Zbog specifičnog nastanka trudnoće, dokica je spominjala double test rekavši da bi ga bilo dobro napraviti zbog godina (38). Ja sam odmah predlozila kombinirani probir u 11 tj.za kojeg je ona mislila da se jos ne radi u HR (!), doduse tek se, mislim, 6 mj.radio).
Nije me pitala "što ako?". Kako je rezultat bio dobar, rekla je "sve je u redu, na vašem mjestu ne bih išla dalje godinama usprkos, amniocenteza je rizična, ne guglajte naokolo".
Uzv preglede sam obavljala privatno, sve je uvijek bilo u redu, a dr.je anomaly scan najavio: "u 20.tjednu cemo pogledati sve organe jer se tek tada sve dobro vidi, a onda vam ostane i vremena za sve odluke" .
Eto, to me štrecnulo jer uopce nisam bila razmisljala o toj mogucnosti (sreca da nisam jer mi je i dotadasnja briga bila previše).
Dakle, odgovor bi bio da me je dokica smatrala dovoljno naguglanom da mi ne mora nista objasnjavati. Trudnoca je ionako bila " nepoznanica", vođena je kao rizična.

Inače mislim da bi dr. morao unaprijed informirati trudnicu i o mogućnostima i o posljedicama svakog zahvata.