski primjer: meni je nekidan ovdje na poslu servirka u cajnoj kuhinji, koja je slucajno nacula moj razgovor s kolegicom, kojoj sam govorila kako moj 18-mjesecni sin jos cica i namjeravam dojiti jos barem do navrsene druge godine, pocela nabrajati kako je to ruzno za vidjeti tako veliko dijete da cica... ali ja sam jednostavno zenu izignorirala, bez pardona pocela kolegici govoriti o tome koji mi je caj najbolji a doticnoj okrenula ledja. Ona je to vjerojatno s moje strane dozivjela kao nepristojnu gestu, a nije se zapitala je li njezin komentar bio pristojan i na mjestu, pogotovo jer nicim nije bila pozvana da sudjeluje u nasem razgovoru... zao bi mi bilo i minute vremena provedenog u uvjeravanju doticne da je dojenje lijepo i zdravo i da njena djeca mozda ne bi bila vise kod doktora nego u skoli da je i ona malo vise dojila a manje ih hranila kravljim mlijekom... ali puno sam vec puta gubila vrijeme i zivce u takvim jalovim razgovorima pa po novom - ignoriram i cuvam zivce.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neki ljudi si stvarno svašta daju za pravo i što je najgore, vjeruju da jesu u pravu :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se svaki put ražalostim kad čujem da je netko komentirao kako je ružno vidjeti da "tako veliko dijete" cica :sad:

Pa, meni nema ljepšeg prizora u cijelom svemiru od djeteta koje cica, kolko god bilo staro

Čak su moja mama i sveki koje u početku nisu baš kužile to dojenje i mislile kak ja to samo fantaziram da bu m dugo dojila ali da bum ostala bez mlijeka brzo ko i sve druge žene
    Eto i one su već sad preobraćene, pa kad uzmem Leonu u krilo i uspavam je na cici tako mirno i bez nervoze da je to milina, kažu :"Mala imaš ti pravo, ovo je blaženstvo i ljepota kakve nema...živjelo dojenje

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamaleone, uživajte u dojenju.

baš kako cure kažu, kak rastu tako nas sve manje pogadja kaj se priča.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja baš volim sjesti na klupu u parku i izvadit cicu! Naravno ako malac traži I malo, malo dobijemo: joooj, vidi ga! tak velik i još cica, sram te bilo . Ovdje su svi klinci na "pravoj hrani" otkad mogu zinit da im utrpaju smokić!

Nekak se nadam možda neka mama odluči duže dojiti svoje dijete zato jer je , eto, vidjela mene pa pomislila kak je to baš lijepo. Možda...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako bilo da bilo, produženo dojenje nije kazneno djelo. Nema toga u zakonima .

mamaleone2

Početno

Ja sam vec navikla na cudenje ali uglavnom vise ima pozitivnih reakcija nego ovakvih nebuloza,ali ta me zenska totalno bacila iz takta na nekoliko min.Prvi put,kad sam dojila kcer ,to mi je bilo vise ono, imam pa ajde,njoj je to bilo usput,ali ovaj mali je totalni ovisnik o cici.Bas uzivamo i mazimo se i tjesimo i sve je onak kak treba biti!!!!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj lucky day prvotno napisa
    U Americi ti je to kaznjivo djelo,po zakonu se to ne smije tak dugo!Makar kod nas jos nema tog zakona,znas neka zena je tjerala sestogodisnje dijete da cica,pa su ju kaznili...
    djiizzusss!
    to je gledala 'sutkinju amy' prije nekih godinu-dvije... pa ti sad kao daje 'informaciju'...

a to kak' te vrijedjala - i ja sam uskipila citajuci, kak' ne bi ti... ufff!
    Upravo to ISTO sam pomislila! Gledala sam i ja tu epizodu.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, ne vrijedi se zivcirati ili svadjati. Probajte se smijati takvim komentarima. Tako cete najlakse razoruzati "protivnika". Ja nekad dodam jos koju kratku lekciju i ljudi zasute.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bit ćemo mame pederčića....dojimo, mjerimo temperaturu u guzi....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Spavamo s djecom u istom krevetu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

učimo ih da se ne mlate...

tcccc uskoro će nam forumska okupljanja početi sličiti na gay pride

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2004

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

po kojoj to logici neko postane gay time sto se navuce na cicu?
    mene je vise strah za ove male curke sisavice

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još malo - slična tema od prije godinu dana: Klub papčina.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja cu se osvrnut samo na ovo za Ameriku. Mozda je po tom snimljena Sutkinja Amy ali sjećam se da je prije par godina, mozda i 10ak, mislim da krajem 90ih bilo dosta po medijima kako je zena koja je cuvala dijete sredila da socijalna sluzba majci oduzme dijete jer ga je predugo dojila. Pa je možda zato žena pomislila da je kažnjivo, a nije u skorije vrijeme citala nista o dojenju i ne druži se s Rodama
    Inace se ne obazirem na to sto netko kaze. I Stella je dojila dok sama nije odustala, a tako ce i Mia, pa bilo to sa samo godinu i pol kao kod Stelle ili duze

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamaleone, ja sam se iznervirala dok sam čitala tvoju priču, a kako je tek bilo tebi mogu si samo zamisliti.

Znam da je uvijek lako biti general nakon bitke, no probaj imati u pripremi nekoliko ubojitih odgovora, pa ćeš se idući put lakše snaći u takvim situacijama, tj. nećeš morati smišljati što da joj kažeš, nego ćeš samo pucati iz artiljerije koju već imaš.

I još nešto - zašto s nepoznatim ili polupoznatim ljudima dijelite intimne informacije o tome tko s kim spava i sl.? Ja o tome pričam samo s ljudima s kojima sam jako dobra, s onima koji me sami pitanju i s onima za koje znam da mi neće pametovati ili su dovoljno otvoreni da saslušaju moje argumente bez zgražanja. A nepoznata osoba u parku - no way.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U Skotskoj je prosle godine donesen zakon po kojemu je ilegalno sprijeciti zenu da doji dijete mladje od dvije godine na javnom mjestu. Zakon je donesen zato jer je bilo slucajeva kada su ljudi pozivali policiju jer su zene javno dojile. Nedavno se nesto slicno dogodilo u Engleskoj (vlasnik kafica je zamolio zenu koja je dojila bebu da ili ode van ili da prestane). Nakon toga se pojacala kampanja (pogledajte na http://www.thewaynatureintended.org/...come%2Easpx%3F )
    da se i u Engleskoj donese takav zakon.

Ono sto je tuzno jest to da predlagacice zakona nisu , ni u Skotskoj niti u Engleskoj, mogle progurati svoju prvotnu verziju prijedloga zakona , a ta je bila da se ucini ilegalnim sprijeciti zenu da doji dijete (bez obzira na godine), tako da sadasnji zakon u Skotskoj i prijedlog zakona za Englesku se odnosi na dijete do druge godine.
    Majke koje doje u javnosti djecu preko dvije godine bi se i prema ovim zakonima mogle uznemiravati, ako netko misli da to nije primjereno.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

O i ovdje se precesto cuju takvi komentari, cak i grublji....jer "nije samo ruzno, vec je i odvratno, bolesno, i sl."
    I tako se ja pozalim nedavno (boraveci u posjeti prijateljima u dijaspori) kako malo zena doji u BiH, kako kratko doje, niko ne doji na javnim mjestima (cak sta vise, istjeraju sve muskarce iz sobe kad zena doji) i sl. kad prijatelj sav u cudu "kako ba to?, otkad to?" veli " vazda se kod nas u Bosni dojilo, pa sjecam se ja kad sam se sa Kiketom vracao iz skole i on s ulice vice materi "mama ja gladan", a ona njemu "haj' sine", i stavi ga u krilo da doji"
    Opaske radi Kike sad radi za Microsoft u Americi , ozenjen ,otac troje djece

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Makano prvotno napisa
    . kad prijatelj sav u cudu "kako ba to?, otkad to?" veli " vazda se kod nas u Bosni dojilo, pa sjecam se ja kad sam se sa Kiketom vracao iz skole i on s ulice vice materi "mama ja gladan", a ona njemu "haj' sine", i stavi ga u krilo da doji"
    Obožavam ovakve priče :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    Ono sto je tuzno jest to da predlagacice zakona nisu , ni u Skotskoj niti u Engleskoj, mogle progurati svoju prvotnu verziju prijedloga zakona , a ta je bila da se ucini ilegalnim sprijeciti zenu da doji dijete (bez obzira na godine), tako da sadasnji zakon u Skotskoj i prijedlog zakona za Englesku se odnosi na dijete do druge godine.
    Majke koje doje u javnosti djecu preko dvije godine bi se i prema ovim zakonima mogle uznemiravati, ako netko misli da to nije primjereno.

Koje licemjerje...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma daj? Normalan je, psihički zdrav, hetero, uspješan?
    Za nevjerovat!!!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za nevjerovat!!!
    Čudo..baš čudo...trebalo bi ga u novine dat

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Za nevjerovat!!!
    ma ti prikriveni su najgori

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa
    Za nevjerovat!!!
    da,da, za par godina će shvatit da želi promijenit spol

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Citiraj lara26 prvotno napisa
    Za nevjerovat!!!
    da,da, za par godina će shvatit da želi promijenit spol

Datum pristupanja
    May 2006

Jucer ujutro svanuo je prekrasan proljetni dan i nakon jutarnjeg dojenja mog 14-mj.bebaca,dorucka...odosmo nas cetvero do parka na igranje.Nakon nekog vremena moj bebac ozedni,mi na klupicu i udri na cicanje.Moj muz sjedi pokraj mene,seka se spusta na tobogan i svi uzivamo!!Priblizava mi se zena koju znam iz videnja iz parka s malom slatkom curicom i sjedne pokraj mene;pa kaj on JOS cica? Ja reko da cica!Pa koliko je star? Ja velim 14 mj.A ona meni:Isuse Boze, nemrem vjerovat,pa toga se trebas rijesit,to ti nije dobro,pogotovo za deckice,mali ce ti bit pedercic!U Americi ti je to kaznjivo djelo,po zakonu se to ne smije tak dugo!Makar kod nas jos nema tog zakona,znas neka zena je tjerala sestogodisnje dijete da cica,pa su ju kaznili...Moj muz se dize i odlazi se prosetat,vidim mu na faci da mu je muka od toga kaj je cuo a ja ostanem totalno sokirana,nemam rijeci i na kraju uvredena!Nisam mogla vjerovat!Vec dok ovo pisem u meni nekaj kuha.Totalno sam se razocarala u tu zenskicu,s njom sam tu i tam znala popricat uvijek mi je bila simpa,ali ovo je katastrofa!Uglavnom zena me izvrijedala totalka a ja sutim mislim si kaj cu se ja s tobom svadat,misli si kaj hoces!A tek kad sam joj rekla da mali spava s nama u krevetu,onda je uslijedila prodika! bila sam luda!!Ne mogu vjerovat da neko ima takvo videnje o svemu tome!!Samo da kazem da sam prvo dijete dojila do 9-tog mj.pa me pocela grist pa smo prestali,no onda jos nisam cula za Rodu.A kad sam otkrila Vas,tu je bila prekretnica!Rodila sam sina i jos prije nego sto se rodio,obecala sam si da ce on samo i iskljucivo cicat do 6.tog mj.i tako je i bilo!!Bila je jedna mala krizica koju smo uspjeli savladat i do dana danasnjeg UZIVA u cicanju i ne mislimo odustat jos neko vrijeme!! :D I svim frendicama koje su poslije rodile,svima sam pricala kak je dojenje No.1,sve ono kaj sam tu procitala i naucila!Da nije bilo Rode i foruma vjerujem da moj mali princ danas nebi cicao!Zato hvala svima!Samo sam se ubiti htjela izjadat na to sto sam jucer dozivila a ispalo je malo duza prica!CIKA JE ZAKON!!
    Danas je moja šogorica išla zbog nekih tegoba u jedan od zagrebačkih domova zdravlja. Kada su lječnice vidjele da još doji trinaestomjesečno dijete, opalile su drvlje i kamenje po njoj. Ona sirotica se osjećala kao da radi nešto loše. Pitam se, postoje li ikakve aktivnosti kojima se prosvjećuju liječnici primarne prakse po pitanju dojenja? Čak bih rekla da su žene liječnice nekako žešće u tom odgovaranju od produženog dojenja. Inače, prvo dijete sam dojila godinu dana i odustala također jer sam imala psihičke pritiske okoline. Da, znam da je bilo glupo, ali zato sam drugo dojila godinu i devet mjeseci. Prvi put sam ovdje i baš sam imala potrebu da ovo svoje ogorčenje podijelim s nekim.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

budenec, dobro došla .

šogorica išla zbog nekih tegoba u jedan od zagrebačkih domova zdravlja. Kada su lječnice vidjele da još doji trinaestomjesečno dijete, opalile su drvlje i kamenje po njoj. Ona sirotica se osjećala kao da radi nešto loše.
    Trealo bi ih biti sram!
    Zaista postoji silna potreba za neprestanim isticanjem da
    Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje dojenje u trajanju barem dvije godine, i duže dokle god to majka i dijete žele
    (ja bih rekla-dokle god djetetu treba, a majka ga želi u tome pratit.)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strasno

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ljudska glupost nema granica

Početno

Šteta što u priloženom editoru nema smajlića koji povraća...

Da svi koji imaju nešto protiv javnog dojenja rode bebu i - prodoje...desio bi se kvantni skok. Mislim da bi onda moglo biti kažnjivo hranjenje na bočicu.

Nitko ne razumije tuđi problem ili veselje dok ga sam ne proživi.....

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nije samo glupost u pitanju.....ima tu mnogo vise neznanja....ili bolje reci pogresnog "znanja".
    Evo, kad se sjetim svog studiranja (stomatologija, dakle medicinska struka!!), znam da su nam 5 godina trubili da je 6 mj. (period nicanja prvog mlijecnog zubica) vrijeme za prestanak dojenja , jer nam kao "priroda salje znak da treba cvrsta hrana".
    Trpali su nas "informacijama" (na pedijatriji!!) da sa 9 mjeseci potpuno prestaje potreba za dojenjem i da majcino mlijeko vise nema nikakvu ulogu.
    Ima toga jos, ali bolje da ovdje stanem

I sad, ako nas (medicinare) tako uce, i ako vjerujemo da smo obrazovani.....jaaaako nam je tesko priznati da nismo u pravu, a ljekari smo...tesko je vise vjerovati instinktu nego "znanju" koje smo stekli

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

makano, bas je zanimljivo to sto su vas ucili za izbijanje zubica i prestanak dojenja...bilo bi zanimljivo saznati , ako se slijedi ta logika, zasto se onda ti zubici koji pocnu izbijati i ispadnu nakon sest godina zovu cijelo to vrijeme mlijecni zubici.
    Vjerojatno zato jer dijete u tom razdoblju treba piti puno kravljeg mlijeka...

Jos se ne prica puno o prednostima dojenja u kontekstu stomatologije, ali valjda ce doci i ti dani. Ima jedan britanski umirovljeni stomatolog koji se vec godinama bavi tom problematikom; kaze da djeca koja su dojena , imaju bolju celjust (dovoljno siroku da im svi zubi poslije u nju stanu), jer dojenje napreze misice celjusti i do 60ak posto vise neko dudanje kroz bocicu. I to sve poslije smanjuje racun zbog posjeta zubaru.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ne samo to, nego sam cin sisanja tako dobro priprema cijeli govorni aparat za buducu slozenu funkciju govora da je dojenje jedna od bitnih preventivnih metoda eventualnih govornih poteskoca u buducnosti.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da, ima jos mnogo pozitivnih stvari koje dojenje donosi u smislu zdravlja oro-facijalnog sistema.....evo , kao sto vjerovatno znate dijete se radja sa donjom celjusti u polozaju tzv. fizioloske retrognatije (donja celjust je povucena prema natrag) sto omogucava laksi prolaz bebe kroz porodjajni kanal .
    Dojenje omogucava tzv. mezijalizaciju donje celjusti, i njeno postavljanje u pravilan odnos prema gornjoj. To je ujedno i preventiva nastanku ortodontske nepravilnosti (II/1, po Anglu) koju karakterise "pticiji profil".

Ima toga jos mnogo......ali ima i losih i pogresnih stvari kojima smo uceni...navela sam one lose stvari jer kao student nisam o njima previse razmisljala, prihvatala sam ih zdravo za gotovo...dok nisam zatrudnila, i onda k'o pravi streber iscitala sve sto mi je doslo pod ruku.....tek tada sam pocela preispitivati mnoge stvari
    Vjerujem da ima jos suvise mnogo ljekara, stomatologa, drugog med. osoblja koji prihvataju ta "losa znanja" .... i tako uticu na zivote drugih ljudi nesvesjni vlastite odgovornosti

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je vrlo bitno naglasiti da dijete ne mozes natjerati na dojenje ako to ono ne zeli. Jedino mozda da mu uskratis hranu i vodu. Bas me zanima da li je to uskracivanje dokazano toj mami u Americi.

Problem odraslih je sto gledaju na djecu u smislu meduljudskih odnosa kao i kasnijeg seksualnog opredjeljenja kao da su odrasli. Medutim bas ti odrasli toga nisu svjesni.

Usput moja teta mi je prije tjedan dana ispricala tu pricu iz Amerike. Ja sam joj rekla i ne znajuci pojedinosti da to nije moguce jer dijete ne mozes natjearati da doji ako ono nece. Taj stav ju je toatalno iznenadio i cini mi se malo pokolebao u njenom stavu.

Mislim da time iskljucujemo sve ove gluposti nastale iz kojekakvih teorija.

Dobro je da se i prodojece mame malo oko nametnute "majcine manipulacije" zabrinu jer je bilo price oko toga na vise topika pa se dalo primjetiti da i prodojece mame koje imaju nesto krace iskustvo u dojenju ostavljaju mogucnost majcine manipulacije kod nekih da ih tako nazovem"drugih" zena. Ja se samo pitam kojih to zena. Time se otvara opet diskusija oko nicega.

Malo ih ima iskustva na tom polju, ali diskutiraju svi, a oni koji imaju iskustva su naravno problematicni pa se njih i ne pita.

Razmislite malo o ovoj vezi pa cete vidjeti kako je dodatna analiza skroz suvisna i ako ovakvim koji vas provociraju date taj odgovor da nije moguce dojiti dijete koje to nece, onda su svi pomalo zbunjeni jer o tome tako nisu nikad mislili.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Mislim da je vrlo bitno naglasiti da dijete ne mozes natjerati na dojenje ako to ono ne zeli. Jedino mozda da mu uskratis hranu i vodu. Bas me zanima da li je to uskracivanje dokazano toj mami u Americi.
    Samaritanka, ta zena je iz TV serije, na cijem kraju pise sve ovo je fikcija.

To sto su nekom americke tv serije izvor podataka i zivotne mudrosti je drugi par cipela...

mene cudi da tebe jos nisu zatvorili

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja bih podojila dijete i rekla - ma nemoj, stvarno, baš dobro da si mi rekla, spasila si i mene i sina. I onda sutra opet dojila u parkiću, pa ako bi što rekla - rekla bih da sam zaboravila i baš dobro da me podsjetila, evo sad ću samo još ovaj put podojit pa prestajem.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kada su lječnice vidjele da još doji trinaestomjesečno dijete, opalile su drvlje i kamenje po njoj. Ona sirotica se osjećala kao da radi nešto loše. Pitam se, postoje li ikakve aktivnosti kojima se prosvjećuju liječnici primarne prakse po pitanju dojenja? Čak bih rekla da su žene liječnice nekako žešće u tom odgovaranju od produženog dojenja.
    jel takve liječnike možemo tužit zbog nemara ili davanja krivih informacija, mislim, ovo mi je slično liječenju upale pluća andolom

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •